Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 9 tot 15 dagen > 2 weken Galapagos cruise Beluga

2 weken Galapagos cruise Beluga


Voor degenen die echt alles willen beleven wat Galapagos te bieden heeft is een cruise van 2 weken op de Beluga absoluut een aanrader. Het is een comfortabel schip uit de eerste klasse waar we over het algemeen zeer lovende reacties over ontvangen. Dat betreft dan de service aan boord maar zeer zeker ook de manier waarop de bemanning en de gids proberen om alle gasten een zo mooi en intens mogelijk Galapagos ervaring te bieden. Daarbij heeft de Beluga een prachtige route waarin alle echte hightlight zijn opgenomen en bestaat de route uit twee deelroutes van 8 dagen waardoor er voor passagiers die 2 weken blijven maar één wisseldag is. De meeste andere boten hebben 2 of zelfs 3 dagen dat er passagiers van boord gaan en aan boord komen en dit zijn toch altijd wat mindere dagen voor passagiers die aan boord blijven. De Beluga is (samen met de Darwin) een echte topkeuze voor natuurliefhebbers die een Galapagos cruise van 2 weken willen maken.


DIASHOW

Zeeleeuw op Plaza Sur (foto: Arno Luft)

2 weken Galapagos cruise Beluga

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise

Deze prachtig cruise van 2 weken start bij aankomst op het vliegveld van Baltra. U reist per bus over het hoogland van Santa Cruz voor een eerste hoogtepunt van de reis. Hier kun tu namelijk de beroemde reuzenschildpadden van Galapagos in hun natuurlijke omgeving zien. Daarna reist u verder naar Puerto Ayora waar u aan boord gaat van het schip en kennis kunt maken met de bemanning en de kapitein. Later in de middag bezoekt u dan nog het Charles Darwin Research Station waar u uitleg krijgt over het ontstaan en het belang van de eilanden. Ook wordt tijdens deze excursie veel aandacht besteedt aan de manieren waarop het Darwin Station bijdraagt aan natuurbehoud en herstel van de eilanden
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 2 Santa Fé en Plaza Sur

In de ochtend bezoekt u Santa Fé. Op dit droge eilandje wandelt u door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé. 's Middags bezoekt u Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. U wandelt hier langs een spectaculaire klifkust waar onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels nestelen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 3 Cerro Brujo, Kicker Rock en Puerto Baquerizo

De eerste bezoekersplaats vandaag is het strand van Cerro Brujo. Deze bezoekersplaats bestaat uit een lang wit zandstrand waar een kolonie zeeleeuwen huist. Landinwaarts ligt de Cerro Brujo (de tovenaarsheuvel) waaraan de bezoekersplaats z'n naam dankt. Naast zeeleeuwen kunt u hier blauwvoetgenten, yellow warblers, mangrovereigers en andere waadvogels zien. Vervolgens vaart u via de steile kliffen van Kicker Rock naar Puerto Baquerizo Moreno. Hierb brengt u een bezoek aan het visitors center waar uitleg wordt gegeven over de geschiedenis en het belang van de Galapagos Eilanden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 4 Española, Bahia Gardner en Punta Suaraz

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. In de ochtend bezoekt u de helderblauwe Bahía Gardner met z'n grote aantallen zeeleeuwen en bijzonder tamme spotvogels. In de middag bezoekt u Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 5 Pta. Cormorant, Cor. del Diablo & Post Office Bay

Deze dag wordt in z'n geheel besteed aan de verkenning van het eiland Floreana. In de ochtend bezoekt u Punta Cormorant. Hier is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn en een prachtig strand wat groenig schijnt door de aanwezigheid van het mineraal olivijn. Daarna gaat u snorkelen bij de verzonken vulkaankrater van Corona del Diablo. In de middag bezoekt u Post Office Bay. Hier komt de geschiedenis van de Galapagos met piraten en zeevaarders tot leven. Ook gaat u naar de Baroness Lookout voor een mooi uitzicht over het eiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 6 Sombrero Chino en Bahía Sullivan

In de ochtend bezoekt u Cerro Dragon. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het een van de weinige locaties is op Santa Cruz met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz. In de middag gaat u aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in het nieuw gevormde land zijn prachtige touwlavapatronen te zien.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 7 Genovesa, Bahia Darwin en El Barranco

Een lange nacht varen brengt u bij het laatste eiland en dat is niet het minste: Genovesa. In de ochtend bezoekt u Darwin Bay. Vanaf het strand wandelt u langs de kust waar zwaluwstaartmeeuwen, roodpootgenten en fregatvogels nestelen. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk. Ook langs de steile rotswand van Genovesa is het vaak prachtig snorkelen. In de middag maakt u een wandeling over het hoge lava-plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en u ziet hier vele roodpootgenten, nazcagenten, stormvogeltjes en met enig geluk de Galapagos velduil die jaagt op de stormvogeltjes.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 8 Caleta Tortuga Negra en Puerto Ayora

In de ochtend brengt u een bezoek aan de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. Daarna gaan passagiers die een 8 daagse cruise heb geboek van boord en komen wellicht nieuw passagiers aan boord. U reis daarna weer via het hoogland naar Puerto Ayora.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 9 Sombrero Chino en Rábida

In de ochtend bezoekt u Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien. Vervolgens vaart u door naar het kleine eilandje Rabidá bekend om z'n bijzondere rode lava strand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 10 Sierra Negra en Puerto Villamil

Voor vandaag staat een bezoek aan het grootste eiland in de archipel op het programma; Isabela. In de ochtend gaat u vanuit Puerto Villamil landinwaarts naar de spectaculaire krater van de Sierra Negra vulkaan. Het uitzicht over de immense krater is indrukwekkend en daarnaast kunt u bij de parasitaire krater Volcan Chico de gevolgen zien van een vrij recente uitbarsting. Bij helder weer zijn ook de uitzichten over het eiland en de kuststrook vanaf dit hooggelegen punt zeer spectaculair. In de middag brengt u een bezoek aan het dorpje Puerto Villamil en de Galapaguera (een schildpadden kweekverblijf).
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 11 Punta Moreno en Bahia Elizabeth

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. Daarbij heeft u spectaculaire uitzichten op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkanen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Bahia Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes waar vaak pinguïns te zien zijn. Ook is dit een aansprekende snorkellocatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 12 Bahia Urbina en Caleta Tagus

Op Isabela bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen. Na dit bezoek vervolgt u uw tocht noordwaarts door de Bolívar Straat, een van de beste plekken binnen de archipel om walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 13 Punta Espinoza en Punta Vicente Roca

Ook nu vaart u weer de hele nacht door voor een bezoek aan de eilanden Fernandina en Isabela. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. Op Isabela bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 14 Santiago en Bartolomé

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. Vervolgens vaart u door naar Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 15 Seymour Norte terugreis

In de ochtend bezoekt u het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgents te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Hiermee is het einde aangebroken van een fantastische Galápagos cruise! U reist naar Baltra, vanwaar u terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Een zeer complete 2 weekse cruise door Galapagos op het motorjacht de Beluga

 • code GA0192
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Baltra

accommodatie
De Beluga heeft 8 tweepersoonshutten, allen voorzien van eigen sanitair en airconditioning

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds