Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Golondrina 8 dagen

Galapagos cruise Golondrina 8 dagen


De Golondrina is een van de kleinere motorzeiljachten en biedt plaats aan 14 passagiers in 7 tweepersoonshutten met stapelbedden. Wel zijn alle hutten voorzien van airco en eigen douche en WC. Het is door z’n kleine formaat een intieme boot met een gezellige sfeer.


programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise - Charles Darwin Station

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar Galápagos. Daar aangekomen rijdt u naar Puerto Ayora voor een bezoek aan het Charles Darwin Research Station waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden en een bezoekercentrum is ingericht met uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. Daarna wordt u naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Santa Cruz hoogland en Santa Fé

Vanuit Puerto Ayora verkent u vandaag het hoogland van Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel. In het hoogland bezoekt u Los Gemelos; een tweelingkrater die helemaal begroeit zijn en waar vooral veel vinken voorkomen. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen op de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suárez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergenten en blauwvoetgenten en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galápagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillene kleine eilandjes waar het goed snorkelen is zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 North Seymour en Playa las Bachas

In de ochtend gaat u naar North Seymour. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Vervolgens vaart u door naar Playa las Bachas, een klein strandje aan de noordkust van Santa Cruz waar zeeleeuwen en zeeleguanen leven en in een lagune achter het strand regelmatig flamingo's zijn te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een ander topeiland, Genovesa. Door de afgelegen ligging is dit eiland eigenlijk alleen voor de wat betere cruiseboten te bezoeken. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Bartolomé en Caleta Tortuga Negra

In de ochtend bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Ook gaat u waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. In de middag brengt u een bezoek aan de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers en pelikanen te vissen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Islas Plaza en terugvlucht

Indien de tijd het toelaat bezoekt u 's ochtends nog eerst Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels. Daarna vaart u naar Baltra vanwaar u terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.


Speciale

Algemene informatie

Budget class cruise aan boord van de Golondrina door de Galapagos Eilanden

 • code GA0180
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

reisgezelschap
internationale groep

maximaal 14 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 10)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds