Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Nicaragua > Bouwstenen > Rio San Juan en El Castillo

Rio San Juan en El Castillo


De Rio San Juan ligt in het grensgebied tussen Costa Rica en Nicaragua. Door de afgelegen ligging is het gebied niet drukbezocht (zeker niet vergeleken met sommige parken in Costa Rica), maar de oorspronkelijke natuur maakt het een bezoek meer dan waard. Vanuit El Castillo kunt u onder meer het ongerepte Indio Maíz reservaat bezoeken, waar o.a. brulapen, kikkers, leguanen, kaaimannen en ongeveer 400 vogelsoorten voorkomen. De Rio San Juan is over land en water het gemakkelijkste te bereiken vanuit La Fortuna, Costa Rica. Van La Fortuna naar San Carlos bent u ongeveer 3 uur onderweg terwijl u er vanuit Managua over land of water gemiddeld 10 uur over doet.


DIASHOW

Río San Juan - El Castillo (foto: Quinten Jiskoot)

Rio San Juan en El Castillo

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar de Rio San Juan

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald, voor de transfer richting Los Chiles. Hier passeert u de Costa Ricaanse douane en stapt u over op de boot waarmee u de reis richting Nicaragua maakt. Aangekomen in San Carlos passeert u de Nicaraguaanse douane. Vervolgens stapt u over op de boot die u richting El Castillo brengt. Tijdens de boottocht over de Rio San Juan kunt u meteen al kennis maken met de dieren die in het water en langs de oevers leven. Zo kunt u bijvoorbeeld apen, leguanen en verschillende soorten vogels zien. Nadat u bent aangekomen in El Castillo wordt u naar het hotel gebracht. De middag kunt u besteden aan een verkenning van El Castillo, met het prominente fort en de gekleurde huisjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag El Castillo

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen met activiteiten. Zo kunt u per kano een tour maken over de smalle rivier en naar het Indio Maiz reservaat. Ook kunt u leren hoe de lokale inwoners vissen. Na zonsondergang heeft u de mogelijkheid om een kaaimanexcursie te maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Terug naar Costa Rica

Na het ontbijt reist u per boot terug naar San Carlos. Na aankomst heeft u nog even de tijd om de stad te bekijken, alvorens u via Los Chiles terug naar La Fortuna reist. Aangekomen in La Fortuna eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Een bezoek aan de Rio San Juan in Nicaragua vanuit La Fortuna, Costa Rica.

 • code NI0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 1-3
 • startpunt La Fortuna

accommodatie
U verblijft in een middenklasse hotel in El Castillo.

vervoer
Per bus reist u van La Fortuna naar Los Chiles. Vervolgens maakt u een boottocht over de Rio Frio naar San Carlos. In San Carlos stapt u over op de publieke boot naar El Castillo.

reisgezelschap
In internationaal reisgezelschap

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar. Vertrek op maandag en woensdag. Op vrijdag is het ook mogelijk te starten; dan duurt het arrangement een dag langer.


Let op!
Het programma kan ook starten of eindigen in Managua. Twee keer per week (op donderdag en zondag) gaat er een vlucht van Managua naar San Carlos. Dit arrangement is uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Los Guatuzos of een bezoek aan de eilanden van Solentiname.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • vervoer (combinatie bus/boot)
 • entrees
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • grensovergangkosten (ca. 600 colones in Los Chiles en USD 14 in San Carlos)
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds