Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Nemo I - 7 dagen

Galapagos cruise Nemo I - 7 dagenDIASHOW

Het laatste licht van de dag op Kicker Rock (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Nemo I - 7 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vlucht naar Galapagos en Darwin S

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar Puerto Ayora gebracht. 's Middags gaat u naar het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Bij het Darwin Station is ook een bezoekerscentrum ingericht waar u uitleg krijgt over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. 's Avonds dineert en slaapt u voor het eerst op de boot.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Punta Pitt en Cerro Brujo

De eerste excursie van deze dag vindt plaats bij het maar zelden bezochte Punta Pitt aan de uiterste noordoostpunt van het eiland San Cristóbal. Op het met fraaie tufsteenrotsen omzoomde strand waar u aan land gaat leven zeeleeuwen en tijdens de excursie landinwaarts heeft u goede kansen de roodpootgent te zien die verder eigenlijk alleen op Genovesa kan worden gespot. De volgende bezoekersplaats vandaag is het strand van Cerro Brujo. Deze bezoekersplaats bestaat uit een lang wit zandstrand waar een kolonie zeeleeuwen huist. Landinwaarts ligt de Cerro Brujo (de tovenaarsheuvel) waaraan de bezoekersplaats z'n naam dankt. Naast zeeleeuwen kunt u hier blauwvoetgenten, yellow warblers, mangrovereigers en andere waadvogels zien. Na afloop van het bezoek aan Cerro Brujo vaart u aan het einde van de middag (als de tijd het nog toelaat) langs de steile kliffen van de Kicker Rock.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Santa Fé en Plaza Sur

In de ochtend bezoekt u Santa Fé. Op dit droge eilandje wandelt u door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé. 's Middags bezoekt u Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. U wandelt hier langs een spectaculaire klifkust waar onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels nestelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Black Turtle Cove & North Seymour

In de ochtend brengt u een bezoek aan de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. In de middag bezoekt u het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Genovesa - Darwin Bay en Prince Philips Steps

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. In de ochtend bezoekt u Darwin Bay. Vanaf het strand wandelt u langs de kust waar zwaluwstaartmeeuwen, roodpootgenten en fregatvogels nestelen. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk. Ook langs de steile rotswand van Genovesa is het vaak prachtig snorkelen. In de middag maakt u een wandeling over het hoge lava-plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en u ziet hier vele roodpootgenten, nazcagenten, stormvogeltjes en met enig geluk de Galapagos velduil die jaagt op de stormvogeltjes
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Wet landing op Darwin Beach

's Ochtends gaat u naar Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. In de middag bezoekt u Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje soms pinguïns te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Santa Cruz hoogland terugreis naar Ecuador

Vanuit Puerto Ayora verkent u vandaag nog het hoogland van Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel. In het hoogland is een schildpaddenreservaat waar u de beroemde Galapagos schildpadden in het wild kunt zien en er zijn indrukwekkende lavatunnels. Daarna reist u door naar Baltra voor de terugvlucht naar het vasteland van Ecuador

Algemene informatie

 • code GA0182
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 7 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Baltra

N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds