Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Peru bezienswaardigheden
en landkaart

Peru is eigenlijk van oudsher de meest aansprekende reisbestemming van Zuid-Amerika. Dat heeft vooral te maken met de immense diversiteit van het land in cultureel, landschappelijk, biologisch en klimatologisch opzicht. De Inca's zijn natuurlijk de bekendste historische volk van Peru maar er zijn talloze andere oude culturen waarvan verspreid door het land overblijfselen te vinden zijn. Zo zijn er naast de beroemde inca-ruïnes in het zuiden ook minder bekende archeologische vindplaatsen van de Chimu- en Moche-cultuur in het noordelijke kustgebied, het fort van Kuelap en de sarcofagen van Revash in de noordelijke Andes en de Huari-ruïnes in de centrale Andes.
In landschappelijk opzicht is de diversiteit al even verbluffend. De landschappen lopen uiteen van de droge woestijn in het kustgebied tot het Amazonewoud ten oosten van de Andes en het klimaat van de alpine condities rond de meer dan 6000 meter hoge vergletsjerde toppen van de Andes tot tropische omstandigheden in het kustgebied.

Klik op de steden en bezienswaardigheden in de lijstjes voor meer informatie. De grote landkaart van Peru is niet klikbaar. 
Peru landkaart
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds