Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Mary Anne - Galapagos

De Mary Anne is een prachtig motorzeilschip en een zeer goede optie voor klanten die de Galapagos Eilanden graag per zeilboot willen bezoeken. Hoewel de Mary Anne herinneringen oproept aan vervlogen dagen wanneer zij onder vol zeil vaart, is de boot in 1997 gebouwd en qua interieur en voorzieningen modern te noemen. De boot biedt heel veel ruimte voor de maximaal 16 passagiers die mee kunnen en beschikt over een ruim dek waar het heerlijk vertoeven en relaxen is.

De Mary Anne gaat is in 2023 uit te vaart voor groot onderhoud. Op dit moment is nog niet bekend wanneer zij weer zal gaan varen maar vooralsnog kan de Mary Anne niet meer geboekt worden.


Foto van de


Smart Voyager Logo


Algemene informatie

Maximum aantal passagiers: 16
Snelheid: 8 knopen
Lengte van de boot: 65 meter
Bemanning: De bemanning bestaat uit 8 personen inclusief een Galápagos gids klasse II/III incl. de gids
Aantal cabins: 12
Hutomschrijving: De 12 hutten zijn (zoals meestal op een zeilboot) wat kleiner dan op het gemiddelde motorjacht en zijn voorzien van stapelbedden. Alle hutten hebben air-conditioning en eigen sanitair. Er wordt onderscheid gemaakt in superior, standaard en traditional cabins die alle een eigen prijs hebben. De traditional hutten zijn de kleinste en liggen helemaal voor of helemaal achterin het schip. De standaard cabins zijn iets groter en liggen in de voorste helft van de boot. De superior hutten zijn de grootste hutten. Al deze hutten hebben een benedenbed van 1,40 breed wat te gebruiken is als tweepersoonsbed. De superior hutten liggen de achterste helft van de boot.
Openbare ruimtes: Aan boord van de Mary Anne vindt u een comfortabele lounge, een gezellige bar, royale zonnedeks, ligstoelen, eetzaal, bibliotheek en een entertainment ruimte.
Smart Voyager: Deze boot heeft het Smart Voyager certificaat, een garantie voor een duurzame en op natuurbehoud gerichte bedrijfsvoering.Wat zeggen onze klanten over deze deze boot?

Hieronder vindt u de laatste beoordelingen die onze klanten aan de Mary Anne hebben gegeven. De schaal voor het beoordelingscijfer gaat van één tot vijf.


Beoordeling : 5
Zie hierboven: de Mary Anne
Beoordeling : 5
prima
Beoordeling : 5
Prima, alleen wat op ons wat overrompelend over kwam was het "opeisen" van het tipgeld. Er werd door de gids verteld dat er een enveloppe op onze bedden was gelegd, met de bedoeling om daar de tip in te doen. Wat later rond het diner kwam al het personeel inclusief kapitein voor de groep staan en was het de bedoeling om de enveloppen aan de kapitein en de gids te overhandigen. Dit gold voor de personen die de volgende dag van boord zouden gaan! Er stond wel in de stukken dat het normaal was dat er tip gegeven wordt en een indicatie van hoeveel. Maar wij hebben de gebruikte manier als onplezierig ervaren. Ik weet niet of men altijd op deze maniervwerkt, zo ja, dan is het aan te bevelen om dit te benoemen!
Beoordeling : 5
Prachtig schip. ook weer erg vriendelijke bemanning. je krijgt snel een band met hen. ( "Amigo!") het zeilen: dse eerste keer zag ik dat men verkeerd de zeilen zette. men hijst alles in een stand en dat is het dan. ook de 2e keer. bij de 3e keer stonden de zeilen contra, dus remmend op de vaart. als vertrouwd met zeilschepen, kan ik dat dan even niet aanzien, en ben ik met de kapitein in "gesprek" gegaan, en heb hem "met handen en voeten"wat duidelijk gemaakt. prompt tijdens de lunch gaf hij mij een wenkend signaal. hijzelf en 5 van zijn bemanningsleden stonden allen klaar, en ik heb met hen de tuigage en zeilen aangepast aan de geldende wind. De Mary Anne ging duidelijk sneller lopen en kwam ongeveer kwartier eerder aan op de volgende plek na een zeiltocht van ca. 3,5 uur. de Kapitein en zijn 1e stuurman het nodige op papier uitgelegd. Hij gaf aan dat hij 3 maanden op het schip was en dat hij en zijn bemanning eigenlijk geen ervaring hebben met zeilen.....Kapitein aageboden een 14 daagse zeilinstructie te geven aan hem en zijn bemanning op de Mary Anne, we wachten de reactie af.... Voor zowel de Sagitta, maar zeker voor de Mary Anne vind ik dit wel een punt voor verbetering...
Beoordeling : 5
Fantastisch, zie eerder.


Klik op de bezoekersplaatsen voor meer informatie in de rechterkolom

ROUTE A - De oostelijke route
Dag 1 Baltra - Caleta Tortuga Negra
Dag 2 Bahía Darwin - Prince Phillip's Steps / El Barranco
Dag 3 Bartolomé - Sombrero Chino
Dag 4 Rábida - Cerro Dragón
Dag 5 Hooglanden - Darwin Station
Dag 6 Plaza Sur - Santa Fé
Dag 7 Punta Suárez - Bahía Gardner
Dag 8 Los Gemelos - Baltra
ROUTE B - De westelijke route
Dag 1 Baltra - Darwin Station
Dag 2 Punta Cormorant - Corona del Diablo - Post Office Bay
Dag 3 Playa Negra
Dag 4 Punta Moreno - Bahía Elisabeth
Dag 5 Bahía Urbina - Punta Espinoza
Dag 6 Caleta Tagus - Punta Vicente Roca
Dag 7 Bahía Sullivan - Puerto Egas
Dag 8 Seymour Norte - Baltra


De routes van de Mary Anne

route A8 dagenzaterdag tot zaterdag
route B8 dagenzaterdag tot zaterdag

N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds