Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Nicaragua > Bouwstenen > Wandelen Nicaragua

Wandelen Nicaragua

Hiken in de omgeving van Matagalpa


De omgeving van Matagalpa kenmerkt zich vooral door bergen, koffieplantages en watervallen. Het gebied is landschappelijk erg mooi en zeer geschikt voor wandelingen. Het contact met de lokale bevolking staat centraal in deze reis. Gedurende twee nachten verblijft u bij koffieboeren in huis en u kunt in sommige gevallen ook eten met de mensen uit het dorp. Houdt u van wat activiteit tijdens uw reis en wilt u graag deel uitmaken van het Nicaraguaanse leven op het platteland, dan is deze reis wellicht iets voor u.


DIASHOW

Landschap - Macizo Peñas Blancas (foto: Quinten Jiskoot)

Wandelen Nicaragua

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Managua naar Matagalpa

Na het ontbijt wordt u vanuit Managua naar de noordelijke stad Matagalpa gebracht. Deze regio is erg aantrekkelijk om wandeltochten te maken. Na de lunch begint u met een wandeling van het dorpje La Garita naar San Ramón. Deze wandeling duurt ongeveer 1 uur en u komt op 700 meter hoogte. Hier bezoekt u de waterval La Chale, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het water onderaan de waterval. Vervolgens loopt u door naar uw hotel. Na het inchecken wordt u naar de oude goudmijnen nabij San Ramón gebracht. U overnacht in San Ramón.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 2 Wandelen naar La Corona en bezoek koffieplantage

Vanaf het hotel in San Ramón loopt u in ongeveer 2 uur naar een dorpje in de omgeving (La Pita, La Corona of El Roblar). Deze dorpjes zijn onderdeel van een coöperatie van fairtrade koffieboeren. U wandelt langs koffieplantages en u heeft mooie uitzichten. Na de lunch heeft u de mogelijkheid meer te leren over de koffieproductie (exacte activiteiten hangen van het seizoen af). Ook kunt u nog een wandeling maken in de omgeving. U overnacht in de gastenkamer van een lokale koffieboer.
Overnachting: lokaal huis van een koffieboer op basis van volpension

Dag 3 Ecologische boerderij, wandelen en workshop

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding op een ecologische boerderij. Deze boerderij is eigendom van een lokale NGO en wordt gebruikt als een modelboerderij. Hierna maakt u een wandeling van ongeveer 1 uur en onderweg is het mogelijk om te zwemmen in La Poza Bruja. 's Middags neemt u deel aan een workshop over de traditionele Nicaraguaanse plattelandskeuken. U leert hier over de Nicaraguaanse specialiteiten tortillas en nacatamales. Na deze kookervaring heeft u een diner met uw gastfamilie.
Overnachting: lokaal huis van een koffieboer op basis van volpension

Dag 4 Wandelen naar waterval en reservaat La Sombra

Vandaag maakt u eerst een wandeling naar de Salto Escondido waterval. Vervolgens wordt u opgehaald voor de transfer naar de La Sombra Ecolodge in La Dalia. 's Middags kunt u wandelingen maken in het privé reservaat en door de koffieplantages van La Sombra.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 5 Van La Dalia naar Peñas Blancas

U wordt opgehaald in La Dalia en naar Macizos de Peñas Blancas gebracht. Dit is een van de meest indrukwekkende berggebieden in het noorden van Nicaragua. Het maakt deel uit van het Bosawas Biosphere reservaat. U kunt enkele zware wandelingen maken van ongeveer 5 uur (900-1600 meter hoogte). Deze tochten bieden u een echte jungle-ervaring met watervallen, orchideën en enorme bomen. Ook is het mogelijk lichtere wandelingen te maken. U overnacht weer in La Sombra.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 6 Van Santa Emilia naar Cerro El Arenal

Na een ontbijt wordt u naar Santa Emilia gebracht. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. Hiervandaan maakt u een wandeling van ongeveer 5 uur door valleien en koffieplantages. U eindigt in de groene heuvels van het natuurreservaat Cerro El Arenal. Vervolgens wordt u naar het tropisch nevelwoud van Selva Negra (het Zwarte Woud) gebracht. U overnacht hier in het typische berghotel.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 7 Wandelen in natuurreservaat Cerro El Arenal

Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer 6 uur en u bereikt uiteindelijk een hoogte van 1200-1600 meter. In de Cerro El Arenal heeft u kans de beroemde quetzal te zien. U kunt ook de oudste eikenbomen van Centraal-Amerika bewonderen. Na een lunch op een boerderij loopt u terug naar Selva Negra via een plantage met varens.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 8 Terug naar Managua

U wordt vandaag terug naar Managua gebracht. Daarmee eindigt dit wandelarrangement rond Matagalpa in het noorden van Nicaragua.

Algemene informatie

Dagwandelingen en excursies rond Matagalpa.

 • code NI0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 7 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Managua
 • eindpunt Matagalpa

accommodatie
U overnacht in zeer gevarieerde accommodaties; van een mooie ecolodge tot in het huis van een koffieboer. Alle overnachtingen zijn op basis van volpension.

vervoer
De transfers zijn per privé vervoer met chauffeur. Tijdens de wandeltochten wordt uw bagage vervoerd.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
De bevolking op het platteland van Nicaragua spreekt weinig tot geen Engels. Daarom is het aan te raden enkele woorden Spaans te leren.

reisperiode
Het hele jaar.Inbegrepen
 • alle overnachtingen volgens programma op basis van volpension
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • vervoer van bagage tijdens de trektochten
 • excursies volgens programma met lokale gids
 • entrees
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds