Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Algemene informatie

Er is geen actueel nieuwsNoodtoestand in Ecuador


gepost op: 30-Sep-10

Zoals ook al in de overige media is gemeld, heeft de Ecuadoriaanse regering op 30 september de noodtoestand uitgeroepen. De aanleiding hiervoor waren felle protesten en stakingen van de politie. Bij deze protesten werd het regeringspaleis bezet en werden de vliegveld van Quito, Guayaquil en Cuenca bezet en gesloten. De reden voor de protesten is een nieuwe wet die gisteren door president Rafael Correa is getekend. Deze houdt in dat de politie en het leger bepaalde bonussen gaan verliezen waarop zij nu nog wel recht hebben. Aanvankelijk was gisteren onduidelijk wat er precies zou gebeuren en waren er zelfs geruchten van een staatsgreep. Later op de dag leek het er sterk op dat het leger de president toch steunt en werd er getracht om door middel van overleg tot een oplossing te komen.

Wij zijn samen met onze agent ter plaatse druk bezig om al onze klanten in Ecuador te contacteren. Daarbij zal alle assistentie worden verleend om hen zo goed mogelijk helpen met het zoeken naar alternatieven wanneer hun reisprogramma door deze omstandigheden moet worden aangepast.

Update 1 oktober 2010
Gisteravond 30 september heeft het leger de president uit het ziekenhuis - waar hij nog steeds werd ingesloten door agenten - 'bevrijd', en naar het presidentieel paleis gebracht. Daarbij zijn schoten gevallen en ook helaas 8 slachtoffers en een aantal gewonden te betreuren. Op 1 oktober ontvingen we van steeds meer lokale bronnen het bericht dat de situatie weer is genormaliseerd en de banken, winkels en ook de vliegvelden weer gewoon open zijn. We houden natuurlijk de vinger aan de pols maar het lijkt er sterk op dat de onlusten in Ecuador voorbij zijn.
Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds