Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Brazilië.

Landkaart en bezienswaardigheden Brazilië

Top 5 bezienswaardigheden Brazilië

Wat mag u zeker niet missen? Dat is persoonlijk en kunnen we u pas vertellen als we weten wat uw wensen en interesses zijn. Voor ons persoonlijk behoren de onderstaande bezienswaardigheden echter zeker tot de hoofdattracties van Brazilië.

  • De Pantanal - Een immens uitgestrekt wetlandsgebied dat bekend staat om de enorm rijke fauna. Tijdens een jeepsafari of boottocht kunt u veel dieren in het wild te zien, zoals de capibara en de jaguar, de jabiru en de hyacinthara. De jaguar is natuurlijk wel een kwestie van geluk hebben, al heeft u in Porto Jofre zo ongeveer de garantie dat u ze zult zien!
  • Rio de Janeiro - De boulevard en het strand van Copacabana, het voetbalstadion Maracanã en het Sambódromo, uitzichtpunten als Corcovado en de Suikerbroodberg, het kleurrijke Santa Teresa en de uitgaanswijk Lapa: Rio de Janeiro swingt en betovert zoals geen enkele andere stad in de wereld.
  • De Lençois Maranhenses - Tussen mei en augustus, als het regenseizoen net is afgelopen, telt het enorme duinreservaat in noordoost-Brazilië duizenden kristalheldere meertjes.
  • Het Amazonegebied - Het grootste junglegebied ter wereld, de langste rivier ter wereld... dit is een gebied van superlatieven. .
  • Salvador da Bahia en Chapada Diamantina - In het centrum van Salvador ziet u prachtige barokke kerken en Portugees-koloniale huizen. Nergens lijkt Zuid-Amerika zo op Afrika als hier. Op dinsdagavonden wordt de stad overgenomen door percussiegroepen. Combineer Salvador met een meerdaags verblijf in Lençois en maak wandelingen door de schitterende bergen van de Chapada Diamantina.

Klik op de steden en bezienswaardigheden in de lijstjes voor meer informatie. De grote landkaart van Brazilië is niet klikbaar. 
Brazilië landkaart
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds