Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Galapagos Eilanden


Vervoer
De enige manier om naar de Galápagos Eilanden te kunnen reizen is per vliegtuig. Alle vliegtuigen tussen Ecuador en Galápagos vertrekken vanuit Quito en maken een tussenlanding in Guayaquil. Voor reizigers die alleen een cruise willen maken en hun verblijf op het vasteland zo kort mogelijk willen maken is het aan te bevelen niet op Quito maar op Guayaquil aan te vliegen.

Medische aspecten
Voor reizen naar de Galápagos Eilanden worden dezelfde vaccinaties aanbevolen als voor Ecuador. Op de Galápagos Eilanden komt geen malaria voor. Het grootste medische probleem tijdens Galápagos cruises is over het algemeen zeeziekte. Bent u hiervoor gevoelig neemt u dan in ieder geval medicijnen mee tegen reisziekte. Reisziektepilletjes helpen maar moeten zeer regelmatig geslikt worden. Met scopolamine pleisters (die u achter uw oor kunt plakken) bent u circa 3 dagen beschermd tegen zeeziekte (deze zijn tegenwoordig alleen op doktersrecept verkrijgbaar). Wij hebben hier goede ervaringen mee, maar adviseren u wel nadrukkelijk de bijsluiter goed te lezen. Ander Licht Reizen is immers geen medisch adviesorgaan/medische instantie.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Paspoort en visum
De Galápagos Eilanden horen politiek gezien tot Ecuador. Voor een bezoek aan Ecuador is alleen een paspoort nodig dat geldig moet zijn tot 6 maanden na terugkeer uit Ecuador. Een visum is niet nodig. Wanneer u via de USA vliegt dient u reistoestemming aan te vragen op de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Taal
De taal die gesproken wordt door de bewoners van de Galápagos Eilanden is Spaans.

Aanbiedingen
Op deze pagina vindt u een overzicht van de op dit moment geldende aanbiedingen voor cruises naar de Galápagos Eilanden. De specials zoals hier genoemd zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Heeft u belangstelling voor één van de genoemde aanbiedingen, aarzelt u dan niet om contact op te nemen. We kijken dan graag voor u na op welke data en tegen welk tarief er voor de betreffende aanbieding nog beschikbaarheid is. Desgewenst kunnen we meestal een vrijblijvende optie nemen zodat u daarna enige dagen de tijd heeft om tot een definitieve beslissing te komen.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds