Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Marcel en Annemie Garnier - Galapagos Eilanden
Galápagos waren fantastisch, wij hopen hier nog ooit terug te kunnen komen

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Galapagos Eilanden > Hotel tours en Island Hopping > Finch Bay Hotel Tour

Finch Bay Hotel Tour


De Finch Bay Hotel Tour is een ideale optie voor degenen die wel de Galápagos willen bezoeken maar maar dan zonder op een boot te hoeven overnachten. Het Finch Bay hotel is een van de beste hotels van Puerto Ayora en is rustig gelegen nabij Angermeyer Point aan de overkant van Academy Bay. Dit hotel heeft een prachtig programma met iedere dag dagtochten vanuit het hotel naar verschillende eilanden. Het hotel beschikt over een zwembad, een klein strandje en een drietal boten die speciaal zijn uitgerust om hotelgasten overdag mee te nemen naar mooie bezoekersplaatsen in de omgeving van het eiland Santa Cruz.


DIASHOW

Mannetje van de grote fregatvogel (foto: Arno Luft)

Finch Bay Hotel Tour

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Galápagos Eilanden

Deze hoteltour naar de Galápagos Eilanden start met de aankomst op het vliegveld van Baltra. Van hieruit reist u per ferry over het Itabaca Kanaal naar Santa Cruz. Daar bezoekt u in het hoogland een reservaat met reuzenschildpadden. Hierna reist u door naar het Finch Bay Hotel. Dit hotel ligt in een rustig deel van Puerto Ayora aan de overkant van Academy Bay. Het hotel heeft een fraai zwembad en een klein strand recht voor het hotel.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 2 Dagexcursie naar Santa Fé

U reist vandaag naar Santa Fé. Dit kleine eiland staat bekend om z'n prachtige baai met helder blauw water en wit koraalzand. Vanaf het strand vol zeeleeuwen wandelt u hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen op het spotten van de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan. Bijzonder is ook dat de ondergrond hier bestaat uit een omhooggeheven koraalrif. Na afloop van de excursie is het prachtig snorkelen in de helderblauwe baai van Santa Fé alvorens u terugvaart naar Puerto Ayora.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 3 Dagexcursie naar Plaza Sur

U bezoekt vandaag Plaza Sur. Hoewel dit een klein eilandje is, is er altijd heel veel te zien. Gelijk bij de landing wordt u omringd door zeeleeuwen en binnen een minuut zijn meestal ook de eerste landleguanen gespot. Deze liggen meestal onder de meer dan manshoge opuntiacactussen waarmee ze zich voeden. Vervolgens wandelt u bovenlangs de steile klifkust waar het wemelt van de zeevogels zoals zwaluwstaartmeeuwen, keerkringvogels en blauwvoetgenten.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 4 Dagexcursie naar Bartolomé

Het excursiedoel voor deze dag is het eilandje Bartolomé. Het uitzicht vanaf de top van dit vulkanische eilandje met de Pinnacle Rock en Santiago op de achtergrond is vermoedelijk het bekendste landschap van de Galápagos Eilanden. Ook is op dit eilandje heel mooi te zien hoe de eerste pionierplanten zich staande hebben weten te houden in het extreme vulkanische landschap. Na afloop van de excursie is er de gelegenheid te snorkelen waarbij u goede kansen heeft om de Moorish Idol (misschien wel de mooiste vis uit de wateren van Galápagos) te zien en u met heel veel geluk soms zelfs pinguïns onder water kunt zien jagen.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 5 Einde van het arrangement

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend wordt u naar Baltra gebracht voor de terugvlucht naar het vasteland van Ecuador en eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Finch Bay Hotel - Puerto Ayora

Het Finch Bay Hotel is één van de beste hotels van Puerto Ayora. Het ligt bij Finch Bay, een ritje met een watertaxi van ongeveer 1 minuut van de pier van Puerto Ayora. Vanaf de steiger is het nog ongeveer 5 minuten lopen. Het hotel heeft ca. 25 perfect verzorgde kamers, een ruim restaurant en een groot zwembad met buitenbar. Een andere attractie is dat voor het hotel een (publiek) strandje ligt. Vanuit het hotel worden ook dagexcursies met een eigen snelle boot georganiseerd waardoor het een zeer geschikte optie is voor klanten die Galapagos willen bezoeken maar opzien tegen een meerdaagse boottocht.

Finch Bay Hotel is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Galápagos zonder boot! Hoteltour naar Galápagos met dagexcursies en overnachtingen in een uitstekend hotel.

 • code GA0121
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Baltra

prijstoelichting
Vanaf prijs is op basis van een deluxe cabin in het laagseizoen. Hoogseizoenprijzen en luxere cabins zijn op aanvraag.

accommodatie
U verblijft in het comfortabele Finch Bay Hotel gelegen nabij Puerto Ayora aan de overkant van Academy Bay.

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement start het hele jaar door iedere woensdag.


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Let op!
Er zijn ook 4- en 8-daagse arrangementen vanuit het Finch Bay Hotel te boeken. De genoemde excursies zijn voorbeelden. Afhankelijk van de dag van vertrek en de boot waarop u de dagtochten maakt kunnen andere bezoekersplaatsen worden bezocht.


Inbegrepen
 • 4 overnachtingen op basis van volpension
 • 3 dagexcursies per boot
 • excursies naar het hoogland en het Darwin Station
 • transfers bij aankomst en vertrek
 • gebruik van snorkeluitrusting
 • deelname aan multisport activiteiten van het hotel
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galápagos v.v.
 • entree Galápagos N.P. (USD 100)
 • transit Control Card (USD 10)
 • drankjes
 • fooien
 • gebruik zeekajaks
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds