Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Galapagos cruise programma's

Op deze pagina vindt u een overzicht van nagenoeg alle cruiseboten die wij u kunnen aanbieden op de Galápagos Eilanden. Ter indicatie worden de boten ingedeeld in vier verschillende klassen maar de realiteit is dat iedere boot z'n eigen positieve en minder positieve aspecten en prijs heeft. Daarbij is voor de meeste van onze reizigers de te varen route zeker zo belangrijk. Tijdens een 8-daagse cruise op Galápagos is het onmogelijk om alle bezoekerplaatsen aan te doen. Iedere boot heeft een door het nationale park Galápagos vastgestelde route en 'kwaliteit' van de routes verschilt van boot tot boot. Van alle boten die wij aanbieden vindt u op onze website informatie over het schip, de cabins, de faciliteiten aan boord en de specifieke route die wordt gevaren. Van sommige boten vindt u indicatieve prijzen. Beschikbaarheid vindt u niet op onze site omdat deze informatie continu wijzigt.


Is zo’n meerdaagse boottocht wel wat voor mij?

Voor sommige mensen is het maken van expeditiecruises een 'way of life'. We weten echter ook dat sommige van onze klanten niet zo veel om luxe geven en de ‘kriebels’ krijgen bij het woord cruise. Wat ons betreft is dit echt niet nodig. Er varen zeker luxe en grote schepen rond door de Galápagos archipel, maar er zijn ook meerdere economy en toeristenklasse boten die een hele rustige, prettige en kleinschalige Galápagos ervaring bieden. Geen opsmuk, maar op een gemoedelijke manier in een klein gezelschap langs de mooiste bezoekersplaatsen varen. Het is ook mogelijk om Galápagos te bezoeken zonder een cruise te maken; het zogenaamde ‘eilandhoppen’. Naar onze mening is dit een veel minder mooie manier van reizen dan het maken van een boottocht. U komt dan op minder mooie plekken en zit toch nog veel tijd op zee omdat u op en neer dient te varen naar de bezoekersplaatsen vanuit uw hotel. Natuurlijk is uw persoonlijke voorkeur van belang, maar wat ons betreft is het belangrijkste voordeel van ‘Island-hoppen’ dat het 25% goedkoper is en het grootste nadeel is dat het wel 50% minder beleving biedt. Voor een zo mooi mogelijk Galápagos beleving adviseren we u derhalve een cruise te maken.


Het dagprogramma tijdens een cruise

Tijdens een cruise gaat u doorgaans twee keer per dag voor ongeveer 2 uur aan land. Eenmaal in de ochtend en eenmaal in de middag. U bezoekt dan onder begeleiding van de gids een bezoekersplaats in een groep die nooit groter mag zijn dan 16 deelnemers. Meestal vinden de excursies vroeg in de ochtend en wat later in de middag plaats. Ook is er op de meeste boten bijna dagelijks de gelegenheid om te snorkelen. U slaapt aan boord in een eigen cabin en ook alle maaltijden worden aan boord genuttigd. Alle excursies en maaltijden zijn doorgaans inbegrpeen in de cruiseprijs.


Enkele aandachtspunten / wetenswaardigheden

  • Alle schepen varen een route van twee weken. Deze zijn echter op te delen in routes van 4,5,6 of 8 dagen. Door deelroutes te combineren zijn ook langere routes mogelijk.
  • De startdag en einddag van de cruise hebben vaak een kort programma. Een vierdaagse cruise heeft dus effectief maar twee volle excursiedagen.
  • Tijdens een achtdaagse cruise kunt u een heel mooi divers en redelijk compleet beeld krijgen van de Galápagos archipel en het dierenleven.
  • U mag met maximaal 16 passagiers onder begeleiding van een gids aan land. Op grote boten lopen meerdere groepen achter elkaar aan en is de tijd aan land doorgaans korter dan op boten met 16 of minder passagiers.
  • Tijdens alle cruises is er bijna dagelijks de gelegenheid om te gaan snorkelen. Dit is niet verplicht maar wel erg de moeite waard. Duiken kan alleen vanuit hotels of tijdens gespecialiseerde live-aboard duikcruises.

We helpen u graag verder

Heeft u belangstelling voor een cruise naar de Galápagos Eilanden neemt u dan svp contact met ons op. Dat kan via telefoon of e-mail en u kunt natuurlijk ook altijd een vrijblijvende offerte opvragen. We kijken dan graag samen met u welke cruise, qua interesse, periode en prijs het beste aansluit bij uw reiswensen. We maken met genoegen een offerte voor u met meerdere cruiseopties zodat u deze goed met elkaar kunt vergelijken om tot een afgewogen keuze te komen.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds