Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Live-aboard diving > Duikcruise Galapagos Sky

Duikcruise Galapagos Sky
Prachtige duikfilm van Darwin en Wolf van J-P Kraus

Eén van de beste duikspots ter wereld is de Galápagos Archipel, en dan special rondom de eilanden Wolf en Darwin, die tijdens deze 8-daagse duikcruise zeker bezocht worden. De kans dat u hier verschillende soorten haaien (o.a. de walvishaai tussen juni en november), roggen, orca's en dolfijnen tegenkomt is groot. De Galapagos Sky is een first class boot die zich volledig gespecialiseerd heeft in duikcruises. Tijdens een cruise met deze boot maakt u maximaal 4 duiken per dag, waarbij u ook de mogelijkheid krijgt om landexcursies te maken.


DIASHOW

First class cruise met de Galapagos Sky

Duikcruise Galapagos Sky

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos duikcruise

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Na de eerste briefing gaat u uw eerste duik maken bij Isla Lobos waar u grote kans heeft om zeeleeuwen te ontmoeten. In de avond vaart u richting Kicker Rock en kunt u blauwvoetgenten, maskergenten en fregatvogels zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 North Seymour en Bartolomé

U start vandaag met een duik aan de zuidzijde van North Seymour. Hier zwemt u tussen aalen, pijlstaartroggen, witpunt rifhaaien en vele scholen vis. 's Middags bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Daarna krijgt u de tijd om te zwemmen tussen de tropische vissen en misschien komt u zelfs een pinguïn tegen!
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Wolf

Na een lange nacht varen komt u aan bij de zeer afgelegen en tevens de meest noordelijk gelegen eilanden van de archipel; Wolf en Darwin. Dit gebied wordt gerekend tot de beste duiklokaties ter wereld! De bekendste duikspot bij Wolf is Shark Bay. Hier maakt u een duik boven louter rotsbodems met als bewoners zeeleeuwen, pelsrobben, mantaroggen, groene schildpadden, karetschildpadden en natuurlijk haaien. Deze plek heet niet voor niets Shark Bay en het is een uitstekende plek om Galápagos- en hamerhaaien tegen te komen. Tussen juni en november heeft u zelfs de kans om met een walvishaai te duiken!
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Darwin

Ook Darwin's Arch wordt gerekend als één van de beste duiklokaties ter wereld. Dit is een natuurlijke stenen boog nabij het eiland Darwin waar o.a. mantaroggen, groene zeeschildpadden, karetschildpadden, Galápagos- en hamerhaaien en dolfijnen leven. Door de stromingen is het niet altijd even gemakkelijk om hier te duiken en derhalve is deze plek voor ervaren duikers.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Darwin en Wolf

Ook vandaag gaat u verschillende duiken maken bij de afgelegen eilanden Darwin en Wolf.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Isabela en Santiago

Aan de oostzijde van het eiland Isabela is Cape Marshall. Op deze plek gaat u duiken langs een vulkanische klif en heeft u de kans om verschillende soorten roggen, hamerhaaien, zeeschildpadden en vele soorten vissen te zien zoals barracuda's, snappers, parrot fish en aalen. 's Middags gaat u een pangarit maken langs de kust van Puerto Egas waarbij u kans heeft om octopus, zeeleguanen en vele soorten reigers te zien. Vandaag gaat u ook een nachtduik maken tussen red-lipped bat fishes.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Gordon Rocks en Santa Cruz

Gordon Rocks, ten zuiden van Plaza Sur, is bekend om het duiken met witpunt rif-, hamer- en Galápagos haaien, groten aalen, vele soorten roggen, zeeleeuwen en zeeschildpadden. Van Gordon Rocks wordt gezegd dat ook dit één van de beste duiklocaties van de Centrale Archipel is. 's Middags gaat u aan land van Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Galápagos Archipel. Hier krijgt u tijd om Puerto Ayora te verkennen en brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station. Hier zijn kweekverblijven voor reuzenschildpadden en er is ook een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Einde Galápagos duikcruise

Einde van een fantastische Galápagos duikcruise! In de ochtend bezoekt u nog het bezoekerscentrum van het eiland San Cristóbal. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Tijdens deze 8-daagse duikcruise ontdekt u de onderwaterwereld van de Galápagos archipel

 • code GA0088
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 3-4
 • comfort 3
 • startpunt Puerto Baquerizo

prijstoelichting
Prijs op is op basis van het eenvoudigste cabintype. Voor andere cabins gelden toeslagen.

accommodatie
U verblijft op de first class boot Galapagos Sky (voorheen Sky Dancer)

reisgezelschap
internationaal

minimaal 2 deelnemers

niveau
Voor deze duikcruise inclusief Darwin en Wolf wordt aangeraden in bezit te zijn van minimaal het Advanced open-water certificaat.

reisperiode
Het hele jaar door kunt u duiken in de Galápagos archipel


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • Galápagos duikcruise met verblijf in de door u geboekte hut
 • maaltijden op basis van volpension
 • duiken en landexcursies volgens programma
 • begeleiding door een dive master en Galápagos gids
 • transfers op de Galápagos Eilanden
 • zuurstoftank en loodgordel
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galápagos v.v.
 • entree Galápagos National Park (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos National Park (USD 10)
 • hyperbaric chamber fee (USD 35)
 • eventuele huur duikmaterialen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds