Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Vulkaanuitbarsting Fernandina, Galapagos


gepost op: 14-Apr-09

In de nacht van 10 april is vulkaan La Cumbre op Fernandina in de Galápagos Archipel tot uitbarsting gekomen. Het vulkaan eiland, met een hoogte van 1476 meter, is een onbewoond eiland op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van Puerto Villamil (op het eiland Isabela). Er dreigt daardoor geen gevaar voor de bevolking.

Als gevolg van de uitbarsting is er rondom de vulkaan sprake van een grote rookpluim en zijn er lavastromen gezien, met een breedte van 10 meter op sommige plekken, welke richting de oceaan glijden.

Vijf jaar geleden is dezelfde vulkaan ook tot uitbarsting gekomen. Toen veroorzaakte de uitbarsting geen grote schade aan de flora en fauna van dit gebied. Wat de schade van deze uitbarsting zal zijn, is nog niet bekend. Grote kans dat er dieren omkomen, maar het positieve is dat er nieuw land gecreerd wordt waar de dieren kunnen leven.

Veel Galapagos cruises bezoeken Punta Espinoza op het eiland Fernandina. Vooralsnog is het mogelijk dit gebied te bezoeken en natuurlijk hebben de bezoekers goede kans om deze uitbarsting van 'dichtbij' te zien. De authoriteiten van het Galapagos N.P. houden de ontwikkelingen van de vulkaan scherp in de gaten, om toe te zien of Punta Espinoza al dan niet bezocht kan worden.


nieuws Latijns-Amerika


Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds