Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Fragata 8 dagen

Galapagos cruise Fragata 8 dagen


De Fragata is een van de boten waar Ander Licht Reizen veel mee werkt. De boot biedt plaats aan 16 passagiers in tweepersoonshutten met eigen sanitair en airco. Er zijn enkele hutten met stapelbed maar ook enkele hutten met tweepersoonsbedden en daarmee is de Fragata in z'n klasse vrij uniek. De boot heeft verder een ruim zonnedek en een gezellige lounge als algemene ruimten.


DIASHOW

Fregatvogels (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Fragata 8 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galapagos cruise en bezoek Darwin Station

's Ochtends vroeg reist u naar het vliegveld voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos eilanden. Na aankomst wordt u opgevangen en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Uw eerste excursie is een bezoek aan het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora. Hier zijn kweekverblijven voor reuzenschildpadden en is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Santa Cruz en Santa Fé

Vanuit Puerto Ayora verkent u vandaag het hoogland van Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel. In het hoogland liggen Los Gemelos; een tweelingkrater welke u vandaag bezoekt. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen op de Galapagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergenten en blauwvoetgenten en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galapagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillene kleine eilandjes waar het goed snorkelen en duiken is zoals de Corona del Diablo en Champion.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 North Seymour en Playa las Bachas

In de ochtend bezoekt u het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Na deze excursie worden passagiers die een korte cruise hebben op Baltra afgezet voor de terugvlucht. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Playa las Bachas. Op dit mooie strand kan worden gezwommen, gesnorkeld en er leven zeeleeuwen, zeeleguanen en soms zijn flamingo's te zien in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een ander topeiland, Genovesa. Door de afgelegen ligging is dit eiland eigenlijk alleen voor de wat betere cruiseboten te bezoeken. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Bartolomé en Caleta Tortuga Negra

In de ochtend bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Dit is tevens een uitstekende locatie om te duiken en te snorkelen. Ook gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. In de middag maakt u een pangaritje door de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers en pelikanen te vissen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Plaza Sur en vlucht terug naar Ecuador

Indien de tijd het toelaat brengt u 's ochtend nog een bezoek aan Plaza Sur waar u landleguanen zien en langs een steile klifkust wandelt waar zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels nestelen. Daarna vaart u naar Baltra voor de vlucht terug naar Ecuador.


Speciale

Algemene informatie

Achtdaagse cruise door de Galapagos archipel met de Fragata

  • code GA0026
  • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
  • reisduur 8 dagen
  • niveau 1
  • comfort 2-3
  • startpunt Baltra

accommodatie
tweepersoonscabin met eigen saniitair

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds