Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Het is alweer enige tijd geleden dat u een laatste nieuwsbrief van ons heeft ontvangen. Een voordeel van zo'n lange radiostilte is wel dat we volop onderwerpen hebben voor dit nummer. Zo organiseren we dit jaar een speciale Galapagosreis met Nederlandse reisbegeleiding (waarop nog 3 plaatsen beschikbaar zijn!), hebben we Colombia toegevoegd aan ons reisaanbod, zijn we samen met onze Argentijnse agent gestart met een pilot voor GPS selfdrive reizen en kunnen we u een prachtig aanbod doen voor de Antarctica Air Cruise van 7 december. Ik wens u veel lees- en reisplezier.

Arno LuftGalapagos Aida Maria 2013

Roodpootgent, Bahia Darwin

Van 3 tot 16 december organiseert Ander Licht Reizen een heel speciale Galapagosreis voor de echte liefhebber. Tijdens een 10 dagen durend programma verkent u de mooiste plekken van de archipel: Española met z'n albatrossen, Genovesa met z'n roodpootgenten, de Sierra Negra met z'n desolate vulkaanlandschap en meer. Een ander bijzonder aspect van deze reis is dat deze wordt begeleid door Caroline van der Mark, een echte Galapagosspecialist die u tijdens de reis met passie deelgenoot zal maken van haar grote kennis van de archipel en z'n geschiedenis. Meer informatie over deze speciale reis vindt u hier. Heeft u belangstelling dan raden we u aan snel te reageren want de reis gaat zeker door en er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.


Nieuwe bestemming: Colombia!

Koffie wordt gemalen

Colombia? Ja, Colombia! Waarom? Nou, misschien vanwege de spectaculaire bergen van de Sierra Nevada del Cocuy of de prachtige kust van het Tayrona N.P. Misschien vanwege het historische centrum van Cartagena de Indias, of Ciudad Perdida in de Sierra Nevada de Santa Marta, of de uitgestrekte regenwouden en fascinerende junglestadjes rondom Letícia, of La Candelaria in het oude hart van Bogotá, of de walvissen voor de kust bij Nuquí, of de zona cafetera of … Colombia heeft vele redenen om het land te bezoeken en er was slechts één reden om er niet naar toe te gaan. Die reden is in grote delen van het land tegenwoordig niet meer van toepassing. Als je weet waar je wel en niet moet zijn kan er in Colombia prima gereisd worden. Heeft u belangstelling, wij zijn u graag van dienst bij het samenstellen van een reis op maat door dit prachtige land. Klik hier voor meer informatie over ons eerste reisaanbod in Colombia.


Selfdrive reizen met GPS

Selfdrive door Noord-Argentinië

In Latijns-Amerika zijn er verschillende bestemmingen die zich prima lenen voor een verkenning per huurauto. In Nicaragua, Costa Rica, Panama, Chili en Argentinië organiseren we regelmatig programma's waarbij de reis (of een gedeelte daarvan) met de huurauto wordt gemaakt. Om ter plaatse de juiste weg te kunnen vinden, ontvangen onze reizigers een routebeschrijving. Dat werkt meestal goed, echter in deze tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, wordt het steeds gemakkelijker om de juiste weg te vinden met behulp van een GPS. Nog niet overal op het Latijns-Amerikaanse continent is het mogelijk om een GPS te gebruiken om de route te vinden, maar het bereik van GPS-apparaten wordt steeds uitgebreider. In Costa Rica, Nicaragua en Panama is het al jaren bijna niet meer weg te denken uit de auto, in Chili en Argentinië komt dit ook steeds meer. In de laatstgenoemde bestemming zijn we gestart met het voorprogrammeren van de GPS, zodat je als reiziger niet meer hoeft te zoeken naar de juiste locatie en onderweg tips krijgt om de route zo optimaal mogelijk te ervaren. Tijdens de Selfdrive reis Noord-Argentinië krijgt u onderweg bijvoorbeeld tips over interessante stops, restaurants, etcetera.


Studiereis Guatemala van Evelien

Kleurrijk Chichicastenango

Guatemala: dat was in mijn ogen een land van kleur en Mayageschiedenis. Vorig jaar oktober tijdens mijn studiereis naar dit prachtige land heb ik aan den lijve ondervonden wat dit geweldige land te bieden heeft. Vanuit het mooie koloniale stadje Antigua heb ik een lokale koffieboer bezocht en werd ik uiteindelijk in zijn keuken achter het fornuis gezet om de bonen gereed te maken voor een verse koffie! Bijzonder was ook het ritueel van de sjamaan die ik bij de Mayasite Iximche ontmoet heb en me verrassende ontmoetingen voorspelde. En verrassend was de ontmoeting in Santiago, een klein dorpje gelegen aan het Lago Atitlan. Hier mocht ik het huis bezoeken waar de Mayagod Maximon op dat moment "woonde". Mijn verblijf eindigde met een diner aan de voet van een volledig door kaarsen verlichte Mayatempel. Dat ik op dat moment compleet lek gestoken werd door muggen interesseerde me niet meer; Guatemala had ik op dat moment al heel erg in mijn hart gesloten! Meer informatie over deze reis leest u hier.


Antarctica Air Cruise

Weddel Seal en Ocean Nova

De Antarctica Air Cruise is al jarenlang dé optie voor degenen die Antarctica willen bezoeken, maar opzien tegen de soms woeste zeeën op de Drake Passage óf voor wie een totale cruiseduur van 10 of 11 dagen te lang is. Tijdens de Antarctica Air Cruise vliegt u van Punta Arenas naar King George Island en terug waardoor een complete expeditiecruise langs de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland vanuit Punta Arenas niet meer dan 7 dagen duurt. Daarbij geldt op dit moment een hele mooie aanbieding voor de Air Cruise van 7 december. Boekt u tussen nu en 31 juli de Air Cruise dan krijgt u per persoon een air-credit van USD 1500 wat u kunt besteden aan de vluchten van Nederland naar Punta Arenas en terug. Klik hier voor meer informatie.


In het spotlicht: Hacienda Venecia

Hacienda Venecia

Hacienda Venecia is een authentieke hacienda, gelegen in een prachtig dal in de omgeving van Manizales. De Hacienda is het oude hoofdgebouw van een grote koffieplantage en ademt in alles de sfeer en traditie van de 'Eje Cafetero'. In vroeger tijden had alleen 'El cuarto principal' van een hacienda eigen sanitair en omdat men de structuur van het hoofdgebouw intact wil houden is er dus maar één kamer met eigen sanitair. Dat is tegelijk het enige 'nadeel' van deze sfeervolle accommodatie. Er is een zwembadje en de hacienda heeft ruime veranda's met zitjes en hangmatten. Zoals het een goede koffieplantage betaamd, kunnen gasten tijdens hun verblijf gratis hun eigen espresso maken met koffie van de hacienda. Verder krijgt iedere gast tijdens het verblijf een rondleiding over de bijbehorende plantages. Welkom in Colombia!

Ander Licht Reizen 2021 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds