Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Honduras > Rondreizen > Honduras Highlights

Honduras Highlights

Maya ruïnes, natuur en tropisch strand


Honduras is een groot land met erg veel interessante en mooie plekken om te bezoeken. Het bekendste is natuurlijk de Caribische kust met de Bay Islands; Roatán, Utíla en Guanaja. Maar daarnaast heeft Honduras u nog veel meer te bieden. Er zijn vele nationale parken die zeker een bezoek waard zijn. In pre-columbiaanse tijden maakte een gedeelte van Honduras deel uit van het Maya-rijk. De beroemdste Maya-ruïnes in Honduras zijn die van Copán, beroemd om de goed bewaard gebleven hiërogliefen.

Ook zin om de highlights van Honduras te zien? In 9 dagen tijd bezoekt u de mooiste plekken in het westen van Honduras en sluit u af met een relaxt verblijf op het eiland Roatán, beter kan het toch niet?!


DIASHOW

Winkeltje in Copán (foto: Minke Steintjes)

Honduras Highlights

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Highlights van Honduras - transfer Copán

Uw reis start met de transfer van het vliegveld San Pedro Sula naar Copán Ruinas. Dit Hondurese stadje is erg kleurrijk en zodra u hier aankomt voelt u de relaxte en vredige sfeer die hier hangt. Het Parque Central is het centrale plein van Copán Ruinas, met daar omheen gelegen enkele interessante musea en een kerk. Het centrum is erg compact waardoor u niet lang hoeft te zoeken naar een leuk restaurantje of naar souvenirs, die zijn overal te vinden. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Excursie ruïnes van Copán en Copán Bird Park

Vandaag bezoekt u de bijzondere Mayaruïnes van Copán, dichtbij het stadje Copán Ruinas gelegen. Vanaf de entree wandelt u door een prachtig bos naar de ruïnes, die opvallen door de goedbewaarde hiërogliefen. De ruïne-stad is in drie gedeeltes op te splitsen; de stèles van de belangrijkste koningen, het badspel en de hiërogliefen trap en als laatste het tempelcomplex.
U luncht in het Copán Bird Park en maakt vervolgens een wandeling in het park waarbij u vele tropische vogels zult zien. Deze vogels zijn gered door verschillende locals in Honduras en in dit park ondergebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursie Finca El Cisne

Vanuit Copán Ruinas maakt u vandaag een bijzondere excursie met gids Carlos. Zijn familie bezit een boerderij waar u kunt gaan genieten van een zelfgemaakte lunch door Carlos' moeder. Voordat u bij de boerderij aankomt maakt u een rustige paardrijtocht door de Copán Vallei. 's Middags neemt u een kijkje op de koffieplantages en leert u meer over veeboerderijen. Deze bijzondere excursie eindigt met een duik in de warmwaterbronnen op de terugweg naar het hotel in Copán Ruinas.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Copán Ruinas naar La Ceiba

In ongeveer 3 uur tijd wordt u van Copán Ruinas naar het vliegveld van San Pedro Sula gebracht. Vanuit hier vliegt u in ongeveer 20 minuten naar La Ceiba. La Ceiba is een stad gelegen aan de Caribische Zee. In de dorpjes aan de Caribische Zee leven voornamelijk Garifuna's, afstammelingen van de slaven die vanuit Oost-Afrika naar het Caribisch gebied werden vervoerd. De rest van de dag kunt u La Ceiba gaan ontdekken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag La Ceiba

Vandaag kunt u zelf uw tijd besteden in en rondom La Ceiba. Tot de mogelijkheden behoort een kayak tour door de mangrove's, waarbij u veel vlinders, vogels, vleermuizen, schildpadden en apen kunt zien. Ook kunt u gaan wild water raften of u gaat met de boot naar het Cuero y Salado Nature Park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6-8 Pico Bonito N.P. en transfer naar Roatán

In de vroege ochtend gaat u een wandeling maken door het Pico Bonito National Park. Daarna vliegt u van La Ceiba naar het eiland Roatán. Roatán is één van de Bay Islands in de Caribische Zee. Er heerst een relaxte sfeer op het eiland en het is een topbestemming om de onderwaterwereld te bestuderen. Het eiland is omgeven door het Mesoamerican Reef en daardoor zijn de duik- en snorkelmogelijkheden hier erg goed. Mocht u niet houden van de onderwaterwereld, dan kunt u genieten van de prachtige witte stranden, een bezoek brengen aan de botanische tuin, de vlinder boerderij of leguanen boerderij op het eiland. Ook kunt u een canopy tour gaan maken, windsurfen of met dolfijnen zwemmen. Kortom; er is genoeg te beleven op Roatán!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Einde

Afhankelijk van de vertrektijd wordt u vandaag bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Roatán gebracht, vanwaar u weer terugvliegt naar het vaste land van Honduras. Hier aangekomen eindigt deze reis door Honduras.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel Don Udo's - Copán Ruinas

Hotel Don Udo's is een klein hotel in het centrum van Copán Ruinas. Alle 16 kamers liggen rondom een binnenplaats en daarnaast beschikt Hotel Don Udo's over een restaurant, bar en whirlpool. Door de centrale ligging kan vanuit het hotel kan het dorpje gemakkelijk te voet bezocht worden.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Omega Jungle Lodge - La Ceiba

De volgende link voert u naar de website van Omega Jungle Lodge

Las Rocas Resort - Roatán

De volgende link voert u naar de website van Las Rocas Resort

Algemene informatie

9-daagse rondreis waarbij u de highlights van Honduras bezoekt.

 • code HN0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 9 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt San Pedro Sula
 • eindpunt Roatán

accommodatie
U verblijft in middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt.

vervoer
Tijdens deze reis zult u door middel van privé vervoer van A naar B reizen.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemersInbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • binnenlandse vluchten volgens programma
 • privé transfers volgens programma
 • privé excursie Copán
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds