Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Ria en Flip Reijnierse - Nicaragua
...met volle teugen genoten...

Helga en Ralph - Nicaragua
We zijn dik tevreden!

Lea en Fred Blok - Nicaragua
fantastisch geregeld

Reizen naar Nicaragua

Nicaragua ontwikkelt zich steeds meer als een toeristische bestemming en dat is geheel terecht. Het is een land van vulkanen, prachtige goudgele stranden, koloniale steden, tropisch regenwoud, kleurrijke markten en een uiterst vriendelijke en behulpzame bevolking.

Wat Nicaragua vooral interessant maakt, zijn de grote verschillen tussen de west- en oostkant van het land. In het westen, aan de Grote Oceaan, wonen de meeste mensen en komen ook de meeste bezoekers. Hier kan men een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Granada en León, twee prachtige koloniale steden. Ook ligt hier het Meer van Nicaragua, dat met een oppervlakte van meer dan 8000 km2 het tweede zoetwatermeer van Latijns-Amerika is. Hier kan men o.a. een excursie maken naar het vulkanische eiland Isla de Ometepe. San Juan del Sur biedt de reiziger prachtige stranden; in de omgeving van San Juan del Sur zijn ook een aantal luxe accommodaties. De oostelijke kant van het land is zeker niet minder interessant, maar wel veel moeilijker bereikbaar. Hier kenmerkt het landschap zich namelijk door tropisch regenwoud. Vervoer gaat meestal het meest effectief over water, alhoewel vanuit Managua ook lokale vluchten die kant op gaan. Aan de Caribische kust wordt, in tegenstelling tot de rest van het land, veel Engels gesproken. Tot slot liggen, ongeveer 80 kilometer uit de kust, twee tropische bounty-eilanden: de Corn Islands (Islas del Maíz). Deze Caribische eilanden - een mooie plek om een reis door Nicaragua mee te besluiten - zijn vanuit Managua per vliegtuig gemakkelijk te bereiken.

Sinds april 2018 heerst er in Nicaragua een politiek gespannen situatie. Protesten van de bevolking zijn met geweld neergeslagen waarbij honderden doden zijn gevallen. Op basis hiervan is door het ministerie van buitenlandse zaken het reisadvies aangescherp tot niveau 'oranje' wat betekent dat geadviseerd wordt enkel 'noodzakelijke' reizen naar Nicaragua te maken. Op basis hiervan kunnen wij op dit moment als ANVR touroperator geen reizen aanbieden naar Nicaragua. Zodra het reisadvies wordt versoepeld zullen wij ook weer reizen gaan aanbieden.

 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2018 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds