Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Mark en Femke van der Loo - Costa Rica
...een geslaagde bijzondere reis.

Nicole en René - Nicaragua
We zijn terug van een geweldige reis door Nicaragua !

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Nicaragua > Bouwstenen > Koloniale steden Leon en Granada

Koloniale steden Leon en Granada

cultuur - architectuur - koloniale steden - Nicaragua


Granada en León zijn twee prachtige koloniale steden in Nicaragua. Beide steden zijn zeer geschikt om een fijne wandeling te maken, want alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. Daarnaast bieden Granada en León goede excursiemogelijkheden naar (natuur)gebieden in de omgeving. Deze 5-daagse module vormt een perfecte aanvulling op een rondreis door Costa Rica, omdat u op deze manier de sfeervolle Nicaraguaanse koloniale steden kunt combineren met de natuur van Costa Rica.


DIASHOW

Koloniaal Granada (foto: Quinten Jiskoot)

Koloniale steden Leon en Granada

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vanuit Costa Rica naar Granada in Nicaragua

Dit arrangement start met de transfer van San José naar Granada. U reist per comfortabele Transnica bus. Bij aankomst in Granada wordt u opgehaald van het busstation en naar uw hotel gebracht. De rest van de middag en avond kunt u genieten in deze romantische koloniale stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Excursie Las Isletas en stadstour Granada

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een excursie naar Las Isletas. Las Isletas is de benaming voor ongeveer 365 vulkanische eilandjes in het Meer van Nicaragua. U maakt een 2,5 uur durende boottocht langs de eilanden, terwijl u geniet van de flora en fauna. Rond het middaguur wordt u naar uw hotel teruggebracht.
In de middag wordt u opgehaald voor een stadstour onder begeleiding van een gids. U bezoekt o.a. het San Francisco klooster, de Xalteva kerk en de oude stadsmuren. Ook maakt u een ritje in een traditionele paardenkoets.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Granada naar León

's Ochtends wordt u opgehaald voor de transfer naar León. Onderweg maakt u een aantal interessante stops. Eerst bezoekt u het romantische stadje Catarina. U heeft hier een schitterend uitzicht over het kratermeer Laguna de Apoyo, de Mombacho vulkaan, Granada en Las Isletas. Hierna reist u door naar Masaya. U bezoekt hier op eigen gelegenheid de kunstnijverheidsmarkt. De laatste stop onderweg is het Nationaal Park Vulkaan Masaya. Uw chauffeur brengt u naar de Santiago krater, zodat u de actieve vulkaan van dichtbij kunt bewonderen. Laat u verrassen door de ruige schoonheid van deze vulkaan. Hierna vervolgt u uw reis naar León.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in León met stadstour

U wordt 's ochtends door de gids opgehaald voor een stadstour door het historische centrum van León. U bezoekt o.a. de grootste kathedraal van Midden-Amerika, de kleurrijke kerken, een museum (gesloten op maandag) en u passeert revolutionaire muurschilderingen. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Het is mogelijk een excursie te maken naar de Cerro Negro Vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van León naar San José

Na een vroeg ontbijt reist u terug naar San José, Costa Rica. Bij aankomst in San José eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Hotel Con Corazón - Granada

Inderdaad, een hotel met een hart. In 2008 heeft dit non-profit hotel haar deuren geopend. De winst van het hotel gaat naar diverse onderwijsprojecten in de omgeving. Naast het goede doel dat wordt gesteund door in dit hotel te verblijven, probeert het hotel zo duurzaam mogelijk te zijn. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken naast de badkamer over een tv, een kluisje en airconditioning. Het hotel beschikt over twee patios. De eerste patio is ingericht als terras, op de tweede patio is zwembad gevestigd. Het hotel ligt op 3 blokken afstand van het Plaza Central.

Hotel Con Corazón is door 24 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,71 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel El Convento - León

Als u Hotel El Convento binnenstapt, stapt u eigenlijk een oud klooster binnen. Veel meubilair in de gemeenschappelijke ruimtes en in sommige kamers komt uit het oude klooster dat dit hotel voorheen was. Nog steeds onderscheidt het hotel zich door de sublieme koloniale stijl. El Convento telt 32 kamers en is bijzonder sfeervol met een grote binnentuin en een verfrissend zwembad, gelegen in het hart van León. De kathedraal bevindt zich op 5 minuten loopafstand. In het bijbehorende restaurant, El Victoriano, worden o.a. heerlijke vis-, vlees- en pastagerechten geserveerd.

Hotel El Convento is door 17 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,71 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Een bezoek aan twee Nicaraguaanse koloniale steden als aanvulling op een rondreis door Costa Rica.

 • code NI0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt San José

accommodatie
Zowel in Granada als in León overnacht u in uitstekende centraal gelegen hotels op basis van logies/ontbijt.

vervoer
Vanuit Costa Rica reist u per comfortabele openbare bus naar Nicaragua. Het vervoer ter plaatse in Nicaragua is per privé vervoer met chauffeur.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


Let op!
In het programma wordt San José als vertrek- en eindpunt genoemd. In plaats van San José kan echter ook Liberia aangehouden worden.


Inbegrepen
 • vervoer San José - Managua v.v.
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens excursie Las Isletas en stadstours
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds