Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Guayaquil - Ecuador


hoogteligging: 9 m.
aantal inwoners: 3,2 miljoen


Foto van de Guayaquil

Guayaquil is met meer dan twee miljoen inwoners de grootste stad van Ecuador. Je zou een vergelijking met de Nederlandse steden Rotterdam en Den Haag kunnen trekken om het verschil tussen Guayaquil en Quito aan te geven. Quito is het politieke centrum met de oude binnenstad en het rijke cultuurleven. Guayaquil daarentegen lijkt op Rotterdam met z’n havens, economische activiteit en moderne stadscentrum.
De stad heeft onder toeristen een slechte reputatie en zou gevaarlijk, saai en heet zijn. Heet is de stad eigenlijk altijd, op sommige plekken gevaarlijk maar saai eigenlijk nooit. Hoewel de stad de laatste jaren erg z'n best heeft gedaan z'n attractiewaarde voor toeristen te verhogen, laten de meeste reizigers de stad nog steeds links liggen. Dat is wel een beetje zuur voor een stad die zo z'n best doet, maar vanuit toeristisch oogpunt wel begrijpelijk. Heb je vier weken om Ecuador te bezoeken dan zijn er volop alternatieven.


Klimaat Guayaquil

 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds