Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Honduras.

CopánFoto van de Copán

Ongeveer een kilometer buiten de stad Copán Ruinas liggen de Maya ruïnes van Copán, in 1980 uitgeroepen tot een Unesco World Heritage site. In deze meest zuidelijkst gelegen oude Maya-stad bereikte de Maya-kunst haar hoogtepunt met de zeer gedetailleerde hiërogliefen op beeldhouwwerken als stèles, tempels, trappen en gebouwen.
Op het Plaza de las Estelas staan veel stèles van de koningen die geregeerd hebben in deze stad. Vooral koning '18 Konijn' staat veel afgebeeld omdat hij de leider was op het hoogtepunt van Copán en zeer geëerd werd door de bevolking. Het balspel was erg belangrijk in de tijd van de Maya's. Tijdens het balspel bestrijdt de heerser droogte, ziekte en dood en de overwinning garandeerde dat de zon weer zou schijnen en er voldoende regen zou vallen. De verliezers werden aan de goden geofferd. De akropolis is een complex van tempels, piramiden en terrassen waar tunnels onder liggen die bezocht kunnen worden.
De woonwijk van de Maya-elite, Las Sepulturas, ligt dichtbij de ruïnes. Bijna de helft van alle woonhuizen zijn opgegraven en ze geven een beeld van het dagelijks leven.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds