Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise La Pinta 7 dagen

Galapagos cruise La Pinta 7 dagen


De MV La Pinta is een van de middelgrote luxe schepen die in de Galápagos wateren rondvaren. Het is een luxe boot, die onderweg o.a. de topbestemmingen Fernandina en Floreana bezoekt. De cruise met La Pinta is een uitstekende optie voor mensen die luxe en comfort op prijs stellen en die tevens de voorkeur geven aan de stabiliteit van een grotere cruiseboot.


DIASHOW

Roodpootgent in het tegenlicht (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise La Pinta 7 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise en North Seymour

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning.
's Middags maakt u een eerste excursie naar het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgents te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Punta Vicente Roca en Punta Espinoza

en lange nacht varen brengt u aan de westkant van het grote eiland Isabela. Hier bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen. Vervolgens vaart u verder naar Fernandina voor de middagexcursie. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Bahia Urbina en Caleta Tagus

Op Isabela bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen. Na dit bezoek vervolgt u uw tocht noordwaarts door de Bolívar Straat, een van de beste plekken binnen de archipel om walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Rábida en Cerro Dragón

In de ochtend bezoekt u het kleine eilandje Rabidá, bekend om z'n bijzondere rode lavastrand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden. In de middag bezoekt u Cerro Dragon. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Santa Cruz

Op Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel, bezoekt u in de morgen het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora. Hier zijn kweekverblijven voor reuzenschildpadden en er is een bezoekercentrum ingericht met uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. In de middag verkent u het hoogland waarbij u ook een schildpaddenreservaat bezoekt. Hier kunt u de beroemde Galápagos schildpadden in het wild kunt bewonderen en er zijn indrukwekkende lavatunnels.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galapagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook een van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Einde van de cruise

Einde van een fantastische Galápagos cruise! In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

7-daagse luxe cruise aan boord van de MV La Pinta door de Galapagos Eilanden

 • code GA0110
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 7 dagen
 • niveau 1
 • comfort 4
 • startpunt Baltra

prijstoelichting
Vanaf prijs is op basis van een twin cabin in het laagseizoen. Hoogseizoenprijzen zijn op aanvraag.

accommodatie
U verblijft op de luxury boot de MV La Pinta, een middelgroot schip met maximaal 48 passagiers aan boord

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door Engelssprekende gids
 • gebruik van snorkelbenodigdheden
 • INGALA transit card
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • entree Galapagos National Park (USD 100)
 • huur van wetsuit
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • brandstoftoeslagen cruise
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds