Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Rondreizen > In Darwins voetsporen - Natuurreis Galapagos

In Darwins voetsporen - Natuurreis Galapagos

Galapagos reis met Nederlandstalige reisbegeleiding


Al weer enkele jaren geleden organiseerde Ander Licht Reizen een speciale reis naar de Galapagos Eilanden. Tijdens deze 14 -daagse reis bezoekt u de beroemde archipel waarop Charles Darwin zijn evolutie theorie mede baseerde. Men verblijft eerst enkele nachten in hotels op Isabela en Santa Cruz en maakt vervolgens een 8-daagse cruise langs de mooiste bezoekersplaatsen en uithoeken van deze bijzondere archipel. Op dit moment is nog niet bekend wanneer wij opnieuw een vergelijkbare reis aanbieden, maar kunnen u uiteraard benaderen indien wij hiervoor weer concrete plannen gaan maken.

Deze speciale reis is de perfecte optie voor echte natuurliefhebbers, die de highlights van Galapagos willen ervaren en ook op inhoudelijk gebied alles uit hun bezoek willen halen. Deze reis zal worden begeleid door Galapagoskenner Caroline van der Mark. Zij was in het verleden officiëel Galapagos gids en hoewel haar basis tegenwoordig Nederland is, heeft zij haar passie voor Galapagos altijd behouden. Zij zet zich nog altijd actief in voor de Stichting Vrienden van Galapagos.


DIASHOW

Baltsende maskergent (foto: Arno Luft)

In Darwins voetsporen - Natuurreis Galapagos

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vlucht naar Ecuador

Vandaag start uw reis met de vlucht van Schiphol naar Guayaquil. U vertrekt vroeg in de ochtend en komt tegen het einde van de middag in Guayaquil aan. Na aankomst in Ecuador wordt u opgewacht door een Engelssprekende vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar het hotel brengt wat is gelegen op enkele stratenblokken van het centrum van de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Guayaquil naar Galápagos

's Ochtends wordt u bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Van daaruit vliegt u in ongeveer 1,5 uur naar Baltra op de Galápagos Eilanden. Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer door het hoogland van Santa Cruz naar Puerto Ayora. Daar wordt u naar de haven gebracht voor de boottocht naar Puerto Villamil op het eiland Isabela. Bij aankomst in Puerto Villamil wordt u naar het hotel gebracht waar u de eerste twee nachten verblijft.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Sierra Negra vulkaan en excursies Puerto Villamil

In de ochtend gaat u op pad voor een bezoek aan de imposante krater van de Sierra Negra vulkaan. U gaat naar de kraterrand voor een uitzicht over de gigantische krater en bezoekt ook Volcán Chico een kleine, actieve parasitaire krater op de rand van de vulkaan. In de middag kunt u nog excursies maken in de omgeving van Puerto Villamil. U bezoekt hier de wetlands waar vaak verschillende soorten watervogels kunnen worden gespot en ook kunt u naar de Muro de Lagrimas die stamt uit de tijd dat Puerto Villamil nog een strafkolonie was.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Isabela naar Santa Cruz

Vroeg in de ochtend gaat u naar de haven van Puerto Villamil voor de bootreis terug naar Santa Cruz. Na aankomst wordt u opgewacht in de haven en naar het hotel in Santa Cruz gebracht. De rest van de dag zal in overleg met Caroline een programma worden opgesteld. Wellicht maakt u vandaag een wandeling naar de Cerro Crocker, de hoogste top van Santa Cruz. Tijdens deze tocht kunt u de grote lavatunnels verkennen die door de hete lava ondergronds zijn uitgeslepen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Wandeling naar Bahiá Tortuga

Ook vandaag wordt het programma ter plaatse ingevuld door Caroline van der Mark. Een optie voor deze dag is een wandeling naar Bahia Tortuga. Een mooie baai ten westen van Puerto Ayora waar vaak reigers, steltlopers, blauwvoetgenten en pelikanen te zien zijn. Soms ook zijn er in de laguna haaien en zeeschildpadden te zien.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Start cruise en bezoek Playa las Bachas

Vandaag gaat uw 8-daagse cruise door de Galapagos archipel van start. U reist eerst per bus naar de noordkant van Santa Cruz en wordt daar aan boord gebracht van de Aida Maria. Vervolgens vertrekt u voor een excursie naar het nabijgelegen Playa Las Bachas. Op dit witte strand kan bij rustig weer worden gesnorkeld. Er leven zeeleeuwen, sally lightfoot krabben, zeeleguanen en soms zijn flamingo's te zien in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland: Genovesa. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Bartolomé en Sullivan Bay

Vandaag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol. In de middag gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in de baai zijn prachtige touwlavapatronen te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 9 Daphne, Caleta Tortuga Negra en Cerro Dragón

In de ochtend vaart u eerst rond Daphne Mayor. Net als Daphne Minor is dit een sterk geërodeerde vulkaan die met steile wanden uit de zee oprijst. De voornaamste bewoners hier zijn vogels. Op de top van het eiland nestelen blauwvoet- en maskergents en keerkringvogels. Daarna bezoekt u Caleta Tortuga Negra. Dit is een netwerk van met mangroven omzoomde baaien. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. In de middag bezoekt u Cerro Dragón. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 10 Santa Cruz

Vandaag bent u weer in Puerto Ayora op Santa Cruz; het hoofdeiland van de archipel waar ook de meeste mensen wonen. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Bij het Darwin Station is ook een bezoekerscentrum ingericht waar u uitleg krijgt over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. In de middag reist u naar het hoogland. Hier bezoekt u een schildpaddenreservaat waar u de beroemde Galapagos schildpadden in het wild kunt zien en er zijn indrukwekkende lavatunnels.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 11 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay komt de geschiedenis van de Galapagos eilanden tot leven en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 12 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 13 Leon Dormido en terugvlucht

De dag start in de ochtend met een bezoek aan Kicker Rock (Leon Dormido). U vaart rondom de steile kliffen van dit eilandje. Na deze laatste excursie wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador. U veblijft enige uren op het vliegveld van Guayaquil en vliegt daarna terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Dag 14 Aankomst en einde van uw reis

Vandaag komt u aan op Schiphol en eindigt uw reis met Ander Licht Reizen.


Accommodaties in deze reis


Hostal Macaw - Guayaquil

Hostal Macaw is een net middenklasse hotelletje in een buitenwijk van Guayaquil. Het wordt gerund door een lokale familie. Zeer vriendelijke service en net onderhoud zijn de sleutelwoorden. Het hostal ligt niet op een ideale locatie voor degenen die het centrum willen bezoeken, maar voor degenen die enkel een overnachting nodig hebben is het een prettige en gunstig geprijsde optie.

Hostal Macaw is door 48 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,38 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

La Casa de Marita - Puerto Villamil, Isabela


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Mainao Inn - Puerto Ayora

Met z'n gebogen witgepleisterde muren en kleurrijke tegelmozaïeken doet de Mainao Inn een beetje Gaudiaans aan. Dit middenklasse hotel ligt op ongeveer 3 stratenblokken van de kust en heeft 30 nette maar sobere kamers die alle voorzien zijn van airco. Het hotel heeft een restaurant, gratis internet en eigen mountainbikes voor de verhuur. Mainao Inn heeft geen zwembad.

Mainao Inn is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,14 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Speciale 14-daagse Galapagos natuurcruise met Nederlandstalige reisbegeleiding door Caroline van de Mark.

 • code GA0158
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Guayaquil

prijstoelichting
De prijs is exclusief de retourvlucht naar Ecuador. Een richtprijs hiervoor is € 1100 per persoon.

accommodatie
U overnacht tijdens de cruise in tweepersoons hutten met stapelbedden met airco op de Aida Maria.

reisgezelschap
De cruise is een 'groepsreis' waarbij Nederlands en Engels de voertalen zijn. Om de reis door te laten gaan is een minimum van 12 deelnemers vereist.

maximaal 15 deelnemers


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • overnachtingen in Guayaquil op basis van logies/ontbijt
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • 8-daagse Galapagos cruise op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos National Park (USD 10)
 • transfers volgens programma
 • excursie naar de Sierra Negra Vulkaan
 • begeleiding door Caroline van der Mark gedurende de hele reis
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. taxen en toeslagen
 • optionele excursies tijdens vrije dagen in Puerto Ayora
 • overige maaltijden
 • drankjes aan boord
 • eventuele huur snorkelspullen
 • lokale luchthavenbelastingen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds