Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Guatemala > Rondreizen > Actief in Guatemala

Actief in Guatemala

Vulkaanbeklimming, mountainbike en canopy


Tijdens deze rondreis leert u Guatemala op een andere en zeer actieve manier kennen! U beklimt een nog actieve vulkaan, gaat mountainbiken door de hooglanden, maakt kennis met de lokale bevolking, kajakt op het beroemde kratermeer van Atitlán en 'vliegt' door de jungle terwijl u van de flora en fauna geniet.


DIASHOW

Pacaya vulkaan (foto: Minke Steintjes)

Actief in Guatemala

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start rondreis door Guatemala

Deze actieve rondreis door Guatemala start bij aankomst op de luchthaven van Guatemala City. Hier wordt u opgewacht en naar de koloniale stad Antigua gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag vrij voor een eerste verkenning van deze stad. Antigua is een prachtige en erg kleurrijke koloniale stad met een erg leuke sfeer en gelegen in een vulkanisch landschap. U kunt heerlijk tot rust komen op het Parque Central en lekker slenteren door de smalle straatjes met hotels, restaurants en souvenirwinkeltjes. Een leuke plek voor mooie souvenirs is de markt, dichtbij het busstation gelegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag in Antigua

Deze fraaie koloniale stad ligt in een prachtig landschap, omringd door verschillende (actieve) vulkanen. In de stad zelf zijn meerdere bezienswaardigheden, zoals de kathedraal aan Parque Central, het Palacio de los Capitanes of een van de vele kerken. Slenteren door de smalle straatjes met pastelkleurige huizen is een andere mogelijkheid en wanneer u moe bent van het wandelen, dan zijn er talloze gezellige café's en restaurants te vinden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Via Comalapa naar Quetzaltenango

Vanuit Antigua wordt u naar San Juan Comalapa gebracht, waar u de lokale markt gaat bezoeken. Hier ziet u veel mannelijke schilders en vrouwlijke weefsters, die naast alle groente- en fruitkraampjes een grote attractie op deze markt zijn. Vanuit hier stapt u op de mountainbike en verkent u de omgeving zowel fietsend als wandelend. Hierna wordt u naar Quetzaltenango gebracht, gelegen in het hoogland van Antigua. Quetzaltenango wordt ook wel Xela genoemd en is de tweede grootste stad van Guatemala. Quetzaltenango is een handelscentrum vanwege haar ligging in het hoogland; producten uit dit gebied worden naar de hoofdstad gebracht. U verblijft in het centrum van de stad vanwaar u 's avonds gemakkelijik het centrale plein met de kathedraal kunt bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Via Zunil naar Lago Atitlán

Vandaag ontdekt u te voet en per mountainbike de hooglanden rondom Quetzaltenango en gaat u o.a. naar het bergdorpje Zunil. Vooral een extra wandeling naar de hooggelegen begraafplaats is zeker de moeite waard. Vanaf deze kleurrijke begraafplaats heeft u een goed uitzicht op het dorp en de omgeving. Daarnaast maakt u vandaag kennis met de weefkunsten in deze omgeving en eindigt deze dag met de transfer naar het beroemde kratermeer Lago Atitlán.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Kajakken en wandeling Lago Atitlán

Op een hele bijzondere manier gaat u vandaag het Lago Atitlán en de omliggende dorpjes verkennen, namelijk per kajak. De gids leert u de trucjes van het kajakken, alvorens u het meer op gaat. Vanuit de kajak ziet u de lokale Maya’s op het veld werken, kleding wassen en vissen vanaf de typische houten bootjes. Hierna gaat u wandelen bij Cerro de Oro voor het prachtige uitzicht over het meer. In Santiago bezoekt u de Maya God Maximón. Het Tzutuhil stadje is een klein stadje waar de Tzutuhil indianen nog steeds hun oude mayagebruiken in ere houden. Maximón wordt vereerd door de Maya’s en in dit gebied wordt hij ieder jaar in een ander huis geplaatst. Na dit speciale bezoek vaart u over het meer terug naar de accommodatie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Koffietour en terug naar Antigua

De koffieplantage van Los Tarales ligt op de helling van de Atitlán vulkaan en hier gaat u kennismaken met het koffieproces. Hier is dagelijk wat te doen omdat er naast de plantage zelfs een eigen school en dorp bij gebouwd is. U bezoekt deze plantage en maakt een fietstocht door de omgeving, voordat u terug naar Antigua gebracht wordt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Beklimming Pacaya vulkaan

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar het startpunt voor de tocht naar de Pacaya vulkaan. Het is een stevige klim naar boven, via een prachtige route door de natuur en het uiteindelijke uitzicht is de klim zeker waard! U heeft een schitterend zicht op de Pacaya vulkaan en bij helder weer ziet u ook de omliggende vulkanen en valleien. Ongeveer een half uur later staat u bij de kraterrand van de Pacaya voor een blik naar beneden. Na het bezoek aan deze vulkaan wordt u teruggebracht naar het hotel in Antigua.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Antigua naar Tikal

U wordt vandaag naar de luchthaven van Guatemala City gebracht voor uw vlucht naar Flores, in het noorden van Guatemala. Vanuit hier wordt u naar het beroemde Tikal Nationaal Park gebracht waar u de komende nachten verblijft. Na het inchecken gaat u onder begeleiding van een gids een jungle trek maken door het park, met als afsluiting de zonsondergang vanaf het complex 'Mundo Perdido'.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Excursie ruïnes van Tikal en Zip Line Adventure

Er zijn vele Mayaruïnes maar er is maar één Tikal en vandaag gaat u dit grote complex midden in het regenwoud van de Petén bezoeken. De machtige tempels rijzen op tot boven de kroonlaag van het regenwoud en tussen de ruïnes kunt u dieren tegenkomen zoals apen, vossen, neusbeertjes en toekans. U krijgt een rondleiding door deze indrukwekkende ruïnestad en na de lunch wandelt u terug naar de ingang van het Tikal National Park. Hier begint het volgende avontuur, de canopy tocht door de kroonlaag van de jungle! Grote kans dat u hier vele vogel- aap- en vlindersoorten ziet en dat het een echt avontuur gaat worden. Na deze tocht wordt u terug gebracht naar de lodge voor de laatste nacht in de jungle.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Terugvlucht naar Guatemala City

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Flores, vanwaar u terugvliegt naar Guatemala City voor uw laatste overnachting op Guatemalteekse bodem. U overnacht in het koloniale centrum van Antigua en heeft, afhankelijk van uw vluchttijd, de rest van de dag ter vrije besteding in deze stad. Antigua bezit vele kleine souvenirwinkeltjes en een dagelijkse markt, waar u meer dan genoeg souvenirs voor het thuisfront kunt vinden. Daarnaast kunt deze middag ook besteden voor een laatste bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden in de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Einde rondreis

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u van Antigua naar de luchthaven van Guatemala City gebracht. Hiermee eindigt deze actieve rondreis door Guatemala.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Actieve rondreis door Guatemala

 • code GT0015
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Guatemala Stad

accommodatie
U verblijft in goede middenklasse accommodaties

vervoer
Het vervoer is op basis van privé vervoer en economy class tijdens de binnenlandse vluchten

reisgezelschap
individueel

reisperiode
In verband met het bezoek aan de markt in Comalapa kunt u deze reis het beste starten op een vrijdag, zondag of woensdag.Inbegrepen
 • vluchten Guatemala City - Flores v.v.
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • privé vervoer volgens programma
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • lokale luchthavenbelastingen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds