Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Argentinië.

Het centrum en La Flórida - ArgentiniëFoto van de Het centrum en La Flórida

Plaza de Mayo is het beroemdste plein van Buenos Aires en gelegen in het hart van de stad. Het is tevens hét plein van het volksverzet en elke donderdagmiddag komen hier nog steeds de 'moeders van Plaza de Mayo' bij elkaar. Achter het plein staat het monument Pirámide de Mayo en het presidentieel paleis Casa Rosada. Precies tegenover het Casa Rosada begint de drukke weg Avenida de Mayo.

Achter het Casa Rosada ligt de haven van Puerto Madero. Hier zijn diverse restaurants te vinden en het is heerlijk flaneren aan de waterkant.

De Avenida 9 de Julio, met z'n grote gebouwen, restaurants, theaters, terrassen en billboards, is de breedste straat ter wereld. Aan de Avenida 9 de Julio liggen o.a. de Obelisk, het indrukwekkende operagebouw Teatro Colón en Teatro Cervantes.

Calle Flórida is dé voetgangersstraat van Buenos Aires. Tot 1940 was het een hele chique straat en dat is nog steeds te zien aan de grote winkelgalerijen en mooie façades. Tot aan Av. Córdoba wandelt u langs de bekende internationale modehuizen, daarna worden de winkels exclusiever. Interessante gebouwen aan de Calle Flórida zijn de Banco de Boston, de plattelandsvereniging Sociedad Rural Argentina op nr. 460, de mooiste winkelgalerij van de stad Galería Pacífico, het Kavanagh-gebouw (appartementen) en de kerk Basílica Santisimo Sacramento.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds