Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Ilona en Dirk-Jan - Galapagos Eilanden
Dit heb ik werkelijk nog nooit mee gemaakt!

Eva Asdou - Galapagos Eilanden
Ongelofelijk genoten van deze reis en perfect georganiseerd

Vraag een offerte aan

Aida Maria info
Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Galapagos Eilanden > Cruises 9 tot 15 dagen > Galapagos cruise Aida Maria 15 dagen

Galapagos cruise Aida Maria 15 dagen


De Aida Maria is een nette boot in de budget klasse. Het is een moderne boot die sinds 1997 in Galapagos vaart. Hutten hebben stapelbedden, eigen douche met warm en koud water en airco. Binnen de budgetcategorie is het een respectabele boot die absoluut 'value for money' biedt en derhalve een goede optie voor degenen die voor niet al te veel geld naar de Galápagos Eilanden willen.


DIASHOW

Reuzenschildpad in het hoogland (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Aida Maria 15 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise met Las Bachas

's Ochtends vroeg vliegt u in ongeveer 2 uur naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgevangen en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Daarna vertrekt u voor een eerste excursie naar Playa Las Bachas voor een eerste kennismaking met de fauna van Galápagos zoals zeeleeuwen, zeeleguanen en soms flamingo's in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Bartolomé en Sullivan Bay

Vandaag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol. In de middag gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in de baai zijn prachtige touwlavapatronen te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Daphne, Caleta Tortuga Negra en Cerro Dragón

In de ochtend vaart u eerst rond Daphne Mayor. Net als Daphne Minor is dit een sterk geërodeerde vulkaan die met steile wanden uit de zee oprijst. De voornaamste bewoners hier zijn vogels. Op de top van het eiland nestelen blauwvoet- en maskergents en keerkringvogels. Daarna bezoekt u Caleta Tortuga Negra. Dit is een netwerk van met mangroven omzoomde baaien. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. In de middag bezoekt u Cerro Dragón. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Santa Cruz

Vandaag verkent u Santa Cruz het hoofdeiland van de archipel waar ook de meeste mensen wonen. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Bij het Darwin Station is ook een bezoekerscentrum ingericht waar u uitleg krijgt over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. In de middag reist u naar het hoogland. Hier bezoekt u een schildpaddenreservaat waar u de beroemde Galapagos schildpadden in het wild kunt zien en er zijn indrukwekkende lavatunnels.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay komt de geschiedenis van de Galapagos eilanden tot leven en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 León Dormido, bezoekerscentrum en Isla Lobos

De dag start in de ochtend met een bezoek aan Kicker Rock (León Dormido) U vaart rondom de steile kliffen van dit eilandje en gaat vervolgens aan land in Puerto Baquerizo Moreno, de tweede stad van de Galápagos Eilanden. Daar krijgt u een rondleiding door het bezoekerscentrum wat uitleg geeft over het ontstaan en het belang van de eilanden. In de middag brengt u een bezoek aan Isla Lobos, een klein eilandje met zeeleeuwen, zeeleguanen en een kleine kolonie fregatvogels.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 9 Santa Fé en Plaza Sur

In de ochtend bezoekt u Santa Fé. Op dit droge eilandje wandelt u door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé. 's Middags bezoekt u Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. U wandelt hier langs een spectaculaire klifkust waar onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels nestelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 10 Santa Cruz

Vandaag verblijft u wederom een dag op Santa Cruz. Afhankelijk van wat u de eerste dag al gedaan heeft kunt u vandaag kiezen of u nogmaals het hoogland en of het Charles Darwin Station wilt bezoeken. Een andere optie is om op eigen gelegenheid Puerto Ayora te verkennen. Een fascinerende plek is het vissersstalletje langs Av. Charles Darwin waar de vissers naast mensen ook pelikanen, reigers en zeehonden tot hun klantenkring mogen rekenen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 11 Puerto Villamil en omgeving

In de ochtend gaat u vanuit Puerto Villamil landinwaarts naar de spectaculaire krater van de Sierra Negra vulkaan. Het uitzicht over de immense krater is indrukwekkend en daarnaast kunt u bij de parasitaire krater Volcan Chico de gevolgen zien van een vrij recente uitbarsting. Bij helder weer zijn ook de uitzichten over het eiland en de kuststrook vanaf dit hooggelegen punt zeer spectaculair. In de middag bezoekt u de vogelrijke wetlands in de omgeving van Puerto Villamill.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 12 Punta Moreno & Bahia Elizabeth

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Bahía Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes. Ook is dit een aansprekende snorkellokatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 13 Fernandina en Isabela

Vandaag bezoekt u op Fernandina Punta Espinoza, een highlight van deze tour, met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. Op Isabela bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 14 Puerto Egas & Rábida

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. Vervolgens vaart u door naar het eilandje Rábida, bekend om z'n bijzondere rode lavastrand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 15 North Seymour en terugvlucht naar Ecuador

Einde van een fantastische Galápagos cruise! In de ochtend bezoekt u nog het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgents te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Na deze laatste excursie wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Twee weekse complete Galapagos cruise op de gunstig geprijsde Aida Maria

 • code GA0128
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

accommodatie
De Aida Maria heeft 8 hutten met stapelbedden

reisgezelschap
Internationale groep

maximaal 14 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds