Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

M/V Ortelius

De Ortelius is al weer enige jaren een vaste waarde in de vloot van Oceanwide Expeditions. Het is een schip van de allerhoogste ijsklasse. Daardoor kan de Ortelius doordringen in afgelegen delen van Antarctica waar veel andere schepen niet kunnen komen. Zo maakt de Ortelius in het voorseizoen tochten naar de keizerspinguïns van Snow Hill Island. Daarbij worden eens in de twee of drie jaar expedities naar de Ross Sea Expeditie uitgevoerd. Tijdens deze unieke expeditie vaart de Ortelius vanaf Zuid-Amerika langs de kust van Antarctica naar Nieuw Zeeland. Onderweg worden enkele van de meest afgelegen plekken op aarde bezocht. Daarnaast worden ook reguliere Antarctica cruises en basecamp cruises uitgevoerd met de Ortelius.


Foto van de
Video van Ander Licht Reizen gemaakt door Arno Luft tijdens een Poolcirkel Expeditie op de Ortelius in maart 2019


Algemene informatie

Maximum aantal passagiers: 123
Snelheid: 12 knopen
Lengte van de boot: 91 meter
Aantal cabins: 53
Hutomschrijving: De Ortelius beschikt in totaal over 53 cabins die variëren van vierpersoonshutten tot comfortabele superior cabins. Alle cabins aan boord van de MV Ortelius beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. De Ortelius is geen luxe boot maar een prima expeditieschip. De afgelopen jaren zijn de meeste dekken en cabins volledig gerenoveerd. Faciliteiten zijn netjes en verzorgd maar de Ortelius is bovenal een echt expeditieschip waar de belevenissen tijdens de expeditie het belangrijkste onderdeel van de reis zijn.
Openbare ruimtes: De MV Ortelius heeft als algemene ruimtes twee restaurants, een barruimte waar lezingen worden gegeven en een sauna.

Wat zeggen onze klanten over deze deze boot?

Hieronder vindt u de laatste beoordelingen die onze klanten aan de M/V Ortelius hebben gegeven. De schaal voor het beoordelingscijfer gaat van één tot vijf.


Beoordeling : 5
Aangenaam
Beoordeling : 5
Precies wat we ervan verwacht hadden, wij hadden ons goed voorbereid en hebben ooit de Plancius al bezocht wat een soortgelijk schip is. Ook mijn man is zeevarend dus weinig verrassingen voor ons. Alles zag er goed onderhouden en opgeknapt uit, de lounche is comfortabel, en nogmaals, het personeel is zo ontzettend goed en aardig! Goed uitgerust en geweldig lekker eten!!!
Beoordeling : 5
goeie boot en hotelstaf was perfect
Beoordeling : 4
Ruime hut. De hotelfaciliteiten (kwaliteit van het eten, de bar, schoonmaak, bediening) waren goed. Minpuntjes van het schip zijn het krappe restaurant en de verouderde warmte-installatie leidend tot grote temperatuurverschillen tussen de verschillende dekken.
Beoordeling : 4
Leuk tweemaal met deze boot te hebben gevaren!! Met drie van de bedienden was het een hernieuwde kennismaking,
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds