Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Galapagos Eilanden.

Landkaart en bezienswaardigheden Galapagos

De Galápagos archipel strekt zich uit over een oppervlakte van bijna 200 bij 200 km en telt ongeveer 13 grote en nog een aanzienlijk aantal kleinere eilandjes. Het is een topbestemming voor reizigers die graag de pracht van de natuur aanschouwen en het mooi vinden om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien en van (heel) dichtbij te bewonderen. Gezien het gebrek aan angst bij de dieren biedt Galápagos ook eindeloze mogelijkheden voor liefhebbers van natuurfotografie. Via de knoppen op deze pagina kunt u veel meer te weten komen over de verschillende eilanden en bezoekersplaatsen. Een beknopte opsomming van de belangrijkste Galápagos bezienswaardigheden en dieren vindt u hieronder.


Highlights Española

Een echt topeiland. Het enige eiland waar de Galápagos Albatros voorkomt. Zeeleguaan, nazcagent, blauwvoetgent, Galápagos buizerd, Hood spotvogel, prachtige klifkust, groot strand met zeeleeuwen, blow-hole (een door golfslag aangedreven natuurlijke fontein).

Highlights Santa Cruz

Santa Cruz is het hoofdeiland van de archipel. Hier ligt de grootste nederzetting Puerto Ayora met het Darwin Station. Het hoogland is dé plek om de Galápagos reuzenschildpadden te zien. Verder talloze mooie bezoekersplaatsen / eilandjes langs de kust die echter alleen met georganiseerde excursie en gids kunnen worden bezocht. Topplekken: Caleta Tortuga Negra, Plaza Sur, Cerro Dragón.

Highlights Genovesa

Het afgelegen Genovesa is ook een echt topeiland. Het eiland is in feite de kraterrand van een onderzeese vulkaan. Zeer grote vogelrijkdom met o.a. roodpootgent, Galápagos uiltje, Nazcagent, fregatvogel, Galápagos stormvogeltje. Langs de kraterranden goed snorkelen.

Highlights Isabela

Isabela is het grootste eiland van de archipel met vijf schildvulkanen. Talloze prachtige bezoekersplaatsen/bezienswaardigheden. Toplocaties zijn Bahía Urbina, Caleta Tagus, Bahía Elisabeth, Punta Vicente Roca (snorkelen). De westkant in en langs het Bolívar Kanaal is ook een heel goede plek voor het spotten van pinguïns, walvissen en dolfijnen.

Klik op de steden en bezienswaardigheden in de lijstjes voor meer informatie. De grote landkaart van Galapagos Eilanden is niet klikbaar. 
Galapagos Eilanden landkaart
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds