Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Invoering ESTA-regeling voor vluchten via de VS


gepost op: 8-Jan-09

Elektronische reistoestemming voor vluchten via de VS naar de eindbestemming

Vanaf 12 januari 2009 zijn Nederlandse reizigers verplicht een elektronische reistoestemming te verkrijgen voordat zij via de Verenigde Staten reizen. Deze nieuwe regeling is recent door de Amerikaanse overheid ingesteld en de ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization) is onderdeel van het Visa Waiver Programma. Dit geldt zowel voor reizigers die de VS bezoeken, als voor reizigers die via de VS naar hun eindbestemming vliegen.

Om de Verenigde Staten in te komen heeft u reistoestemming nodig voordat u vertrekt. Heeft u eenmaal de goedkeuring dan is deze twee jaar geldig (of zolang het paspoort geldig is). In deze periode is het niet nodig vluchtgegevens te updaten. Alleen als er een nieuw paspoort is uitgegeven, dient er opnieuw autorisatie te worden aangevraagd.

Let wel, het is verplicht om minimaal 72 uur voor vertrek de aanvraag te hebben geregeld. Wanneer u dit niet heeft gedaan, wordt er geen toegang tot de vlucht verleend.

Hoe werkt het?

Voor de aanvraag kunt u terecht op de website van Esta. Klik hier om naar de website van Esta te gaan. Op deze website kunt u online uw aanvraag indienen. Het is aan te raden dit zo vroeg mogelijk te doen, maar in ieder geval uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Het invullen van het aanvraagformulier neemt ongeveer een kwartier in beslag. Voor het invullen heeft u uw persoonsgegevens nodig, waaronder paspoortnummer en vervaldatum van het paspoort en gegevens over de vlucht, zoals vluchtnummer en luchtvaartmaatschappij.


nieuws Latijns-Amerika


Deel dit nieuwsitem op facebook
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds