Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Algemene informatie

Er is geen actueel nieuwsOnrust in Santiago


gepost op: 21-Oct-19

In de week van 16 oktober braken er in de Chileense hoofdstad Santiago rellen uit over een verhoging van de prijs van metrokaartjes. Inmiddels heeft de regering deze prijsverhoging teruggedraaid maar de protesten hebben een wat meer algemeen karakter gekregen waarbij de demonstranten protesteren tegen de hoge kosten van levensonderhoud en lage lonen voor de armere bevolkingsgroepen.

Deze protesten kregen rond het weekend van 19/20 een gewelddadig karakter en breiden zich ook uit maar steden in de omgeving vna Santiago. De regering heeft op basis daarvan de noodtoestand uitgeroepen om in te kunnen grijpen bij plunderingen en geweld. Op basis hiervan is het reisadvies voor Chili aangescherpt en wordt reizigers geadviseerd om demonstraties en samescholingen te vermijden en het thuisfront op de hoogte te houden over uw verblijfplaats.

Wij staan dagelijks in contact met onze agenten ter plaatse die voor reizigers in Chili en toekomstige reizigers de veiligheidssituatie in de gaten houden. Indien nodig worden klanten benaderd en zal worden overlegd indien een bepaalde overnachtingsplaats niet veilig wordt geacht en het beter is om op een alternatieve locatie te overnachten. Wij zullen klanten die nog moeten vertrekken en van wie het programma aangepast moet worden hierover benaderen zodra er duidelijkheid is over de noodzaak van aanpassingen. Heeft u ondertussen vragen over uw (aankomende) eigen reis aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.


nieuws Latijns-Amerika


Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds