Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Galapagos - natuurreis - fotoreis

Galapagos natuurreis met Martin van Lokven


In november 2018 organiseert Ander Licht Reizen een speciale reis naar de Galapagos Eilanden. Tijdens deze 17-daagse reis bezoekt u de beroemde archipel waarop Charles Darwin zijn evolutietheorie mede baseerde. We hebben geen concessies gedaan wat betreft het programma. U heeft geen hotelnachten op de eilanden, maar verblijft 14 nachten op de comfortabele motorcatamaran de Archipel. Daardoor heeft u een zo mooi mogelijke beleving en bezoekt u alle highlights van de archipel. Het woord 'topreis' durven we dan ook met een gerust hart in de mond te nemen.

Tijdens deze reis wordt u aan boord vergezeld door de Nederlandse bioloog en natuurfotograaf Martin van Lokven. Hij zal u helpen om op een zo mooi mogelijke manier de natuurlijke schoonheid van de Galapagos Eilanden te ervaren én in beelden te vangen. Daarbij wordt ook het programma afgestemd om natuurliefhebbers en fotografen de best mogelijke kansen te bieden op een optimale beleving van deze bijzondere archipel.


DIASHOW

Jonge albatros (foto: Martin van Lokven)

Galapagos natuurreis met Martin van Lokven

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Quito

Deze reis start met een eerste overnachting in Ecuador's hoofdstad Quito. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door UNESCO uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario en het prachtige San Francisco klooster. Ook zijn er verschillende boeiende musea te vinden. Het koloniale centrum is gemakkelijk te voet te verkennen vanuit het hotel.
Overnachting: Hotel Casona de La Ronda op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start Galápagos cruise en bezoek la Galapaguera

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld van Quito gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning.In de middag maakt u uw eerste excursie van deze cruise. U brengt een bezoek aan La Galapaguera de Cerro Colorado, een schildpaddenkweekverblijf aan de andere kant van het eiland.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 3 Plaza Sur en Santa Fé

U bezoekt eerst Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 4 Champion en Floreana

In de ochtend gaat u snorkelen bij het kleine eilandje Champion. Rond dit kleine eilandje is het water vaak zeer helder en In de middag staat een bezoek aan Asilo de la Paz gepland, een berg op Floreana. U vindt hier onder andere een zoetwaterbron en een grot die door piraten werd gebruikt om hun veroverde schatten of zichzelf onder te brengen. Tevens bestaat hier de kans om schildpadden te zien. Ook maakt u een excursie naar la Loberia. Hier is een keienstrand waar vaak hele grote zeeleguanen te zien zijn en verderop is een zandstrand waar zeeleeuwen leven en waar u kunt snorkelen.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 5 Santa Cruz - Darwin Station en het hoogland

Op Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel, bezoekt u in de morgen het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora. Hier zijn kweekverblijven voor reuzenschildpadden en er is een bezoekercentrum ingericht met uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. In de middag gaat u naar een schildpaddenreservaat in het hoogland van Santa Cruz waar u de beroemde Galápagos schildpadden in het wild kunt zien en er zijn indrukwekkende lavatunnels.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 6 Tintoreras, Arnaldo Tupiza en Humedales

U bezoekt vandaag verschillende highlights in de omgeving van Puerto Villamil. In de ochtend gaat u naar Tintoreras; een klein eilandje vlak voor de kust bij Villamil. Dit eiland heeft een erg fraai lavalandschap, net boven zeeniveau waardoor het prachtig omspoeld wordt door golven. Hier leeft een kolonie witpunt rifhaaien die vanaf de rotsen heel goed bekeken kan worden, alsof ze in een natuurlijk aquarium rondzwemmen. Vervolgens bezoekt u het Arnaldo Tupiza schildpaddenkweekcentrum en u maakt een excursie naar de vogelrijke wetlands in de omgeving van Puerto Villamil waar u verschillende waadvogels en soms flamingo's kunt zien. Tot slot staat nog de Muro de Lagrimas ('Wall of Tears') op het programma. Deze muur werd tussen 1946 en 1959, toen Isabela nog fungeerde als strafkolonie, gebouwd door gedetineerden.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 7 Punta Moreno en Bahia Elizabeth

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. Daarbij heeft u spectaculaire uitzichten op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkanen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Bahia Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes waar vaak pinguïns te zien zijn. Ook is dit een aansprekende snorkellocatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 8 Caleta Tagus en Punta Espinoza

Op Isabela bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien. De tochten langs de westkant van Isabela vormen daarnaast de beste kans om tijdens deze reis walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Fernandina Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 9 Las Bachas en Seymour Norte

In de ochtend wordt een bezoek gebracht aan Playa las Bachas. Hier kan worden gezwommen, gesnorkeld en er leven zeeleeuwen en zeeleguanen. Soms zijn er in de kleine lagune's achter het strand flamingo's te zien. In de middag bezoekt u het eilandje North Seymour. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgents te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 10 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. In de ochtend maakt u een wandeling over het hoge lava-plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en u ziet hier vele roodpootgenten, nazcagenten, stormvogeltjes en met enig geluk de Galapagos velduil die jaagt op de stormvogeltjes. In de middag bezoekt u Darwin Bay. Vanaf het strand wandelt u langs de kust waar zwaluwstaartmeeuwen, roodpootgenten en fregatvogels nestelen. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk. Ook langs de steile rotswand van Genovesa is het vaak prachtig snorkelen.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 11 Bartolomé en Sullivan Bay

Vandaag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol. In de middag gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. bezoekt u Sullivan Bay. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in de baai zijn prachtige touwlava patronen te zien.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 12 Santa Cruz - Bahia Darwin en vrije middag

Na dagen vol activiteiten is vandaag een soort van 'rustdag' die u naar eigen inzicht kunt invullen. Een van de mogelijkheden is om een bezoek te brengen aan de vismarkt van Puerto Ayora, waar de gevangen visvangst wordt verzameld en schoongemaakt, terwijl zeeleeuwen en pelikanen dichtbij blijven om af en toe een visje mee te pikken.Wilt u ook vandaag nog weer een natuurexcursie maken dan zou u een wandeling kunnen maken naar Bahía Tortuga.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 13 Floreana - Post Office Bay en Punta Cormoran

U keert vandaag terug naar Floreana maar bezoekt twee andere locaties. De plekken die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galapagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals Champion en Corona del Diablo.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 14 Española, Bahia Gardner en Punta Suarez

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. In de ochtend bezoekt u de helderblauwe Bahía Gardner met z'n grote aantallen zeeleeuwen en bijzonder tamme spotvogels. In de middag bezoekt u Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 15 San Cristóbal, Punta Pitt en Cerro Brujo

De eerste bezoekersplaats vandaag is Punta Pitt; een met fraaie tufsteenrotsen omzoomd strand, waar zeeleeuwen leven. Tijdens de excursie landinwaarts heeft u goede kansen de roodpootgent te zien die verder eigenlijk alleen op Genovesa kan worden gespot. Vervolgens vaart u via de steile kliffen van Kicker Rock naar het strand van Cerro Brujo. Deze bezoekersplaats bestaat uit een lang wit zandstrand waar een kolonie zeeleeuwen huist. Landinwaarts ligt de Cerro Brujo (de tovenaarsheuvel) waaraan de bezoekersplaats zijn naam dankt. Naast zeeleeuwen kunt u hier blauwvoetgenten, yellow warblers, mangrovereigers en andere waadvogels zien.
Overnachting: Archipel cabin op basis van volpension en excursies

Dag 16 Isla Lobos en einde van de cruise

Vandaag eindigt de cruise door de Galapagos archipel. In de ochtend maakt u nog een laatste korte excursie naar Isla Lobos, een klein eilandje met zeeleeuwen, zeeleguanen en een kleine kolonie fregatvogels. Hierna wordt u naar Puerto Baquerizo Moreno gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador. Bij aankomst in Guayaquil wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht in het centrum van de stad.
Overnachting: hotel Hampton Inn op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

Na het ontbijt is de rest van deze dag ter eigen besteding. Het ouden centrum van Guayaquil is mooi gerestaureerd en tegenwoordig best een bezoekje waard. Ook leuk is Parque Bolívar met z'n grote aantallen leguanen. Voor liefhebbers kan desgewenst een excursie worden georganiseerd naar het Manglares Churute reservaat. Halverwege de middag wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland.

Algemene informatie

Speciale 17-daagse Galapagos natuur/fotografie cruise met fotograaf Martin van Lokven.

 • code GA0170
 • Prijs pp: € 8.990,00
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Guayaquil

prijstoelichting
De prijs is exclusief de retourvlucht naar Ecuador. Een richtprijs hiervoor is € 1100 per persoon.

accommodatie
U overnacht tijdens de cruise in tweepersoons cabins aan boord van de Archipel.

reisgezelschap
De cruise is een 'groepsreis' waarbij Nederlands en Engels de voertalen zijn. De reis kan doorgaan met minimaal 3 deelnemers

maximaal 15 deelnemers

reisperiode
Deze reis vindt plaats van 18 november t/m 4 december 2018


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Let op!
het programma van de cruise zal zeker dus nog wijzigen. Wij zetten het definitieve programma op de website zodra wij de correcte informatie hebben ontvangen. Het huidige programma is puur ter indicatie.


Inbegrepen
 • overnachtingen in Quito en Guayaquil op basis van logies/ontbijt
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • 15-daagse Galapagos cruise op basis van volpension
 • koffie, thee en water tijdens de cruise
 • alle excursies tijdens de cruise volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende Galapagos gids
 • lezingen en informatie van fotograaf / bioloog Martin van Lokven
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos National Park (USD 10)
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. taxen en toeslagen
 • overige maaltijden
 • overige drankjes aan boord
 • eventuele huur snorkelspullen
 • lokale luchthavenbelastingen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2018 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds