Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Nicaragua > Rondreizen > Nicaragua highlights reis

Nicaragua highlights reis

Een complete en diverse rondreis


Deze reis voert u in 17 dagen langs verschillende highlights van Nicaragua. Zo bezoekt u o.a. de prachtige koloniale steden Granada en León, kunt u verschillende vulkanen beklimmen of een wandeling maken door het nog relatief onbekende Estanzuela N.P. Een groot deel van de reis wordt per huurauto afgelegd. Onderweg zijn er verschillende rustmomenten ingepland. Zo kunt u genieten van de stranden rondom San Juan del Sur en ter afsluiting brengt u een bezoek aan de Caribische Corn Islands. Voor een algemene en complete kennismaking met dit land is "Nicaragua Compleet" een perfecte reis.


DIASHOW

Koloniaal Granada (foto: Simone van Lieshout)

Nicaragua highlights reis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Managua

Na aankomst op het vliegveld van Managua wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Laguna de Apoyo

In de ochtend wordt bij het hotel in Managua de huurauto afgeleverd. Vandaag verlaat u de hoofdstad van Nicaragua en rijdt u naar Laguna de Apoyo. Onderweg zijn er verschillende leuke opties om te stoppen, zoals in Masaya, waar u de kunstnijverheidsmarkt kunt bezoeken. Op deze markt maakt u kennis met de Nicaraguaanse folklore. Het is tevens de ideale plek om een hangmat, sigaren, schilderijen, keramiek of sieraden te kopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Masaya vulkaan of de Pueblos Blancos, de witte dorpjes. In het dorpje Catarina is een prachtig uitkijkpunt over het Laguna de Apoyo. Na deze tussenstops vervolgt u uw weg naar het kratermeer van Apoyo. U rijdt over een weg aan de binnenkant van de krater met spectaculaire vergezichten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar Granada

De ochtend kunt u desgewenst nog besteden rondom het Laguna de Apoyo. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit het hotel een kanotocht maken over het meer, een frisse duik in het meer nemen of een wandeling maken. Hierna reist u verder naar Granada.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag Granada

Granada is gesticht in 1524. Daarmee is het de oudste koloniale stad op het vasteland van Latijns-Amerika. De komende dagen heeft u de mogelijkheid Granada op eigen gelegenheid te ontdekken. Naast het bezoeken van de stad kunt u vanuit Granada ook excursies maken in de omgeving. Voorbeelden van dergelijke excursies zijn een stadstour per traditionele paardenkoets, een boottocht door Las Isletas (een archipel van 365 eilandjes van vulkanische oorsprong) of u kunt een gecombineerde boot/fietstocht maken naar Las Isletas en over het Asese schiereiland.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag Granada

Ook voor deze vrije dag zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u de natuur in, dan is een bezoek aan de Mombacho vulkaan aan te raden. Het Mombacho N.P. is het best onderhouden nationaal park van Nicaragua en een waar paradijs voor de wandelaar. Hier kunt u een wandeling om de krater (1,5 kilometer) maken. Bij helder weer heeft u tijdens deze wandeling een prachtig uitzicht over Granada en Las Isletas. Het pad voert tevens door een primair tropisch regenwoud en een heus dwergbos. Voor een nog uitdagender wandeling kan ook de Puma Trail (6 kilometer) gelopen worden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar de Pacifische kust

U reist vandaag van Granada naar de Pacifische kust. San Juan del Sur is een karakteristiek vissersdorpje, gelegen aan een prachtige baai van de Stille Oceaan. Vanuit San Juan del Sur kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt even buiten San Juan het strand bezoeken in een afgesloten baai of u kunt een boottocht maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag San Juan del Sur

Deze dag kunt u geheel naar wens invullen. U kunt lekker een dagje op het strand of bij het zwembad doorbrengen. Maar wilt u liever iets actiefs doen, dan kunt u bijvoorbeeld ook een surfles nemen. Tegen zonsondergang kunt u een restaurant uitzoeken aan het strand, waar heerlijke vis en andere specialiteiten uit de zee worden geserveerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar León

Vanaf de Pacifische kust rijdt u vandaag in ongeveer 4 uur naar León. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg mogelijkheden om stops te maken, bijvoorbeeld langs het Lago de Managua, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Momotombo vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag León

In León is van alles te zien en te doen. Léon is een stad van superlatieven. Op het grootste Plaza Central van Midden-Amerika staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika. Aan te raden is om het dak en de klokkentoren van de kathedraal te beklimmen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de gezellige volksbuurt El Laborío met het museum Ortiz Guardian en de vele kleurrijke kerkjes in de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag León

Ook deze dag kunt u in León en omgeving besteden. Denk daarbij aan de beklimming van de Cerro Negro vulkaan, een boottocht door het Juan Venado natuurreservaat of een bezoek aan de ruïnes van León Viejo, het oude León dat door de vulkaan Momotombo geheel is verwoest.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Naar Estelí

U reist vandaag van León naar Estelí, gelegen in het noorden van Nicaragua. De middag kunt u op uw gemak bijkomen van de reisdag en kunt u op eigen gelegenheid de universiteitsstad Estelí verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Excursie Estanzuela NP

U maakt vandaag een excursie door het nog vrij onbekende Estanzuela reservaat. In het park zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een verfrissende duik nemen in de waterval of een prachtige wandeling maken met spectaculaire uitzichten. Vanaf het uitkijkpunt van Sendero Segoviano heeft u een prachtig uitzicht over bijna alle vulkanen ten noorden van het Lago de Managua. Momotombo, Cerro Negro, Telica, San Jacinto, San Cristobal, La Casita, Cosiguina en ook de Atlantische kust zijn bij helder weer zichtbaar. Een erg bijzondere bezoekersplek is Galeria de Arte El Jacalate, het terrein van Alverto (zoals hij het zelf schrijft). Alberto is een bijzondere man die al 4 jaar niet van zijn erf af is gekomen. Gedurende 34 jaar heeft hij prachtige steensculpturen gemaakt. En het resultaat mag er zijn. Vol trots praat hij over zijn sculpturen en laat zich graag fotograferen. Tot slot wordt de gemeenschap La Garnacha bezocht, waar u een kijkje kunt nemen in de kaasfabriek waar Zwitserse kazen worden gemaakt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Naar de Corn Islands

In de ochtend rijdt u naar het vliegveld van Managua, waar u de huurauto inlevert. Vanaf hier vliegt u naar de Corn Islands gelegen in de Caribische Zee. Hier kunt u de laatste dagen van uw reis nog even bijkomen en deze dagen kunt u dan ook geheel naar eigen wens invullen. Zonnen op witte zandstranden, zwemmen in heldere water of snorkelen tussen felgekleurde vissen bij het koraalrif behoren allemaal tot de mogelijkheden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Corn Islands

De Corn Islands liggen in de Caribische Zee, op ongeveer 70 kilometer afstand van de havenplaats Bluefields. De verschillen met het vasteland van Nicaragua zijn groot; de bevolking is voornamelijk van Afro-Amerikaanse komaf en men spreekt vooral Engels.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag Corn Islands

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. U kunt op Big Corn blijven en een golfkarretje huren om het eiland te verkennen, maar u kunt bijvoorbeeld ook een boottocht maken en dit combineren met een bezoek aan Little Corn Island.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Naar Managua

Vandaag vliegt u van de Corn Islands terug naar Managua. Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht. De stad is het economische hart van het land en alle belangrijke regeringsgebouwen zijn hier gevestigd. Hoewel Managua geen stadscentrum heeft, zijn er wel interessante plekken, mooie uitzichtpunten, goede restaurants en uitgaansgelegenheden. Het Parque Nacional Loma de Tiscapa is een bezoek waard. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de stad.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

Afgestemd op de vertrektijd van uw vlucht wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Managua. Hier aangekomen eindigt deze rondreis door Nicaragua.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Bezoek in 17 dagen verschillende highlights van Nicaragua.

 • code NI0007
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Managua

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse accommodaties op basis van logies/ontbijt

vervoer
Het grootste gedeelte van de reis wordt per huurauto afgelegd. Door de kwaliteit van de wegen is een 4WD ingepland (type Toyota Hilux). Upgrades zijn mogelijk. Rijdt u liever niet zelf, dan is het mogelijk de reis uit te voeren met transfers.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is fysiek redelijk eenvoudig. Op verschillende plekken kunnen wel kortere of langere wandelingen worden gemaakt.

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar worden gemaakt.Inbegrepen
 • overnachtingen in nette middenklasse accommodaties, op basis van logies/ontbijt
 • 11 dagen huurauto (type Toyota Hilux 4WD of gelijkwaardig)
 • retourvlucht Managua - Corn Islands
 • airporttransfers bij aankomst en vertrek
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof
 • entrees nationale parken
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds