Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Nicaragua > Rondreizen > Avontuurlijke rondreis Nicaragua

Avontuurlijke rondreis Nicaragua

Op ontdekking in authentiek Midden-Amerika


Deze reis voert u in twee weken langs alle highlights van Nicaragua. Zo kunt u o.a. wandelen in het tropische nevelwoud van de Selva Negra, de prachtige koloniale steden Granada en León bezoeken, vulkanen beklimmen, paardrijden of fietsen op Isla de Ometepe en genieten aan het strand van San Juan del Sur. Voor een goede en algemene kennismaking met Nicaragua is "Landelijk Nicaragua" een perfecte reis.


DIASHOW

Landelijk Nicaragua (foto: Simone van Lieshout)

Avontuurlijke rondreis Nicaragua

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Managua

Na aankomst op het vliegveld van Managua wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Managua naar de Selva Negra

U wordt vandaag bij het hotel in Managua opgehaald voor de transfer naar de Selva Negra, een tropisch nevelwoud even buiten de stad Matagalpa. U kunt de rest van de middag naar eigen inzicht invullen. U kunt wandelingen maken op de uitgezette wandelpaden in het nevelwoud. Tijdens deze wandelingen heeft u kans op het zien van bijzondere flora, kleurrijke vogels en wellicht zelfs brulapen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Selva Negra

Deze vrije dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de koffievelden en zo meer te weten te komen over het koffieproces in deze regio.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Matagalpa - San Jacinto - León

Vandaag reist u vanuit Matagalpa naar León. Onderweg wordt een korte stop gemaakt in San Jacinto. Hier bezoekt u een vulkanisch veld, dat bestaat uit kleine kratertjes met kokende modder (tot 300 graden celcius). Hierna reist u door naar de stad León, bekend om haar indrukwekkende koloniale erfgoed en rijke cultuur en geschiedenis. In de middag neemt een gids u mee op stadstour langs o.a. de grootste kathedraal van Midden-Amerika, de vele kleurrijke kerkjes en muurschilderingen uit de tijd van de Sandinistische revolutie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag León

Gedurende deze vrije dag heeft u de mogelijkheid León op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezienswaardigheden zijn o.a. de gezellige volksbuurt El Laborio, museum Ortiz-Gurdian en La Casa de Cultura. Ook zijn er diverse excursies mogelijk vanuit León. Denk daarbij aan de beklimming van de Cerro Negro vulkaan, een boottocht door het Juan Venado natuurreservaat of een bezoek aan de ruïnes van León Viejo, het oude León dat door de vulkaan Momotombo geheel is verwoest.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van León naar Masaya en de Laguna de Apoyo

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar Laguna de Apoyo. Onderweg bezoekt u Masaya, waar u de kunstnijverheidsmarkt kunt bezoeken. Op deze markt maakt u kennis met de Nicaraguaanse folklore. Het is tevens de ideale plek om een hangmat, sigaren, schilderijen, keramiek of sieraden te kopen. Ook bezoekt u de vulkaan Masaya. Hierna wordt u naar het kratermeer van Apoyo gebracht. De route passeert spectaculaire vergezichten. U overnacht in een hotel dat gelegen is op de kraterrand.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van Laguna de Apoyo naar Granada

Vandaag wordt u naar Granada gebracht, de oudste koloniale stad op het vasteland van Latijns-Amerika. Na aankomst kunt u de stad zelf gaan verkennen. Een bezoek aan El Convento de San Francisco is erg de moeite waard; een imposante verzameling precolumbiaanse beelden en een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Nicaragua krijgen mooi gestalte in dit voormalige klooster. In Casa de los Leones, een in 1920 geheel gerenoveerd statig herenhuis, zijn vaak exposities en concerten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Vrije dag Granada

Vandaag heeft u de mogelijkheid Granada op eigen gelegenheid te ontdekken. Vanuit Granada kunt u ook verschillende excursies maken. Voorbeelden van dergelijke excursies zijn; een stadstour per traditionele paardenkoets, een boottocht door Las Isletas (een archipel van 365 eilandjes van vulkanische oorsprong) of een wandel- en canopytocht door Nationaal Park Volcán Mombacho.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Van Granada naar Isla de Ometepe

Vanuit Granada wordt u naar de haven van San Jorge gebracht. Hier stapt u aan boord van de veerpont naar Moyogalpa, de grootste nederzetting op Isla de Ometepe. Hier aangekomen wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag Isla de Ometepe

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen op het eiland. Op Isla de Ometepe hoeft u zich niet te vervelen. U kunt bijvoorbeeld de vulkaan Maderas beklimmen of een bezoek brengen aan het Charco Verde reservaat, waar het mogelijk is om een canopytour te maken met af en toe prachtige uitzichten op de vulkaan Concepcion. Verder kunt u een fiets huren voor een verkenning van het eiland. En heeft u geen zin in een actieve dag, dan kunt u relaxen op het strandje bij het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Isla de Ometepe naar San Juan del Sur

In de ochtend wordt u naar de haven van Moyogalpa gebracht voor de boottocht per veerpont naar San Jorge. Vanuit San Jorge reist u verder naar San Juan del Sur. Dit karakteristieke vissersdorpje ligt aan een prachtige baai van de Stille Oceaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag in San Juan del Sur

Vandaag kunt u genieten van de prachtige omgeving van San Juan del Sur. U kunt een verfrissende duik nemen in het zwembad of in de zee, een zeil- of catamarantocht ondernemen of het La Flor bezoeken, waar u van augustus tot januari zeeschildpadden kunt observeren.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van San Juan del Sur naar Managua

U reist weer terug naar de hoofdstad van Nicaragua, Managua. Indien de tijd het toelaat,is een bezoek aan de oude kathedraal de moeite waard, evenals het nationale theater Ruben Darío. Een andere aanrader is een bezoek aan het Nationale Park Loma de Tiscapa, waar u een canopytour over de Laguna de Tiscapa kunt maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Transfer naar het vliegveld van Managua

Vandaag wordt u naar het vliegveld van Managua gebracht en eindigt deze rondreis door Nicaragua.

Algemene informatie

Bezoek in 14 dagen alle highlights van Nicaragua.

 • code NI0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Managua

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse accommodaties op basis van logies/ontbijt.

vervoer
Alle transfers zijn per privé auto met chauffeur. Het is echter ook mogelijk deze reis te maken als selfdrive, waarbij u zelf per huurauto reist.

reisgezelschap
Individuele reis

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar.Inbegrepen
 • alle overnachtingen volgens programma op basis van logies/ontbijt
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • alle excursies volgens programma
 • huurauto (in geval van selfdrive)
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verzekeringen huurauto en benzine (in geval van selfdrive)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds