Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Guatemala > Rondreizen > Rondreis Guatemala en Belize

Rondreis Guatemala en Belize

Maya-ruïnes, vulkanen en tropisch strand


Tot de 'País de los Mayas', oftewel de landen van de Maya's, behoren onder andere Guatemala en buurland Belize. In beide landen zijn nog vele ruïnes van de oude Maya-steden te vinden, maar ook de hedendaagse Maya-cultuur is fascinerend. Tijdens deze reis gaat u twee kleurrijke traditionele markten bezoeken, perfecte plekken voor het kopen van prachtige souvenirs. Natuurlijk kunnen de beroemde ruïnes van Tikal niet ontbreken in deze reis; daarnaast bezoekt u ook enkele minder bekende Maya-ruïnes, zowel in Guatemala als Belize. Als afsluiter gaat u relaxen op het eiland Ambergris Caye, voor de kust van Belize.


DIASHOW

Palmenstrand in de Caribische zee (foto: Arno Luft)

Rondreis Guatemala en Belize

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Guatemala City en transfer naar Antigua

Na aankomst in Guatemala City wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer naar het hotel in Antigua, de sfeervolle oude hoofdstad van Guatemala. De rest van de dag kunt u in deze stad besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag in Antigua

In Antigua hoeft u zich niet snel te vervelen. Deze fraaie koloniale stad ligt in een prachtig bergland, omringd door verschillende (actieve) vulkanen. In de stad zelf zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals het Parque Central, de kathedraal, het Palacio de los Capitanes of een van de vele kerken. Slenteren door de smalle straatjes met pastelkleurige huizen is een andere mogelijkheid en wanneer u moe bent van het slenteren, zijn er talloze gezellige café's en restaurants.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursies rond Antigua

Voor de ochtend is een excursie gepland met een bezoek aan de lokale houtsnijkunstenaars van Jocotenango, de Azotea koffieplantage en aan een Maya museum waar u kennis kunt maken met de traditionele muziek, klederdrachten en folklore van de nazaten van de Maya's. De middag is ter eigen besteding in Antigua.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Transfer naar Lago Atitlán en markt Sololá

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer van Antigua naar Panajachel, een rit van ongeveer 3 uur. Onderweg rijdt u langs Sololá, waar iedere vrijdag een markt plaatsvindt die wij zelf mooier vinden dan de meer bekende markt van Chichicastenango. U heeft ruim de tijd om op de markt rond te kijken en vervolgens wordt u naar het hotel in Panajachel gebracht. Panajachel is aan het bekende Lago Atitlán gelegen en hier kunt u de rest van de middag eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursie Lago Atitlán

Het met vulkanen omzoomde Lago Atitlán is zonder twijfel een van de mooiste bergmeren ter wereld. U maakt vandaag een boottocht over het meer waarbij u enkele traditionele indiaanse dorpjes bezoekt. Santiago Atitlán is één van de bekendste dorpen rondom dit meer en is gelegen tussen de Tolimán en de San Pedro vulkanen. Hier bezoekt u de mayagod Maximón en leert u over het spiritualisme en de religie van de T’zutujil maya's. Na de boottocht vaart u terug naar Panajachel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Markt Chichicastenango en vlucht naar Flores

De markt van Chichicastenango is de beroemdste van Guatemala. In de ochtend reist u in ongeveer 1 uur naar 'Chichi'. Hier kunt u op eigen gelegenheid over de markt lopen en daarbij zoeken naar mooie souvenirs voor het thuisfront of uzelf. Tot de mooiste bezienswaardigheden behoren de trappen van de Santo Tomás kerk waar mayapriesters rituelen uitvoeren. Ook het heiligdom van Pascual Abaj nabij het stadje is tijdens de marktdag een bezoek vaak meer dan waard.

Aan het einde van de dag wordt u naar Guatemala City gebracht voor de vlucht naar Flores. Daar aangekomen wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie naar ruïnes van Yaxhá

Na de drukke dag van gisteren heeft u vanochtend de tijd om het een beetje rustig aan te doen. In de middag bezoekt u de afgelegen en bijzondere Mayaruïnes van Yaxhá. Enkele tempels van dit complex zijn reeds blootgelegd, maar vele zijn nog overwoekerd door de tropische vegetatie. Vanaf de top van Templo 216 geniet u van een zonsondergang en van een prachtig uitzicht over de meren van Yaxhá en Sacnab en het omringende woud. Aan het begin van de avond keert u terug naar Flores.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Excursie naar de Mayastad Tikal

Er zijn vele mayaruïnes in Guatemala, maar er is maar één Tikal. U vertrekt vroeg in de ochtend om dit grote complex midden in het regenwoud van de Petén te bezoeken. De machtige tempels rijzen boven de kroonlaag van het regenwoud uit en tussen de ruïnes kunt u dieren tegenkomen zoals apen, vogels, vlinders, vossen en toekans. Een unieke ervaring! U kunt zelf met uw gids afspreken hoe laat in de middag u terug wilt keren naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Transfer naar Belize en bezoek Xunantunich

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de reis naar buurland Belize. Ook Belize hoort tot de oude Maya cultuur en hier bezoekt u de ruïnes van Xunantunich. Na het bezoek aan dit complex reist u verder naar de lodge dat in de regenwouden van het Cayo district gelegen is. Hier verblijft u de komende nachten.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Optionele excursies Pooks Hill

Vandaag heeft u een vrije dag in de Pooks Hill Lodge. De lodge is fraai gelegen en vogelaars zullen het terrein van de lodge niet hoeven te verlaten om een mooie dag te hebben. Voor degenen die wat meer activiteiten willen, is het mogelijk optionele paardrijtochten of wandelingen te maken of te gaan zwemmen in de rivier. Voor cultuurliefhebbers vormen de ruïnes van Caracol (naar verluid de mooiste van Belize) een interessante optie.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Optionele excursies Pooks Hill

Net als gisteren kunt u vandaag uw eigen programma bepalen vanuit de Pooks Hill Lodge. Naast de bij gisteren al geschetste mogelijkheden, is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de grotten van Actun Tunichil Mucknal. In deze grotten zijn resten te zien van menselijke bewoning en de tocht naar de grotten toe voert door een prachtig stuk regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Naar Belize City, vlucht naar Ambergris Caye

Vanuit het Cayo district reist u naar het vliegveld van Belize City, de hoofstad van Belize. Van hieruit vliegt u vervolgens naar Ambergris Caye; het grootste en vrij ver uit de kust gelegen eiland van Belize. De komende dagen kunt u hier op relaxte wijze uw reis besluiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Snorkeltocht Shark Ray Alley en vrije middag

Na het ontbijt neemt u deel aan een snorkelexcursie naar het wereldberoemde Shark Ray Alley en het Hol Chan Marine Park. In deze baai, waar vissers altijd hun vangst schoonmaakten, leven vele zeer tamme verpleegsterhaaien en roggen waartussen kan worden gesnorkeld. De Hol Chan Marine Park is een groot aquarium waar u uw ogen uit zult kijken. Wilt u het water niet in, dan kunt u de dieren natuurlijk ook alleen vanuit de boot bekijken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Ambergris Caye

Ook vandaag kunt u op eigen gelegenheid besteden op en rond het eiland Ambergris Caye. Natuurlijk kunt u lekker uitrusten en relaxen bij het hotel en op het strand. Wilt u een actief dagje, dan zijn er lokaal verschillende snorkel- en duiktours te boeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Einde van de reis

Na het ontbijt vertrekt u - afhankelijk van het vervolg van uw programma of de vertrektijd van uw intenationale vlucht - voor de vlucht naar Belize City. Daar eindigt deze reis door Guatemala en Belize.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Comfortabele rondreis langs mooie plekken in Guatemala en Belize

 • code GT0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Guatemala Stad
 • eindpunt Belize City

prijstoelichting
De reis kan ook op basis van sfeervolle high-end hotels worden gemaakt waarvoor een toeslag wordt gerekend

accommodatie
Tijdens deze reis verblijft u in prima en sfeervolle 3-sterren hotels. Upgrades zijn zeker mogelijk.

vervoer
Al het vervoer tijdens deze reis vindt plaats per privé auto met chauffeur.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is eenvoudig.

reisperiode
Indien u de reis op dinsdag start, kunt u zowel de markt van Sololá als die van Chichicastenango meemaken.Inbegrepen
 • vlucht Guatemala City - Flores
 • vluchten Belize City - Ambergris Caye v.v.
 • alle overnachtingen in uitstekende accommodaties
 • maaltijden volgens programma
 • alle transfers en gidsen volgens programma op privé basis
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • optionele excursies
 • lokale luchthavenbelastingen
 • border crossing fee Guatemala - Belize
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds