Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Toen onze oprichter en baas Arno afgelopen jaar terugkwam van zijn studiereis naar Belize kwam hij 'stuiterend' het kantoor binnen. Ondanks alle tijd die hij al in Latijns-Amerika heeft doorgebracht was hij ronduit verrast en verbaasd over de prachtige reismogelijkheden in dit kleine landje op de grens van Mexico, Guatemala en de Caribische Zee. In deze 'Belize Special' zetten we deze relatief onbekende maar geweldige bestemming daarom maar eens extra in het spotlicht.

Simone van LieshoutUnbelizable

Hatchet Caye Resort

Belize is een landje in Midden-Amerika dat grenst aan Mexico en Guatemala. Het land is qua oppervlakte vergelijkbaar met België maar heeft slechts 300.000 inwoners. De bevolking is een culturele smeltkroes van mestiezen, Afro-Caribische groepen, Europese immigranten en de oorspronkelijke indiaanse bewoners. Het land maakt deel uit van de "Mundo Maya" en verspreid over het land zijn verschillende prachtige Mayatempels te vinden. Tel bij die culturele rijkdommen de rijkdom van de natuur met z'n regenwouden, koraalriffen, karstgebergen en palmenstranden en het mag duidelijk zijn dat Belize meer dan genoeg te bieden heeft voor een avontuurlijke/relaxte reis. Belize is een (nog) vrij onbekende bestemming maar absoluut "unbelizable"!


Individuele rondreis Belize

Boatdock voor Lamanai Outpost Lodge


ATM Cave

De ingang van de ATM cave

Het binnenland van Belize bestaat voor een groot deel uit kalkgesteenten. Omdat kalkgesteenten relatief makkelijk oplossen in water onstaan vaak grotten en zeker in Belize met z'n regenwouden en natte klimaat heeft het regenwater talloze spectaculaire grotten uitgeslepen. Een van de meest bijzondere is de Actun Tunichil Mucknal Cave die vaak wordt afgekort tot ATM cave. Om toegang te krijgen tot de grot zwemt u naar binnen en vervolgens leidt een stelsel van gangen u naar grote ondergrondse ruimten waar de Mayapriesters al eeuwen geleden kwamen om ceremoniën uit te voeren en offers te brengen. De resten daarvan zoals potscherven en skeletten zijn nog altijd te zien. Veelal deels 'overgroeid' met nieuwe kalkafzettingen maar daardoor juist extra spectaculair. De 'Crystal Maiden' dankt er zelfs haar naam aan.


Familiereis Belize, avontuur en relaxen

snorkelparadijs voor kinderen


Hol Chan en Shark Ray Alley

Verpleegstershaaien bij Shark Ray Alley

De kust van Belize is een eindeloze aaneenschakeling van uitgestrekte stukken helderblauwe zee met talloze eilanden en eilandjes. De duik- en snorkelmogelijkheden zijn talrijk met als bekendste locaties het Belize barrièrerif, het Turneffe Atol, the Blue Hole, Mexico Rocks en Hol Chan en Shark Ray Alley. Deze laatste twee locaties worden vaak gezamenlijk als een halve dagexcursie aangeboden vanuit San Pedro op Ambergris Caye. Hol Chan is een klein kanaaltje door het barrièrerif met een zeer uitbundig dierenleven. Shark Ray Alley is een locatie waar vele verpleegstershaaien, roggen en zware zeebaarzen wachten tot vissers hun buit overboord gooien. Durfals kunnen ook zelf overboord gaan want de haaien laten mensen met rust! Een indrukwekkende en niet te missen excursie als u Belize bezoekt!


Natuurreis Belize

Brulaap in het 'baboon sanctuary'


In het spotlicht: Portofino Beach Resort

Portofino Beach Resort

Portofino Beach Resort ligt langs de meer ongerepte noordkust van Ambergris Caye. Het is een rustiek en laid back resort wat wordt gerund door Sandra en haar man Jan. Laid back is de term die het best past bij deze gezellige en sfeervolle accommodatie. Wie een strak resort wil waarin alles precies op zijn plaats zit moet misschien niet naar Portofino, maar wie op een relaxte manier wil genieten van de schoonheid van de Beliziaanse Cariben kan hier perfect terecht. Avontuurlijk, comfortabel, sfeervol en heel gemoedelijk. Vanuit Portofino kunnen alle mogelijke excursies worden geboekt en de prachtige snorkelplek van Mexico Rocks ligt op slechts 20 minuten kajakken van het resort.

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds