Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Guatemala > Rondreizen > Natuurreis Honduras en Guatemala

Natuurreis Honduras en Guatemala

Speuren naar de quetzal


De landen Honduras en Guatemala zijn vooral bekend om de ruïnes van de Maya's, maar daarnaast hebben deze twee landen nog veel meer te bieden. Tijdens deze natuurreis bezoekt u verschillende natuurgebieden waar u zwemt onder een waterval, lange wandelingen maakt, op zoek gaat naar de quetzal, een boottocht maakt naar het Caribisch gebied en nog veel meer!


DIASHOW

Pico Bonito rivier

Natuurreis Honduras en Guatemala

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Honduras

Deze rondreis langs prachtige natuurgebieden in Honduras en Guatemala start bij aankomst op het vliegveld van San Pedro Sula. Vanuit hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Pico Bonito

Vanuit San Pedro Sula wordt u naar de lodge bij het Pico Bonito Nationaal Park gebracht. Dit is het bekendste en grootste nationale park van het land met als hoogste punt de Pico Bonito (2.436m). Een groot gedeelte van het park is beschermd gebied en mag niet betreden worden door bezoekers, maar rondom de lodge zijn verschillende wandelingen uitgezet, waar u de rest van de dag kunt besteden.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Pico Bonito - optionele excursies

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten van de omgeving van de lodge. De lodge organiseert diverse excursies en een daarvan is een ochtendwandeling. U ziet en hoort het regenwoud wakker worden tijdens deze wandeling door het park, waarbij nooit zeker is wat u zult zien en meemaken. De vroege ochtend is het beste moment van de dag voor het spotten van vogels en wildlife. Daarnaast zal de gids u de beste plekken voor het spotten van vogels laten zien. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u gebruiken voor nog meer wandelingen door het park of lekker relaxen in en rondom de lodge.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag - optionele excursie Cuero y Salado

Een populaire excursie is die naar Refugio de vida Silvestre Cuero y Salado, een schitterend natuurpark waarin twee rivieren samenkomen, de Cuero en de Salado rivier. Na een korte rit vanaf de lodge wordt u afgezet bij het kleine station waar u op de trein stapt naar het park. De beroemdste inwoner van dit park is de beschermde en illustere West Indische zeekoe. Behalve de zeekoe leven er in dit park talloze andere dieren waaronder kleine vleermuizen, apen, schildpadden, otters, kaaimannen en vele vogelsoorten. Na deze boottocht heeft u tijd om een duik te nemen of op het zandstrand te liggen, voordat u terugreist naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Transfer naar Copán

Vandaag reist u naar Copán. Natuurlijk geniet dit gebied wereldfaam vanwege de Mayaruïnes van Copán, maar het stadje Copán is zeker ook een bezoek waard. In de straten rondom het Parque Central zijn verschillende kleurrijke restaurants en leuke winkeltjes en er hangt een erg aangename en vredige sfeer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Excursie ruïnes van Copán en vogelpark

Na het ontbijt gaat u de beroemde Mayaruïnes van Copán bezoeken met een gids, zodat u alles over deze bijzondere stad te weten komt. In deze meest zuidelijk gelegen oude Mayastad bereikte de Mayakunst haar hoogtepunt met de zeer gedetailleerde beeldhouwwerken op stèles, tempels, trappen en gebouwen. Er zijn verschillende tunnels aangelegd, voornamelijk onder de tempels, die u ook kunt bezoeken. Hierna gaat u naar het vogelpark van Copán met veel tropische vogels. U krijgt een rondleiding door het park en ook voor de lunch wordt gezorgd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar Guatemala

Vandaag reist u naar Guatemala en gaat u naar Antigua, de oude koloniale hoofdstad. Onderweg rijdt u door de Motagua Vallei en tegen het einde van de dag komt u in Antigua aan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Vrije dag Antigua

In Antigua hoeft u zich niet snel te vervelen. Deze fraaie koloniale stad ligt in een prachtig bergland, omringd door vier (actieve) vulkanen. In de stad zelf zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de kathedraal aan het Parque Central, het Palacio de los Capitanes of een van de vele kerken. Slenteren door de smalle straatjes met pastelkleurige huizen is een andere mogelijkheid en wanneer u moe bent van het wandelen, dan zijn er talloze gezellige café's en restaurants.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Transfer naar het Lago Atitlán en bezoek 'Chichi'

De markt van Chichicastenango is de beroemdste van Guatemala. In de ochtend reist u vanuit Antigua naar 'Chichi', waar u op eigen gelegenheid de markt bezoekt, een perfecte plek voor het kopen van mooie souveniers. Tot de mooiste bezienswaardigheden behoren de trappen van de Santo Tomás kerk waar Mayapriesters rituelen uitvoeren. Ook het heiligdom van Pascual Abaj nabij het stadje is tijdens de marktdag een bezoek meer dan waard. Aan het einde van de dag wordt u naar Panajachel aan de oevers van het Lago Atitlán gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Excursie Lago Atitlán

Vroeg in de morgen start u met een privé bootreis over het Lago Atitlán naar San Juan en het Tzutuhil stadje Santiago. In dit kleine stadje houden de Tzutuhil indianen nog steeds hun oude Mayagebruiken in ere. U bezoekt de lokale markt en het lokale kerkje. Uw lunch is inbegrepen en u wordt aan het einde van de dag teruggebracht naar Panajachel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Transfer het Cuchumatanes hoogland

Vanuit Panajachel reist u vandaag naar de hooglanden van Cuchumatanes, waar het hotel gelegen is waar u de komende nachten verblijft. Vanuit hier heeft u schitterende uitzichten over deze heuvelachtige omgeving.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Excursie Todos Santos Cuchumatán

Op ongeveer 2 uur rijden vanaf het hotel ligt het bergdorp Todos Santos Cuchumatán. De weg hierheen is prachtig met vele heuvels, weilanden, herders met dieren en af en toe een klein dorp. De meeste inwoners van Todos Santos Cuchumatán dragen nog de traditionele kleding en het leven speelt zich voornamelijk af op straat. De meeste mensen zult u tegenkomen op en rondom het hoger liggende Parque Central. Op woensdag en zaterdag wordt er hier een kleine markt gehouden die zeker een bezoek waard is als u hier bent.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Transfer terug naar Antigua

U verlaat vandaag het Cuchumatanes hoogland en reist terug naar Antigua voor een tussenstop op weg naar de binnenlanden van Guatemala. De avond heeft u ter vrije besteding in deze koloniale stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Van Antigua naar Cobán

Vandaag reist u naar Cobán in de binnenlanden van Guatemala en onderweg bezoekt u El Biotopo del Quetzal. In dit reservaat leeft de quetzal vogel. Tijdens een wandeling door het reservaat gaat u op zoek naar deze vogel en andere dieren die hier leven. Onderweg passeert u watervallen, waar meestal ook gezwommen kan worden. Na dit bezoek rijdt u verder naar Cobán, een dorp waar u heerlijk kunt bijkomen van de reis van vandaag. U verblijft in een hotel in het centrum en vanuit hier zijn het Parque Central met de kathedraal gemakkelijk te bezoeken. Vanaf Templo el Calvario heeft u een mooi uitzicht over het dorp en Finca Santa Margarita is ook een bezoek waard. Hier krijgt u uitleg over de koffieproductie in deze regio.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Ochtendexcursie en bezoek Lanquín

U heeft de mogelijkheid om net na zonsopkomst nogmaals het reservaat El Biotopo del Quetzal te bezoeken om nog meer kans te hebben op het zien van de verschillende vogels die hier leven. Na het ontbijt rijdt u naar Lanquín, waar u de beroemde grotten bezoekt. Naast vele stalactieten en stalagmieten die hier te zien zijn, zijn deze grotten de verblijfplaats van talloze vleermuizen. Rond de schemer vliegen deze in grote getale naar buiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Excursie Semuc Champey

Vanuit Lanquín gaat u vandaag een excursie maken naar Semuc Champey. U wandelt over de natuurlijke kalkstenen brug naar de baden waar u een verfrissende duik kunt nemen en kunt genieten van de omgeving. Daarnaast kunt u ook de grotten bezoeken, die u zwemmend en klimmend gaat verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Transfer naar Río Dulce

U reist vandaag naar Río Dulce en u komt daarbij langs Lago de Izabal. Dit is het grootste meer van Guatemala, het mondt uit in de Caribische Zee via de Río Dulce. U verblijft in een lodge aan deze rivier.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Boottocht Río Dulce

U maakt vandaag een boottocht over de Río Dulce naar de Caribische kust. Onderweg naar het dorp Livingston heeft u de kans om vele vogels, schildpadden en lokale inwoners te zien vissen op de rivier. Livingston doet Caribisch aan met z'n relaxte sfeer en gekleurde houten huisjes. De Guatemalteken die hier wonen spreken nog de traditionele Garífuna taal en leven voornamelijk van de visserij en het toerisme.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Transfer naar Tikal Nationaal Park

In ongeveer 4 uur reist u vandaag naar het Tikal Nationaal Park. Hier verblijft u de komende nachten en kunt u genieten van de jungle en haar inwoners zoals slinger- en brulapen, krokodillen, vele insecten, vosjes, neusbeertjes en toekans.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Excursie ruïnes van Tikal

Er zijn vele Mayaruïnes in Guatemala, maar er is maar één Tikal. U vertrekt vroeg in de ochtend om dit grote complex midden in het regenwoud van de Petén te bezoeken. De machtige tempels rijzen boven de kroonlaag van het regenwoud uit en tussen de ruïnes kunt u dieren tegenkomen zoals apen, neusbeertjes, vogels, vlinders, vossen en toekans. Een unieke ervaring!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Einde natuurreis

U wordt in Tikal opgehaald en naar het vliegveld van Flores gebracht, waar deze natuurreis door Honduras en Guatemala eindigt.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de natuur in Honduras en Guatemala

 • code GT0012
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 21 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt San Pedro Sula
 • eindpunt Flores

accommodatie
U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt

vervoer
De reis wordt gemaakt op basis van privé vervoer

reisgezelschap
individueel met enkele excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar door gemaakt worden


Let op!
Deze reis is goed te combineren met een afsluitend strandverblijf in Belize.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • lunch tijdens excursie Tikal
 • entrees van meerdere natuurparken
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • lokale luchthavenbelastingen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds