Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Algemene informatie

Er is geen actueel nieuwsBrand in Torres del Paine


gepost op: 3-Jan-12

29 december startte in het Torres del Paine National Park een grote natuurbrand. In totaal is een gebied van 16.000 hectare verbrand in het Torres del Paine National Park (in totaal ongeveer 285.000 hectare). De brand is inmiddels onder controle ( maar nog niet volledig gedoofd) en heeft de afgelopen dagen zijn sporen van vernieling nagelaten. Er wordt met man en macht gewerkt om de brand te controleren.

De brand is gestart in de omgeving van Refugio Grey, ten noordoosten van het Lago Grey. Het vuur heeft zich uitgebreid naar het zuiden in de richting van Refugio Paine Grande, Hosteria Lago Grey en Hosteria Pehoe. De accommodaties zijn niet door de vlammenzee verwoest, maar rondom Refugio Grey en Refugio Paine Grande heeft het vuur wel haar sporen nagelaten. De verwachting is dat beide refugios gedurende de maand januari gesloten zullen blijven.

Het oostelijke deel van het park is niet getroffen door de brand. In het oostelijk deel liggen o.a. de accommodaties Hotel Las Torres (voormalig Hosteria de las Torres), Ecocamp Patagonia en Refugio de las Torres.

Op woensdag 4 januari is een gedeelte van het nationale park (70%) weer geopend. De hotels in het oostelijke deel van het park zullen vanaf morgen ook weer geopend zijn, alsmede de hotels even ten zuiden van de ingang van het nationale park (waaronder Hotel Rio Serrano). Hosteria Lago Grey en Hosteria Pehoe blijven vooralsnog gesloten. Er is nog geen voorspelling gedaan wanneer deze hotels weer open zullen gaan.

Ondanks dat de brand een deel van het nationale park in de as heeft gelegd, is het nog steeds de moeite waard om het park te bezoeken. Het oostelijke deel van het park is onaangetast.

Hieronder de meest recente plattegrond van het park. De oranje zone is het gebied van de brand. De rode naambordjes zullen vanaf 4 januari 2012 weer geopend zijn.


Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds