Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Honduras > Korte arrangementen > Pico Bonito Nationaal Park

Pico Bonito Nationaal Park

Natuur - Honduras - Pico Bonito


Het Pico Bonito Nationaal Park ligt in het noorden van Honduras en is het bekendste en grootste nationale park van het land. In Pico Bonito ligt o.a. de berg Pico Bonito (2436m), het hoogste punt, maar daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet in het gedeelte dat opengesteld is voor bezoekers en daarnaast zijn er ook in de omgeving veel plekken het bezoeken waard, zoals het natuurreservaat Cuero y Salado en het Cayos Cochinos zeereservaat.


programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar het Pico Bonito National Park

Vandaag wordt u naar de lodge in het Pico Bonito Nationaal Park gebracht. Dit is het bekendste en grootste nationale park van het land en volgens velen ook het mooiste. Het hoogste punt is de gelijknamige Pico Bonito (2.436m). Een groot gedeelte van het park is beschermd gebied en mag niet betreden worden door bezoekers, maar rondom de lodge zijn verschillende wandelingen uitgezet, waar u de rest van de dag kunt besteden. Daarnaast kunt u ook vanuit de hangmat van de natuur genieten.
Overnachting: cabaña op basis van halfpension

Dag 2 Ochtendwandeling en vrije middag

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de ochtendwandeling. U ziet en hoort het regenwoud wakker worden tijdens deze wandeling door het park, waarbij nooit zeker is wat u zult zien en meemaken. De vroege ochtend is het beste moment van de dag voor het spotten van vogels en wildlife. Daarnaast zal de gids u de beste plekken voor het spotten van vogels laten zien. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u gebruiken voor nog meer wandelingen door het park of lekker relaxen in en rondom de lodge.

NB. Er zijn meerdere excursiemogelijkheden vanuit de lodge in Pico Bonito die natuurlijk ook opgenomen kunnen worden in dit reisprogramma.
Overnachting: cabaña op basis van halfpension

Dag 3 Excursie Pico Bonito National Park

U gaat vandaag een ongeveer 5-uur durende wandeling maken door het Pico Bonito Nationaal Park waarbij u kennis maakt met de planten, bomen en dieren die hier leven. Het hoogtepunt van vandaag is een bezoek aan de Unbelievable Falls; een indrukwekkende waterval van ongeveer 30 meter. Hier krijgt u vrije tijd om een verfrissende duik te nemen, voordat u terug loopt naar de lodge.
Overnachting: cabaña op basis van halfpension

Dag 4 Excursie Cuero y Salado

Vandaag gaat u een excursie maken naar Refugio de Vida Silvestre Cuero y Salado, een schitterend natuurpark waarin twee rivieren samenkomen, de Cuero en de Salado rivier. Na een korte rit vanaf de lodge wordt u afgezet bij het kleine station waar u op de trein stapt naar het park. De beroemste inwoner van dit park is de beschermde West-Indiaanse zeekoe. Echter is de kans erg klein dat u deze beesten ook daadwerkelijk zult zien, want zij blijven onder water tijdens de hete uren van de dag. Dieren waar u meer kans op heeft zijn kleine vleermuizen, apen, schildpadden, otters, kaaimannen en vele vogelsoorten. Na deze boottocht heeft u tijd om een duik te nemen of op het zandstrand te liggen, voordat u terugreist naar de lodge.
Overnachting: cabaña op basis van halfpension

Dag 5 Einde verblijf in Pico Bonito

Na het ontbijt eindigt dit verblijf in het Pico Bonito Nationaal Park.


Accommodaties in deze reis


The Lodge at Pico Bonito - La Ceiba

De volgende link voert u naar de website van The Lodge at Pico Bonito

Algemene informatie

Korte kennismaking met de natuur in het Pico Bonito Nationaal Park

 • code HN0009
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt San Pedro Sula

accommodatie
U verblijft in een goede junglelodge in het nationale park

vervoer
Het vervoer naar/van het nationale park is op basis van privé vervoer. Tijdens de excursie wordt er gebruik gemaakt van gezamenlijk vervoer voor de hele groep.

reisgezelschap
excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers


Let op!
Natuurlijk is dit verblijf uit te breiden met meerdere dagen, welke ingevuld kunnen worden met verschillende excursies.


Inbegrepen
 • verblijf in een cabaña (klein huisje) op basis van halfpension
 • excursies volgens programma
 • vervoer San Pedro Sula - Pico Bonito v.v.
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies en entrees
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds