Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Plancius

De MV Plancius werd gebouwd als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine in 1976 en werd in 2006 door Oceanwide Expeditions aangekocht voor expeditie-cruises naar Arctische en Antarctische gebieden. Het schip is in 2009 zeer grondig gereviseerd en volledig geprepareerd voor cruises in poolgebieden. In januari 2010 heeft de boot haar succesvolle 'maidenvoyage' gemaakt naar Antarctica en heeft sindsdien vele zeer succesvolle cruises uitgevoerd. Daarbij staat de organisatie van de boot bekend om de uitstekende organisatie en inhoudelijke begeleiding van de cruises.


Foto van deAlgemene informatie

Maximum aantal passagiers: 117
Snelheid: 11 knopen
Lengte van de boot: 89 meter
Bemanning: De crew bestaat uit in totaal 30 leden waaronder een gediplomeerd arts. incl. de gids
Aantal cabins: 54
Hutomschrijving: De Plancius beschikt in totaal over 53 hutten die zijn onderverdeeld in 4 vierpersoonshutten, 2 driepersoonshutten, 37 tweepersoonshutten en 10 superior hutten. Alle hutten zijn voorzien van eigen sanitair.
Openbare ruimtes: Als openbare ruimtes beschikt het schip over een restaurant/lezingenzaal op het 3e dek en een ruime observatie lounge (met bar en bibliotheek) op dek 5.

Wat zeggen onze klanten over deze deze boot?

Hieronder vindt u de laatste beoordelingen die onze klanten aan de Plancius hebben gegeven. De schaal voor het beoordelingscijfer gaat van één tot vijf.


Beoordeling : 5
zoals verteld door Arno, mooie expeditie boot, super lekker eten. De hut was super, lekker groot.
Beoordeling : 5
vriendelijk gemotiveerd , actief personeel deskundig personeel veel excursies ( weer zat ook mee) goede lectures
Beoordeling : 4
Het is geen luxe cruise schip (zie mijn opmerking hiervoor m.b.t. de 4-persoons cabines), maar de verzorging is goed en het personeel super aardig.
Beoordeling : 5
Zeer vriendelijk personeel, goed eten (meestal), veel keus om te eten, schone hut. Prima organisatie. Dat er soms toch iets over de tafels vliegt kan je zo moeilijk kwalijk nemen.
Beoordeling : 5
Zie boven. Erg goed. Upgrade naar window (porthole geboekt). Prima bed. Al met al beter dan we verwachtten (we dachten dat het kleiner en meer basic zou zijn).
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds