Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Guatemala.

Landkaart en bezienswaardigheden Guatemala

Guatemala is het veelzijdigste land van Centraal-Amerika. Nergens anders vindt u zoveel variatie op zo’n klein oppervlak: diepe jungle en beboste bergen, oude Mayatempels en kleurrijke markten, actieve vulkanen en koloniale dorpjes en steden, de sfeer van het Caribisch gebied en de tradities van eeuwenoude Indiaanse culturen. Guatemala heeft de reiziger dus veel te bieden; het enige wat misschien ontbreekt zijn mooie witte tropische stranden maar daarvoor kunt u uitwijken naar buurland Belize. Antigua behoort tot de interessantste steden van Latijns-Amerika en herbergt een keur aan monumenten en bezienswaardigheden. In veel dorpjes in het hoogland worden oude tradities nog in ere gehouden, vooral dat maakt van een rondreis door dit prachtige land een unieke ervaring.

Top 5 bezienswaardigheden Guatemala

Wat mag u zeker niet missen? Dat is persoonlijk en kunnen we u pas vertellen als we weten wat uw wensen en interesses zijn. Voor ons persoonlijk behoren de onderstaande bezienswaardigheden echter zeker tot de hoofdattracties van Guatemala.

  • Het beklimmen van tempel IV in Tikal in de vroege ochtend. - De indrukwekkendste Mayaruïnes van Guatemala zijn die van Tikal in de jungle van Petén, en een onvergetelijk uitzicht biedt het hoog boven de boomtoppen uitstekende platform op de top van tempel IV.
  • De kleurrijke Indiaanse culturen in het hoogland - Wat een reis door Guatemala bijzonder maakt, is de kennismaking met de levendige, kleurrijke Indiaanse culturen van het hoogland. Bezoek de markten van Chichicastenango, Sololá of Todos Santos of boek een excursie met een lokale gids in Antigua.
  • Het meer van Atitlán - Niet alleen de schitterende vulkanen, ook de verschillende dorpjes rondom het meer, vernoemd naar de twaalf apostelen en elk met hun eigen klederdracht, maken een verblijf hier tot een onmisbaar onderdeel van uw Guatemala-reis. Onder begeleiding van een gids kunt u de San Pedro-vulkaan beklimmen.
  • Antigua - De vroegere hoofdstad van Guatemala telt, vanwege de vele aardbevingen in het verleden, tientallen ruïnes van koloniale kerken en gebouwen, wat de stad een aantrekkelijk aura van vergane glorie verleent. Ook het beklimmen van de nog actieve Pacaya-vulkaan is een highlight.
  • Río Dulce - De mooiste boottocht die u in het laagland kunt maken is die over de Río Dulce naar de Caribische kust. Weidse vergezichten en prachtige natuur onderweg en reggae-muziek en Caribische sferen in het dorpje Lívingston.

Klik op de steden en bezienswaardigheden in de lijstjes voor meer informatie. De grote landkaart van Guatemala is niet klikbaar. 
Guatemala landkaart
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds