Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 9 tot 15 dagen > Galapagos cruise Beagle 15 dagen

Galapagos cruise Beagle 15 dagen


De meeste reizigers gaan naar de Galapagos Eilanden voor een duur van 5 tot 8 dagen. Door de nieuwe regels van het Nationale Park Galapagos zijn er veel meer mogelijkheden om langere cruises tussen de 9 en 15 dagen te maken maar nog lang niet alle schepen zijn hier echt op ingesteld. Dat is wel het geval met de Beagle. Deze boot heeft al sinds een jaar of vijf een tweeweekse route en is mede daarom een begrip bij reizigers die geen genoegen nemen met een korte kennismaking maar echt zoveel mogelijk van Galapagos willen zien en maximaal willen genieten van de biologische rijkdom en prachtige plekken die de Galapagos Eilanden rijk zijn.


DIASHOW

Galapagos reuzenschildpad (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Beagle 15 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Daarna vertrekt u voor een eerste excursie naar Playa Las Bachas. Hier heeft u een eerste kennismaking met de fauna van Galapágos zoals zeeleeuwen, zeeleguanen en soms flamingo's in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een ander topeiland, Genovesa. Door de afgelegen ligging is dit eiland eigenlijk alleen voor de wat betere cruiseboten te bezoeken. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Puerto Egas en naar de westkant van Isabela

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. In de middag zet u vervolgens koers naar de westkant van Isabela.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Isabela & Fernandina - Pt. V. Roca en Pta Espinoza

Ook nu vaart u weer de hele nacht door voor een bezoek aan de eilanden Fernandina en Isabela. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. Op Isabela bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Caleta Tagus en Bahía Urbina

Op Isabela bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien. De tochten langs de westkant van Isabela vormen daarnaast de beste kans om tijdens deze reis walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetild. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Elizabeth Bay en Punta Moreno

's Ochtends wordt een bezoek gebracht aan Bahía Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes. Ook is dit een aansprekende snorkellokatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen. 's Middags staat Punta Moreno op het programma. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Sierra Negra en Puerto Villamil

In de ochtend gaat u vanuit Puerto Villamil landinwaarts naar de spectaculaire krater van de Sierra Negra vulkaan. Het uitzicht over de immense krater is indrukwekkend en daarnaast kunt u bij de parasitaire krater Volcan Chico de gevolgen zien van een vrij recente uitbarsting. Bij helder weer zijn ook de uitzichten over het eiland en de kuststrook vanaf dit hooggelegen punt zeer spectaculair. In de middag brengt u een bezoek aan het dorpje Puerto Villamil en de Galapaguera (een schildpadden kweekverblijf).
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Los Gemelos en het Charles Darwin Station

Start met een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. U gaat naar een schildpaddenreservaat waar u deze dieren in hun natuurlijk omgeving kunt zien en daarnaast bezoekt u ook Los Gemelos, een tweeling krater. In de middag bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar uitleg wordt gegeven over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 9 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galápagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 10 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergenten en blauwvoetgenten en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 11 Punta Pitt en Isla Lobos

De eerste excursie van deze dag vindt plaats bij het maar zelden bezochte Punta Pitt aan de uiterste noordoostpunt van het eiland San Cristóbal. Op het met fraaie tufsteenrotsen omzoomde strand waar u aan land gaat leven zeeleeuwen en tijdens de excursie landinwaarts heeft u goede kansen de roodpootgent te zien die verder eigenlijk alleen op Genovesa kan worden gespot. In de middag wordt een stop gemaakt op Isla Lobos waar naast zeeleeuwen ook vaak blauwvoetgenten en lavameeuwen gezien worden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 12 Plaza Sur en Santa Fé

U bezoekt eerst Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 13 North Seymour en Bartolomé

In de ochtend bezoekt u Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak.
's Middags gaat u naar Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 14 Sombrero Chino en Cerro Dragon

In de ochtend bezoekt u Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien.
Vervolgens vaart u door naar Cerro Dragon. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 15 Caleta Tortuga Negra en terugvlucht naar Ecuador

In de ochtend brengt u een bezoek aan de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. Hiermee is het einde aangebroken van een fantastische Galápagos cruise! U reist naar Baltra, vanwaar u terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Een complete 15-daagse Galapagos cruise op de Beagle langs alle highlights van de archipel

 • code GA0181
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

accommodatie
De Beagle beschikt over 6 tweepersoonshutten met stapelbed en 1 eenpersoonshut

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Let op!
U kunt met de Beagle ook cruises van 8 dagen maken, u vaart dan alleen de eerste of de tweede helft van dit programma.


Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • gebruik wetsuits (USD 60 twee weken)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds