Ander Licht Reizen


Latijns-Amerika en Antarctica
Na een paar prachtige winterweken, hebben we nu al weer een paar weken 'last' van grijze luchten en hemelwater. Op zich zijn dat wel ideale omstandigheden om eens lekker achter de computer te gaan zitten en weg te dromen bij verre bestemmingen. In deze nieuwsbrief vindt u een aantal nieuwe reissuggesties om u daarbij te helpen. Zo presenteren we onze speciale 15-daagse reis naar Galapagos en hebben we een hele mooie vroegboekkorting op de Ocean Diamond, het nieuwe expeditiecruiseschip van Quark Expeditions. En bent u enthousiast over ons reisaanbod, dan vertellen we u in deze nieuwsbrief ook hoe u ons kunt 'liken' op Facebook.

Arno LuftGalapagos Odyssey

Roodpootgent, Bahia Darwin

Van 25 november tot 9 december organiseert Ander Licht Reizen in samenwerking met Askja Reizen een speciale Galapagosreis voor de echte liefhebber. De Galapagos Odyssey biedt een twee weken durende cruise op een eerste klasse motorjacht. Tijdens deze twee weken bezoekt u eigenlijk alle highlights van de archipel: Española met z'n albatrossen, Genovesa met z'n roodpootgenten, Fernandina met z'n grote zeeleguanen en vleugelloze aalscholvers, de Sierra Negra met z'n desolate vulkaanlandschap en meer. Een ander bijzonder aspect van deze reis is dat deze zal worden begeleid door Caroline van der Mark, een echte Galapagosspecialist die u tijdens de reis met passie deelgenoot zal maken van haar grote kennis van de archipel en z'n geschiedenis. Meer info over de Galapagos Odyssey vindt u hier. Heeft u belangstelling, maar wilt u eerst meer weten? Komt u dan naar de speciale Galapagos Lezing op ons kantoor die op vrijdagavond 30 maart zal worden gehouden in ons kantoor in Nijmegen. Zowel Caroline van de Mark als Arno Luft (oprichter van Ander Licht Reizen en schrijver van de Wereldwijzer voor Ecuador en de Galapagos Eilanden) zullen hierbij aanwezig zijn.


Uruguay

Landweg in Rocha

Wat te verwachten van Uruguay? Dat was de vraag die me bezighield toen ik eind november richting dit relatief kleine en onbekende land in Zuid-Amerika vertrok. In mijn hoofd beelden van uitgestrekte vlaktes met hier en daar een estancia en weilanden met koeien. En dat bleek niet ver van de realiteit. Saai? Allesbehalve! Tijdens het reizen door Uruguay kwam er een rust over me die me niet meer verlaten heeft; slaperige stadjes waar de tijd lijkt stil te staan en een vriendelijke ontvangst op de estancias waar ik de nacht doorbracht. Het duurde even voordat ik mijn hectische tempo op Uruguayaans niveau had. Want in Uruguay geldt: geen haast! Dit land is het ultieme voorbeeld van slow travel. Verwacht hier geen natuurwonderen, maar geniet van de schoonheid van de immense pampa's die dit land rijk is. Met de altijd vriendelijke en goedlachse Uruguayaan als gastheer durf ik dit land gerust een verborgen pareltje te noemen. Wilt u meer weten? Ik informeer u graag. Evelien van Dijk. Klik hier voor meer informatie over Uruguay en ons reisaanbod.


Ocean Diamond - Antarctica 25% korting

Ocean Diamond

Op 11 november van het afgelopen jaar hebben wij een speciale Antarctica mailing gestuurd met spectaculaire aanbiedingen van Quark Expeditions. Gezien de vele reacties van klanten die deze mailing heeft opgeleverd was dit speciale aanbod een schot in de roos. Ook nu hebben we weer een goede aanbieding voor het aankomende Antarctische seizoen. Quark Expeditions geeft op alle vertrekdata voor het seizoen 2012/2013 maar liefst 25% korting op alle boekingen voor expeditiecruises op hun nieuwe schip de Ocean Diamond. U dient te boeken en aan te betalen voor 30 april en de aanbieding geldt voor alle cabintypen met uitzondering van triple cabins. Meer informatie over de Ocean Diamond en de verschillende routes vindt u hier.


"Vind ons leuk" op Facebook

Onze facebook pagina

Afgelopen jaar zijn we gestart met onze Ander Licht Reizen Facebook-pagina. Op onze facebookpagina vindt u een korte inleiding en natuurlijk zullen we hier in de toekomst nieuwtjes presenteren. Hoewel we ons graag presenteren via de 'new social media' zullen we vooral onze energie blijven steken in het actueel en volledig houden van onze eigen website. Daarop krijgen we nog erg veel positieve reacties waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Bent u ook enthousiast over onze website en wilt u de wereld dit laten weten? Dan kunt u dit doen door op de 'facebook-like' button te klikken links onder op onze homepage. Vanzelfsprekend zijn we blij met uw aanbeveling!


Amsterdamse vakantiebeurs

In onze stand op de Amsterdamse vakantiebeurs

In het weekend van 7/8 januari j.l. opende de Beurs van Berlage haar deuren voor de 1e editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen. Ook voor ons was het een primeur; Ander Licht Reizen op een vakantiebeurs! Op zaterdagochtend bouwden we onze stand op in het prachtige pand en toen het publiek ook in de zalen werden toegelaten konden wij gaan doen waar we het best in zijn en wat we het leukst vinden: in gesprek gaan over de mooiste reizen en ervaringen door Latijns-Amerika. Daarnaast heeft Arno Luft een presentatie gehouden over de Galapagos Eilanden, waarmee hij een van de zaaltjes van de Beurs bijna in het geheel gevuld kreeg. Wij hebben ervan genoten om deze 2 dagen onszelf en ons aanbod te presenteren en zowel oude als nieuwe klanten te spreken. Als het aan ons ligt, staan we er volgend jaar dus zeker weer! Zien we u daar?


Kajakken Peninsula Valdes

Voorbij zwemmende walvis

Wat zou de meest intieme manier kunnen zijn om natuur op z'n mooist te ervaren? Daar valt door een ieder een andere interpretatie aan te geven, maar volgens ons komt kamperen en kajakken bij Peninsula Valdes in Argentinië wel heel dicht in de buurt!
Tijdens een 3- of 4-daags verblijf op het schiereiland worden wandelingen gemaakt langs de kustlijn en dieren als zeeolifanten, verschillende (water)vogels, guanaco's en meer gespot. Maar de ultieme hoogtepunten van dit arrangement beleeft u tijdens de kajaktochten waarbij u zich tussen en boven majesteuze zuidkapers (walvissen) begeeft. Een fantastische en unieke ervaring om mee huiswaarts te keren. Wilt u meer weten? Bekijk dan hier het arrangement.


In het spotlicht: Sea Lion Lodge

Ezelspinguïnkolonie direct naast de lodge

Comfort is prettig maar voor veel van onze klanten mag een accommodatie ook best eens eenvoudig zijn als daar mooie belevenissen tegenover staan. De Sea Lion Lodge op Sea Lion Island in de Falklands combineert comfort met een superieure natuurbeleving. Deze comfortabele lodge ligt op een klein eiland met een overweldigend rijke fauna. In de tuin van de lodge nestelen ezelspinguïns en op minder dan een uur wandelen vindt u kolonies van zeeolifanten, reuzenstormvogels, zuidelijke zeeleeuwen, magelaanse pinguïns en meer. Klik hier voor meer informatie over de Sea Lion Lodge

Ander Licht Reizen 2024 - info@anderlicht.nl
Tel. 024-3609000 - www.anderlicht.nl

sgr   sgr   calamiteitenfonds