Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Algemene informatie

Er is geen actueel nieuwsUitbarsting Puyehue vulkaan, Chili


gepost op: 6-Jun-11

De Puyehue vulkaan, gelegen in het Chileense Merengebied, is zaterdag 4 juni tot uitbarsting gekomen. Uit voorzorg zijn de omliggende bewoners geëvacueerd. De as reikt tot zo'n tien kilometer hoogte en drijft richting Argentinië. In verband met de aswolk is er geen vliegverkeer mogelijk in vrijwel geheel Argentinië. De luchthavens van o.a. Buenos Aires, Mendoza, Cordoba, Bariloche, Trelew, El Calafate en Ushuaia zijn gesloten tot nader bericht. In Chili zijn alle luchthavens wel bereikbaar.

Ten gevolge van de vulkaanuitbarsting zijn enkele excursies in de omgeving geannuleerd, zoals de Lake Crossing tussen Puerto Varas en Bariloche. De Cardenal Samora Pass en grensovergang zijn gesloten, de grensovergangen bij Pirihueico en Mamuil Malal zijn wel toegankelijk. De meeste hotels in het Chileense Merengebied zijn normaal geopend en transport kan normaal worden uitgevoerd .

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en zodra er nieuws is over de vulkaanuitbarsting, zullen we dat op deze pagina vermelden.


nieuws Latijns-Amerika


Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds