Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Rondreizen > Ecuador en Galapagos rondreis

Ecuador en Galapagos rondreis

Comfortabele rondreis met 8-daagse cruise


Als u een comfortabele reis door Ecuador en de Galápagos eilanden wilt maken, dan is deze reis iets voor u. In 3 weken bezoekt u de hoogtepunten van Ecuador, maakt u een prachtige 8-daagse Galápagos cruise en verblijft u in schitterende accommodaties.


DIASHOW

Hacienda San Augustin de Callo (foto: Arno Luft)

Ecuador en Galapagos rondreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Ecuador

Deze rondreis start bij aankomst in Guayaquil, vanwaar u direct doorvliegt naar de koloniale stad Cuenca. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht dat in het centrum van de stad gelegen is. Vanuit hier kunt u deze stad te voet gemakkelijk verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Cuenca

Vandaag heeft u de hele dag te tijd om bij te komen van de vlucht en kunt u in alle rust de stad verkennen. Vanuit het hotel is het Plaza de Armas gemakkelijk bereikbaar en kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal of één van de vele musea die deze stad rijk is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursie Cajas Nationaal Park

U gaat vandaag het Cajas Nationaal Park bezoeken, dat dichtbij Cuenca gelegen is. Met een gids maakt u een wandeling door dit bijzondere natuurgebied, wat op ongeveer 3500 meter hoogte ligt. Ontelbare meren, ronde gletsjerdalen en vaak met mist omgeven pieken bepalen het landschap en dit park toont u de Ecuadoriaanse paramo op zijn mooist.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Cuenca naar Riobamba, via Ingapirca

U rijdt vandaag noordwaarts door de Laan der Vulkanen naar Riobamba. Onderweg bezoekt u de Inca-ruïnes van Ingapirca, de belangrijkste overblijfselen van het Inca-rijk in Ecuador. U bezoekt dit ruïnecomplex onder begeleiding van een lokale gids. De centrale tempel bestaat uit het mooiste Inca-steenwerk waarop het gezegde 'geen speld tussen te krijgen' van toepassing is. Hierna rijdt u verder naar Riobamba, een stad met koloniale gebouwen, vele parken, pleinen en musea. Vanuit Parque 21 heeft u bij helder weer een fraai uitzicht op de vulkanen rondom de stad; Chimborazo, Carihuairazo, Tungurahua en El Altar.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursie Chimborazo vulkaan

Een topdag in de letterlijke zin van het woord! U bezoekt vandaag de hoogste berg van Ecuador; de 6310 meter hoge Chimborazo. Tijdens uw rit naar de top rijdt u door het vicuña-reservaat op de hoge flanken van de Chimborazo. De kansen om dit wilde familielid van de lama hier te zien zijn uitstekend. Hierna rijdt u door naar de op maar liefst 4800 meter hoge berghut, die net onder de gletsjer van de Chimbo gelegen is. Vanuit hier kunt u een stuk omhoog wandelen en (bij helder weer) genieten van het uitzicht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Riobamba naar Cotopaxi

Vandaag reist u naar de afgelegen oude Hacienda San Augustin de Callo, nabij het Cotopaxi Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan. In deze hacienda zijn de originele Inca muren bewaard gebleven en hebben historische figuren als de indiaanse verzetsheld Rumiñahui, de Franse geoloog Jean Maria de la Condamine en de Ecuadoriaanse president Leonides Plaza overnacht.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Saquisilí markt en Laguna Quilotoa

Het wordt vandaag vroeg opstaan voor een bezoek aan de Saquisilí markt. Deze markt begint in alle vroegte met een dierenmarkt, net buiten het centrum van het dorp. Hier worden dieren zoals varkens, koeien, schapen, kippen en lama's verkocht. Op andere pleinen kunt u terecht voor levensmiddelen als groente en fruit, lokale wandkleden, toeristische souvenirs en gebreide truien van alpaca-wol. Vanuit hier rijdt u verder naar Laguna Quilotoa, een kratermeer met groen-blauw gekleurd water. Dit komt omdat het water rijk is aan zwavel en mineralen doordat hier geen doorstroming maar alleen verdamping plaatsvindt. U kunt een stukje rond het meer wandelen of in de krater afdalen, wat een pittige wandeling is.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Quito, via het Cotopaxi Nationaal Park

Onderweg naar Quito bezoekt u het Cotopaxi Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan. U start met een wandeling over de paramo rond het meer van Limpiopungo, gelegen op 4200 meter hoogte. Op de flanken van de vulkaan, op 4800 meter hoogte, is een parkeerplaats waar u naar toe rijdt. Vanuit hier heeft u (bij helder weer) een schitterend uitzicht over het park, de vulkaan en de Laan der Vulkanen. Na het bezoek aan het nationale park rijdt u door naar Quito, de hoofdstad van Ecuador.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Quito

Het hotel waar u verblijft is gelegen in het koloniale centrum van de stad en vanuit hier kunt u gemakkelijk deze stad verkennen. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door Unesco uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario, de basiliek en het prachtige San Francisco klooster.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Start Galápagos cruise

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag maakt u uw eerste excursie van deze cruise naar Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 10 Start Cruise

's Ochtends vertrekt u vanaf de luchthaven van Quito voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. 's Middags maakt u twee excursies. Eerst bezoekt u Isla Mosquera. Dit is een soort van zandbank met zeeleeuwen omgeven door helder water. Daarna vaart u naar Punta Carrion waar kan worden gesnorkeld. Met enige geluk ziet u hier ook roggen en de (ongevaarlijke) witpuntrifhaai.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 11 Sullivan Bay en Bartolomé

Vandaag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol. In de middag gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. bezoekt u Sullivan Bay. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in de baai zijn prachtige touwlava patronen te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 12 Prince Phillip's Steps / El Barranco - Bahía Darwin

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. In de ochtend bezoekt u Darwin Bay. Vanaf het strand wandelt u langs de kust waar zwaluwstaartmeeuwen, roodpootgenten en fregatvogels nestelen. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk. Ook langs de steile rotswand van Genovesa is het vaak prachtig snorkelen. In de middag maakt u een wandeling over het hoge lava-plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en u ziet hier vele roodpootgenten, nazcagenten, stormvogeltjes en met enig geluk de Galapagos velduil die jaagt op de stormvogeltjes.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 14 Bahía Gardner - Punta Suárez

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. In de ochtend bezoekt u de helderblauwe Bahía Gardner met z'n grote aantallen zeeleeuwen en bijzonder tamme spotvogels. In de middag bezoekt u Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 15 Post Office Bay - Punta Cormorant - Corona del Diablo

Deze dag wordt in z'n geheel besteed aan de verkenning van het eiland Floreana. In de ochtend bezoekt u Punta Cormorant. Hier is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn en een prachtig strand wat groenig schijnt door de aanwezigheid van het mineraal olivijn. Daarna gaat u snorkelen bij de verzonken krater van Corona del Diablo. In de middag bezoekt u Post Office Bay. Hier komt de geschiedenis van de Galapagos met piraten en zeevaarders tot leven. Ook gaat u naar de Baroness Lookout voor een mooi uitzicht over het eiland.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 16 Santa Fé en Plaza Sur

In de ochtend bezoekt u Santa Fé. Op dit droge eilandje wandelt u door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé. 's Middags bezoekt u Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. U wandelt hier langs een spectaculaire klifkust waar onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels nestelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 17 Darwin Station en terugvlucht naar Ecuador

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland, waarmee een einde is gekomen aan de fantastische Galápagos cruise!
Bij aankomst op Quito wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Van Quito naar Otavalo

Vandaag wordt u in ongeveer 2 uur door een prachtig berglandschap gereden naar Otavalo, ten noorden van Quito. Onderweg komt u o.a. langs Mitad del Mundo en Lago San Pablo. Bij aankomst bij het wellness resort, waar u de komende nachten verblijft, wordt u naar uw kamer gebracht en 's avonds gaat u genieten van het diner in het restaurant.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 19 Vrije dag La Mirage

La Mirage Garden Hotel & Spa is een luxe complex waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van alle faciliteiten die dit hotel u te bieden heeft. De kamers zijn gelegen in een grote tuin waar u kunt wandelen en daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de spa. Dobberen in het zwembad, bubbelen in de whirlpool en heerlijk tot rust komen bij één van de vele massages die u hier kunt boeken.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 20 Terug naar Quito

In de ochtend kunt u nog genieten van alle faciliteiten in La Mirage. 's Middags rijdt u terug naar Quito, waar u uw laatste nacht op Ecuadoriaanse grond verblijft. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid in deze stad besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Terugvlucht Nederland

Ruim op tijd wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland. Hiermee eindigt deze comfortabele en luxe rondreis door Ecuador en de Galápagos eilanden.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Mansion Alcazar - Cuenca

Mansión Alcázar ligt op loopafstand van het Parque Calderón en vele bezienswaardigheden van Cuenca en is daardoor goed gelegen als u deze prachtige koloniale stad wilt bezoeken. Het is een erg sfeervol hotel met goed verzorgde en ruime slaapkamers, een nette eetzaal, een gezellige bar en aan de achterzijde van het hotel ligt een mooie tuin met zitjes.

Mansion Alcazar is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,43 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hacienda Abraspungo - Riobamba

Hosteria Abraspungo is een modern hotel met een sfeervolle oude uitstraling, gelegen in de Guano Vallei, enkele kilometers uit het centrum van Riobamba. Het hotel heeft uitstekende kamers waarvan enkele zijn uitgerust met een open haard. Aangenaam en sfeervol op de toch 'frisse' nachten rond dit op 2800 meter hoogte gelegen hotel. Bij het hotel is ook een restaurant en een bar en het is gelegen in een prachtig aangelegde tuin.

Hacienda Abraspungo is door 37 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,62 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hacienda San Agustin de Callo - Lasso

Toen ik terugkwam van het heerlijke diner in een vertrek met originele inca muren, was de open haard weer lekker opgestookt en mijn kamer behaaglijk warm. Ik liet het grote antieke gietijzeren bad vollopen en na een uurtje relaxen kroop ik in grote bed. Eerlijk is eerlijk ik viel niet gelijk in slaap maar als je bedenkt dat op deze plek ook historische figuren als de indiaanse verzetsheld Rumiñahui, de Franse geoloog Jean Maria de la Condamine en de Ecuadoriaanse president Leonides Plaza hebben overnacht is het niet onlogisch dat je fantasie even op de loop gaat.
Hacienda San Augustin de Callo is pure historie gecombineerd met een zeer vriendelijke en authenthieke service. Er zijn luxere hotels te vinden in Ecuador maar of er meer bijzondere zijn?! Wij kennen ze niet.

Hacienda San Agustin de Callo is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Patio Andaluz - Quito

Patio Andaluz is zonder twijfel het meest sfeervolle, en het beste middenklasse hotel in het koloniale centrum van Quito. Het hotel heeft een heerlijke ruime (met glas overdekte) patio met daaromheen bogengallerijen. De kamers zijn sober maar stijlvol en de keuken uitstekend. Voor degenen die maar kort in Quito verblijven en toch graag het prachtige koloniale centrum willen verkennen, is dit hotel een uitstekende uitvalsbasis.

Hotel Patio Andaluz is door 98 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,55 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

La Mirage Garden Hotel & Spa - Otavalo

La Mirage Garden Hotel & Spa ligt op een prachtige plek dichtbij Otavalo. De kamers zijn verdeeld in meerdere blokken en liggen in een grote tuin waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Daarnaast kunt u helemaal tot rust komen in de bijbehorende Spa. Lekker dobberen in het zwembad en genieten van één van de vele massages die u hier kunt krijgen. Hier overnachten is echt genieten!

La Mirage Garden Hotel & Spa is door 2 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Comfortabele rondreis door Ecuador met een een 8-daagse Galápagos cruise

 • code EC0026
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 21 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 4
 • startpunt Guayaquil
 • eindpunt Quito

prijstoelichting
De prijs gebasseerd op een eerste klasse cruiseschip. Met de keuze voor een boot in de budget- of toeristenklasse zal de prijs nog wat gunstiger uitvallen.

accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in uitstekende en sfeervolle accommodaties en op een first class cruise boot

reisgezelschap
De rondreis Ecuador is op individuele basis, de Galápagos cruise in een internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Om zowel de markt als de Galápagos cruise te maken is het, het beste om deze reis te starten op een dinsdag


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • vlucht Guayaquil - Cuenca
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 8-daagse Galápagos cruise op basis van volpension
 • excursies tijdens de cruise onder begeleiding van een Engelstalige gids
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
 • entree Cotopaxi, Quilotoa en Cajas N.P.
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • entree Galápagos N.P. (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos N.P. (USD 20)
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds