Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Bijna vakantie! Velen van u hebben vermoedelijk hun reis voor de komende zomer al gepland, maar wellicht slaat u de zomervakantie over en wacht u juist tot het laagseizoen om in alle rust van uw favoriete reisbestemming te gaan genieten. In deze nieuwsbrief staan tips voor diegenen die nog altijd op zoek zijn naar een mooie bestemming voor dit najaar of wellicht alweer het volgende voorjaar. Ook besteden we extra aandacht aan onze partner Lan Airlines. Een in Europa relatief onbekende airline met een hoog serviceniveau, uitstekende transatlantische vluchten en een zeer uitgebreid lokaal netwerk in Zuid-Amerika.

Arno LuftLan Airlines nieuwe reizen

Moais bij Rana Ranaku

Voor een Latijns-Amerika specialist als Ander Licht Reizen is de belangrijkste airline zonder twijfel Lan Airlines. Deze van oorsprong Chileense airline heeft een zeer moderne vloot en heeft een uitgebreid vluchtennetwerk met lokale vluchten in Chili, Argentinië, Peru, Ecuador en Colombia. Daarbij koppelt Lan middels talloze internationale trajecten de verschillende toeristische bestemmingen aan elkaar. Zo zijn zij het afgelopen jaar gestart met de trajecten Lima-Iguazu en Lima-Paaseiland die fantastische mogelijkheden bieden voor toeristen die highlights in meerdere landen willen bezoeken. Speciaal rond deze twee vluchten hebben wij twee prachtige nieuwe reizen opgebouwd. De wonderen van Zuid-Amerika combineert de highlights van Peru met de wereldstad Rio de Janeiro en een relaxed strandverblijf. De reis Machu Picchu en Moais combineert twee van de meest fascinerende culturele highlights van Zuid-Amerika, te weten de Incacultuur rond Cusco en de mysterieuze beelden van Paaseiland.


Galapagos aanbiedingen

Evolution

Heeft u altijd al de Galapagos Eilanden willen bezoeken, maar is het er nog nooit van gekomen dan hebben wij wellicht een goed argument voor u om uw reisdromen nu toch te realiseren. Er zijn momenteel vele aanbiedingen voor verschillende cruiseboottypes. Het betreft cruises op korte termijn (juli), maar tevens aan het eind van het jaar. Zo geldt voor een flink aantal vertrekdata van de luxe catamarans Ocean Spray en Cormorant een korting van USD 500 per persoon. Voor de Grace gelden kortingen van ca. USD 1000 en voor de Evolution geldt op een 8-tal reisdata een korting van maar liefst USD 1500 per persoon. Heeft u belangstelling dan informeren we u graag over de exacte data en mogelijkheden.


Belize een verrassende bestemming

Jaguar

Van 2 tot 14 april was er eindelijk weer eens tijd voor een inspectiereis. Mijn reisdoel was Belize. Dit kleine Midden-Amerikaanse landje wordt vaak gebruikt voor een afsluitend strandverblijf bij een reis door Guatemala of Mexico, maar Belize is een meer dan volwaardige bestemming op zichzelf. Zo groot als België maar met slechts 300.000 inwoners heeft het alle ruimte voor reizigers die op zoek zijn naar natuur en avontuur. Uitgestrekte regenwouden, mysterieuze kalkgrotten, allerlei avontuurlijke excursies, relaxte garifuna dorpjes langs de kust en natuurlijk prachtige stranden en koraalriffen. We zijn zo enthousiast dat we van onze volgende mailing een speciale Belize Special gaan maken. Voor nu kunt u alvast een eerste indruk krijgen middels een fotoalbum op onze facebookpagina en speciaal voor deze mailing hebben we voor u een prachtige strand en duikaanbieding onderhandelt bij het Sunbreeze Hotel op Ambergris Caye.


Patagonië; boekt u tijdig!

Ochtendlicht bij Torres del Paine

Een van de meest bijzondere bestemmingen van Zuid-Amerika is Patagonië, een landschappelijk meer dan interessant gebied gelegen in het zuiden van Chili en Argentinië. De variatie van Argentijnse pampa's, Chileense fjorden, een van 's werelds bekendste gletsjers; de Perito Moreno, het schiereiland Peninsula Valdes, Ushuaia en de nationale parken Torres del Paine en Los Glaciares maakt dat Patagonië de ideale bestemming is voor natuurliefhebbers. In Patagonië is het in onze winter zomer . De beste reistijd is van oktober t/m maart; nu is dan ook het moment om te boeken! Patagonië laat zich op diverse manieren verkennen; zo biedt de "Selfdrive Patagonië" de mogelijkheid om dit gebied per huurauto te ontdekken. Wilt u niet zelf rijden dan kunt u zich per privé transfer laten vervoeren zoals in het arrangement "Patagonië en Vuurland in Stijl". Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


LAN Premium business class

De businessclass van Lan Airlines

Reizen in de business class van LAN Airlines is een zeer comfortabele manier om uw bestemming in Latijns-Amerika te bereiken. Ontspan in een comfortabele, volledig horizontaal te plaatsen stoel/bed met de extra privacy door de scheiding tussen de stoelen. Met uw eigen tv-scherm met audio en video on demand hoeft u zich tijdens de vlucht niet te vervelen, terwijl heerlijke culinaire gerechten begeleid door exclusieve Zuid-Amerikaanse wijnen worden geserveerd met een glimlach. Laat u verrassen door LAN Premium business class!


In het spotlicht: Caves Branch

Riverview cabin

Caves Branch Jungle Lodge noemt zichzelf "Adventure Company and Jungle Lodge" en dat karakteriseert precies wat deze accommodatie is. Iedere dag trekken de gasten van deze lodge erop uit om via excursies die variëren van eenvoudig tot 'hard-core adventure' de omgeving te verkennen. Abseilen in dolines, klauteren door ondergrondse watervallen, cave en river tubing, ziplining en meer. Aan het einde van de dag wacht het diner aan grote gemeenschappelijke tafels waar de ervaringen van de dag kunnen worden uitgewisseld en kan worden genoten van het prachtige uitzicht op de met regenwoud omzoomde Caves Branch Rivier. Een fabelachtige plek voor avonturiers en families met al wat oudere kinderen. Klik hier voor meer info en foto's van Caves Branch.

Ander Licht Reizen 2023 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds