Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Landkaart en bezienswaardigheden Ecuador

Hoewel Ecuador qua oppervlakte slechts 8 keer zo groot als Nederland is, is het qua topografie en klimaatzones oneindig veel diverser. Er is een tropische kuststrook, de Andes met bergen tot meer dan 6300 meter hoogte loopt van noord naar zuid en aan de oostkant van de Andes strekt het Amazonewoud zich uit.

Naast de geografische en biologische rijkdom heeft Ecuador ook in cultureel opzicht heel wat bezienswaardigheden in huis. Zo zijn er prachtige koloniale steden, diverse indiaanse volken en talloze archeologische vindplaatsen waaronder enkele mooie Inca-ruïnes.

De bezienswaardigheden de Andes in Ecuador

De Duitse ontdekkingsreiziger / onderzoeker Alexander van Humboldt gaf het hoogland van Ecuador de bijnaam: Laan der vulkanen. Twee bergketens met vulkanen lopen van noord naar zuid door het land en het hoogland tussen deze bergketens vormt het hart van de Ecuadoriaanse Andescultuur. Hier wonen verschillende indiaanse volkeren zoals de Otavaleños, de Salasacas, de Saraguros, de Cañaris. Al deze volken hebben hun eigen tradities en gebruiken. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze voornamelijk leven van kleinschalige landbouw. De (indiaanse) hooglandmarkten vormen een echte attractie en een ideale gelegenheid om een kijkje te nemen in het leven van Ecuador’s oorspronkelijke bewoners. Andere culturele highlights van Ecuador zijn de zeer ‘bezienswaardige’ koloniale steden Quito in de noordelijke en Cuenca in de zuidelijke Andes en de Inca-ruïnes van Ingapirca. .

Naast cultuur heeft het hoogland zeker ook qua natuur het nodige te bieden. Prachtige besneeuwde vulkanen toren uit boven het kleinschalige cultuurland. U kunt hier prachtige wandelingen maken maar ook bijvoorbeeld meerdaagse trektochten en mountainbiketochten.


De bezienswaardigheden van het Ecuadoriaanse kustgebied

Het kustgebied van Ecuador ligt op zeeniveau en het is er dan ook echt tropisch. Historische bezienswaardigheden zijn hier niet echt te vinden maar de ‘costeño-cultuur’ en het de relaxte levenshouding van de mensen is een attractie op zich. Er zijn enkele badplaatsen maar die zijn meer ‘Scheveningen-stijl’ en voor Ecuadorianen zelf. Voor Europeaanse reizigers zijn vooral laid-back kustplaatsjes als Puerto Lopez de moeite waard. U kunt hier genieten van een paar mooie stranden en tegelijkertijd van het traditionele leven. Het is bijvoorbeeld iedere dag een spektakel als de vissers op het strand hun buit uitladen en deze belaagd door fregatvogels en pelikanen naar hun wagens dragen. In de zomer maanden kunnen hier ook walvissen worden gespot.


De mooiste plekken van het Ecuadoriaanse regenwoud

Het laatste gebiedsdeel van Ecuador is de Amazone. Het centrale deel van de Amazone (rond Puyo, Tena en Misahualli) is eenvoudig per bus te bereiken maar hier zult u niet veel dieren meer zien. De beste plekken voor echt goede regenwoudexcursies zijn het lower Napo gebied en Cuyabeno in het noordoosten van het Amazonegebied. Hier kunt u nog wel de oorspronkelijke dieren van het regenwoud in hun natuurlijke omgeving zien.


Top 5 bezienswaardigheden Ecuador

Wat mag u zeker niet missen? Dat is persoonlijk en kunnen we u pas vertellen als we weten wat uw wensen en interesses zijn. Hieronder vindt u in ieder geval vijf bezienswaardigheden die wat onszelf betreft zeker tot de hoogtepunten van Ecuador horen. Hoewel Galapagos ook bij Ecuador hoort gaan we daar hier niet verder op in. Meer informatie over de highlights van de Galapagos Eilanden vindt u hier

  • Koloniaal Quito - Weelderige barokke kerken en prachtige koloniale panden tegen het decor van de Pichincha vulkaan. Het eerste culturele UNESCO werelderfgoed
  • De Chimborazo vulkaan - Een indrukwekkende berg met gletsjers en sneeuw in een prachtig Andeslandschap. Een rijke vicuña populatie op de flanken. Heerlijk om omlaag te mountainbiken.
  • Het lower Napo gebied in de Amazonewoud - Mooie en relatief makkelijk toegankelijk lodges in één van de rijkste delen van het Amazoneregenwoud.
  • Zumbahua markt - Een heerlijke authentieke Indiaanse markt in een prachtig lappendekenlandschap en nabij het prachtige Quilotoa kratermeer.
  • De nevelwouden van Mindo - Een paradijs voor vogelaars. Uitgestrekte primaire bossen in het heuvelland op de uitlopers van de de Andes.

Klik op de steden en bezienswaardigheden in de lijstjes voor meer informatie. De grote landkaart van Ecuador is niet klikbaar. 
Ecuador landkaart
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds