Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Rondreizen > Ecuador en Galapagos rondreis

Ecuador en Galapagos rondreis

Comfortabele rondreis met 8-daagse cruise


Als u een comfortabele reis door Ecuador en de Galápagos eilanden wilt maken, dan is deze reis iets voor u. In 3 weken bezoekt u de hoogtepunten van Ecuador, maakt u een prachtige 8-daagse Galápagos cruise en verblijft u in schitterende accommodaties.


DIASHOW

Hacienda San Augustin de Callo (foto: Arno Luft)

Ecuador en Galapagos rondreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Ecuador

Deze rondreis start bij aankomst in Guayaquil, vanwaar u direct doorvliegt naar de koloniale stad Cuenca. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht dat in het centrum van de stad gelegen is. Vanuit hier kunt u deze stad te voet gemakkelijk verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Cuenca

Vandaag heeft u de hele dag te tijd om bij te komen van de vlucht en kunt u in alle rust de stad verkennen. Vanuit het hotel is het Plaza de Armas gemakkelijk bereikbaar en kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal of één van de vele musea die deze stad rijk is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursie Cajas Nationaal Park

U gaat vandaag het Cajas Nationaal Park bezoeken, dat dichtbij Cuenca gelegen is. Met een gids maakt u een wandeling door dit bijzondere natuurgebied, wat op ongeveer 3500 meter hoogte ligt. Ontelbare meren, ronde gletsjerdalen en vaak met mist omgeven pieken bepalen het landschap en dit park toont u de Ecuadoriaanse paramo op zijn mooist.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Cuenca naar Riobamba, via Ingapirca

U rijdt vandaag noordwaarts door de Laan der Vulkanen naar Riobamba. Onderweg bezoekt u de Inca-ruïnes van Ingapirca, de belangrijkste overblijfselen van het Inca-rijk in Ecuador. U bezoekt dit ruïnecomplex onder begeleiding van een lokale gids. De centrale tempel bestaat uit het mooiste Inca-steenwerk waarop het gezegde 'geen speld tussen te krijgen' van toepassing is. Hierna rijdt u verder naar Riobamba, een stad met koloniale gebouwen, vele parken, pleinen en musea. Vanuit Parque 21 heeft u bij helder weer een fraai uitzicht op de vulkanen rondom de stad; Chimborazo, Carihuairazo, Tungurahua en El Altar.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursie Chimborazo vulkaan

Een topdag in de letterlijke zin van het woord! U bezoekt vandaag de hoogste berg van Ecuador; de 6310 meter hoge Chimborazo. Tijdens uw rit naar de top rijdt u door het vicuña-reservaat op de hoge flanken van de Chimborazo. De kansen om dit wilde familielid van de lama hier te zien zijn uitstekend. Hierna rijdt u door naar de op maar liefst 4800 meter hoge berghut, die net onder de gletsjer van de Chimbo gelegen is. Vanuit hier kunt u een stuk omhoog wandelen en (bij helder weer) genieten van het uitzicht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Riobamba naar Cotopaxi

Vandaag reist u naar de afgelegen oude Hacienda San Augustin de Callo, nabij het Cotopaxi Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan. In deze hacienda zijn de originele Inca muren bewaard gebleven en hebben historische figuren als de indiaanse verzetsheld Rumiñahui, de Franse geoloog Jean Maria de la Condamine en de Ecuadoriaanse president Leonides Plaza overnacht.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Saquisilí markt en Laguna Quilotoa

Het wordt vandaag vroeg opstaan voor een bezoek aan de Saquisilí markt. Deze markt begint in alle vroegte met een dierenmarkt, net buiten het centrum van het dorp. Hier worden dieren zoals varkens, koeien, schapen, kippen en lama's verkocht. Op andere pleinen kunt u terecht voor levensmiddelen als groente en fruit, lokale wandkleden, toeristische souvenirs en gebreide truien van alpaca-wol. Vanuit hier rijdt u verder naar Laguna Quilotoa, een kratermeer met groen-blauw gekleurd water. Dit komt omdat het water rijk is aan zwavel en mineralen doordat hier geen doorstroming maar alleen verdamping plaatsvindt. U kunt een stukje rond het meer wandelen of in de krater afdalen, wat een pittige wandeling is.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Quito, via het Cotopaxi Nationaal Park

Onderweg naar Quito bezoekt u het Cotopaxi Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan. U start met een wandeling over de paramo rond het meer van Limpiopungo, gelegen op 4200 meter hoogte. Op de flanken van de vulkaan, op 4800 meter hoogte, is een parkeerplaats waar u naar toe rijdt. Vanuit hier heeft u (bij helder weer) een schitterend uitzicht over het park, de vulkaan en de Laan der Vulkanen. Na het bezoek aan het nationale park rijdt u door naar Quito, de hoofdstad van Ecuador.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Quito

Het hotel waar u verblijft is gelegen in het koloniale centrum van de stad en vanuit hier kunt u gemakkelijk deze stad verkennen. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door Unesco uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario, de basiliek en het prachtige San Francisco klooster.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Start Galápagos cruise

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag maakt u uw eerste excursie van deze cruise naar Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 11 Isabela en Fernandina

Ook nu vaart u weer de hele nacht door voor een bezoek aan de eilanden Fernandina en Isabela. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. Op Isabela bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 12 Puerto Egas en Rábida

U start vandaag met een bezoek aan James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. In de middag bezoekt u het kleine eilandje Rabidá, bekend om z'n bijzondere rode lavastrand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 13 San Cristóbal

Vandaag bezoekt u bij het eiland San Cristóbal Isla Lobos. Dit is een klein eilandje met zeeleeuwen, zeeleguanen en een kleine kolonie fregatvogels. In de middag brengt u een bezoek aan La Galapaguera, waar u kennis maakt met reuzeschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Met een beetje geluk ziet u naast de volwassen ook baby schildpadden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 14 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suárez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergenten en blauwvoetgenten en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 15 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galápagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 16 Santa Cruz en Plaza Sur

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar u uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de middag bezoekt u Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 17 Einde van de cruise en vlucht naar Quito

Einde van een fantastische Galápagos cruise! Als laatste excursie brengt u een bezoek aan het eiland North Seymour. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Quito.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Van Quito naar Otavalo

Vandaag wordt u in ongeveer 2 uur door een prachtig berglandschap gereden naar Otavalo, ten noorden van Quito. Onderweg komt u o.a. langs Mitad del Mundo en Lago San Pablo. Bij aankomst bij het wellness resort, waar u de komende nachten verblijft, wordt u naar uw kamer gebracht en 's avonds gaat u genieten van het diner in het restaurant.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 19 Vrije dag La Mirage

La Mirage Garden Hotel & Spa is een luxe complex waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van alle faciliteiten die dit hotel u te bieden heeft. De kamers zijn gelegen in een grote tuin waar u kunt wandelen en daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de spa. Dobberen in het zwembad, bubbelen in de jacuzzi en heerlijk tot rust komen bij één van de vele massages die u hier kunt boeken.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 20 Terug naar Quito

In de ochtend kunt u nog genieten van alle faciliteiten in La Mirage. 's Middags rijdt u terug naar Quito, waar u uw laatste nacht op Ecuadoriaanse grond verblijft. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid in deze stad besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Terugvlucht Nederland

Ruim op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland. Hiermee eindigt deze comfortabele en luxe rondreis door Ecuador en de Galápagos eilanden.

Algemene informatie

Comfortabele rondreis door Ecuador met een een 8-daagse Galápagos cruise

 • code EC0026
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 21 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 4
 • startpunt Guayaquil
 • eindpunt Quito

accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in uitstekende en sfeervolle accommodaties en op een first class cruise boot

reisgezelschap
De rondreis Ecuador is op individuele basis, de Galápagos cruise in een internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Om zowel de markt als de Galápagos cruise te maken is het, het beste om deze reis te starten op vrijdag


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • vlucht Guayaquil - Cuenca
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 8-daagse Galápagos cruise op basis van volpension
 • excursies tijdens de cruise onder begeleiding van een Engelstalige gids
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
 • entree Cotopaxi, Quilotoa en Cajas N.P.
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • entree Galápagos N.P. (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos N.P. (USD 20)
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds