Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Guatemala > Rondreizen > Guatemala Rondreis

Guatemala Rondreis

Een individuele reis langs de hightlights


In 10 dagen de highlights van Guatemala bezoeken? Dat is mogelijk met deze reis door het Midden-Amerikaanse land. Van het koloniale centrum van Antigua tot een traditionele indiaanse markt, van de immens hoge Maya-tempels in Tikal tot het relaxte sfeerje van de Caribische kust: het komt allemaal aan bod tijdens deze 10-daagse reis door Guatemala.


DIASHOW

Bezoek Antigua tijdens deze Guatemala rondreis (foto: Arno Luft)

Guatemala Rondreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Guatemala Highlights reis

Deze reis start bij aankomst op de luchthaven van Guatemala Stad. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale reisagent die u in circa 45 minuten naar Antigua brengt. Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala, maar door de vele verwoestingen ten gevolge van aardbevingen is eeuwen geleden besloten om van Guatemala Stad de hoofdstad te maken. Antigua is een koloniale stad met het prachtige Parque Central als centrum, vele kleurrijke huizen, winkeltjes, restaurants en hotels, dit alles gelegen in een prachtig landschap met vulkanen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Antigua

Vandaag kunt u bijkomen van uw lange vlucht naar Midden-Amerika. In Antigua is genoeg te beleven. Behalve de kathedraal aan het Parque Central en het Palacio de los Capitanes zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, zoals o.a. Calle del Arco, de ruïnes van het klooster Las Capuchinas, de kerken La Merced en San Francisco en de toeristische markt. In het Casa K'ojom (Museo de Música Maya) kunt u de traditionele muziek leren kennen, er worden ook klederdrachten en folklore van de nazaten van de Maya's tentoongesteld.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Markt Chichicastenango

Vanuit Antigua bezoekt u vandaag de beroemde indiaanse markt van Chichicastenango. Van heinde en verre komen Kaqchiquel en Quiché indianen om hun waren te verkopen en terwijl de markt in volle gang is, zwaaien op de trappen van de Santo Tomás kerk Mayapriesters met wierookpotten en prevelen ondertussen Mayagebeden en gezangen. Een schitterende ervaring om deze markt te bezoeken. Hierna wordt u via een slingerende weg naar het hotel aan het Lago Atitlán gebracht. Het uitzicht op de vulkanen is zonder meer prachtig, meteen wordt duidelijk waarom de Britse schrijver Aldous Huxley dit 'het mooiste meer van de wereld' noemde!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Boottocht Lago Atitlán

U maakt vandaag een boottocht over het met vulkanen omzoomde kratermeer van Atitlán naar het dorp Santiago, gelegen tussen de Tolimán- en de San Pedro-vulkanen. Hier bezoekt u de Maya-god Maximón en leert u over het spiritualisme en de religie van de T’zutujil Maya's. Ook bezoekt u het dorp San Juan, geniet u van een lunch aan het Lago Atitlán en keert daarna terug naar Panajachel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Transfer Antigua

Vandaag wordt u van het Lago Atitlán terug naar Antigua gebracht. Hier overnacht u als tussenstop en de volgende dag reist u verder naar Río Dulce.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Transfer Río Dulce

Na een nacht in Antigua reist u verder naar het prachtige gebied Lago de Izabal en Río Dulce. Lago de Izabal is Guatemala's grootste meer en mondt via de Río Dulce uit in de Caribische Zee. De Caribische kust laat een heel andere kant zien van Guatemala waar vooral afstammelingen van de vroegere slaven wonen, de Garifuna's.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Boottocht Río Dulce

Tijdens de boottocht over de Río Dulce maakt u kennis met een prachtig stuk natuur in Guatemala. Onderweg ziet u veel dieren die in en rondom deze rivier leven, zoals vele vogelsoorten (vooral rondom het 'Vogeleiland' te vinden) en apen. Uiteindelijk komt u uit bij Lívingston, een dorp aan de Río Dulce én aan de Caribische Zee. Hier hangt een super relaxte sfeer en het is een heerlijke tussenstop voordat u terugvaart.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Transfer Tikal

Vandaag reist u naar het regenwoud in het noorden van Guatemala; El Petén. Dit gebied staat voornamelijk bekend om de Mayaruïnes van Tikal. Deze indrukwekkende stad gaat u morgen bezoeken. Voordat het zover is kunt u al genieten van de junglegeluiden en alle dieren die hier leven en zichzelf misschien wel aan u laten zien.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Mayaruïnes van Tikal

Een super afsluiting! Tikal behoort tot de meest indrukwekkende Mayaruïnes in heel Midden-Amerika en u brengt vandaag een bezoek aan de bijzondere plek! Het meest imposante gedeelte is Gran Plaza met Tempel I (44m) en II (38m). Dit gedeelte is helemaal losgemaakt van de overwoekerende jungle en goed gerestaureerd. Vanaf tempel II heeft u een schitterend uitzicht over dit plein. Het 550km2 grote nationale park bestaat niet alleen uit het Gran Plaza. Er zijn nog meer indrukwekkende tempels (ook tempel IV kan beklommen worden), acropolissen, pleinen en een erg groot gedeelte is zelfs nog overwoekert door de jungle. Tussen de ruïnes leven allerlei jungledieren zoals apen, 300 vogelsoorten, toekans, vossen en neusbeertjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Einde van uw reis door Guatemala

Deze prachtige reis langs de highlights van Guatemala eindigt met de transfer naar het vliegveld van Flores.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

In 10 dagen reist u langs de highlights van Guatemala

 • code GT0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 10 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Guatemala Stad

accommodatie
Middenklasse accommodaties op basis van logies/ontbijt op prachtige plekjes in het land

vervoer
De gehele reis is op basis van privé vervoer

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De marktdagen in Chichicastenango zijn donderdag en zondag en om deze te kunnen bezoeken dient deze reis op dinsdag of vrijdag te starten.Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • privé excursies Chichicastenango en Tikal met gids
 • boottocht Lago Atitlán en Río Dulce met gids
 • lunch in Chichicastenango, boottocht Lago Atitlán, boottocht Río Dulce en Tikal
 • entree Río Dulce en Tikal Nationaal Park
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • vlucht Flores - Guatemala City
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds