Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Bonita 7 dagen

Galapagos cruise Bonita 7 dagen


De zeven daagse route van de Bonita bezoekt de westelijke en centrale eilanden van de archipel. De cruise begint met een bezoek aan de eiland Santa Cruz en Santiago waar flamingo's en landleguanen vaak te vinden zijn. Daarna volgen het grootste eiland Isabela en het ernaast gelegen Fernandina. Dit zijn de meest recent gevormde eilanden van de relatief nog jonge archipel. Het vulkanische landschap is hier nadrukkelijk aanwezig: lavavelden zijn er in allerlei vormen te vinden, waarvan de touwlava misschien wel het meest bijzonder is. De westelijke eilanden hebben hun specifieke veelvoorkomende soorten: de vleugelloze aalscholver (flightless comomrant), de Galapagos pinguin en de zeeleguaan komen hier veelvuldig voor. Met name de duizenden zeeleguanen op Punta Espinoza maken vaak indruk.


DIASHOW

Upper deck twin cabin

Galapagos cruise Bonita 7 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galapagos cruise en Cerro Dragon

's Ochtends begeeft u zich per hotelshuttlebus naar het vliegveld voor de vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag maakt u direct al een eerste excursie naar Cerro Dragon. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het een van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.

Dag 2 Puerto Egas, Playa Espumilla en Caleta Bucanero

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. In de middag bezoekt u Playa Espumilla op het eiland Santiago. Er is een mangrovegebied en er zijn twee zoute meertjes waar soms flamingo's en andere waadvogels kunnen worden gespot. Even verderop begint een droog palo santo bos. Daarnaast kan er op het strand van Playa Espumilla goed worden gezwommen. Ook bezoekt u deze dag Caleta Bucanero. Deze baai heeft een landingsplaats, maar meestal wordt alleen een pangatocht langs de vele met zeevogels bevolkte kliffen gemaakt.

Dag 3 Punta Espinoza en Punta Vicente Roca

Ook nu vaart u weer de hele nacht door voor een bezoek aan de eilanden Fernandina en Isabela. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. Op Isabela bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.

Dag 4 Bahia Urbina en Caleta Tagus

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. Daarbij heeft u spectaculaire uitzichten op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkanen. In de middag bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen.

Dag 5 Punta Moreno en Bahia Elizabeth

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. Daarbij heeft u spectaculaire uitzichten op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkanen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Bahia Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes waar vaak pinguïns te zien zijn. Ook is dit een aansprekende snorkellocatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen.

Dag 6 Tintoreras, Arnaldo Tupiza en Humedales

U bezoekt vandaag verschillende highlights in de omgeving van Puerto Villamil. In de ochtend gaat u naar Tintoreras; een klein eilandje vlak voor de kust bij Villamil. Dit eiland heeft een erg fraai lavalandschap, net boven zeeniveau waardoor het prachtig omspoeld wordt door golven. Hier leeft een kolonie witpunt rifhaaien die vanaf de rotsen heel goed bekeken kan worden, alsof ze in een natuurlijk aquarium rondzwemmen. Vervolgens bezoekt u het Arnaldo Tupiza schildpaddenkweekcentrum en u maakt een excursie naar de vogelrijke wetlands in de omgeving van Puerto Villamil waar u verschillende waadvogels en soms flamingo's kunt zien. Tot slot staat nog de Muro de Lagrimas ('Wall of Tears') op het programma. Deze muur werd tussen 1946 en 1959, toen Isabela nog fungeerde als strafkolonie, gebouwd door gedetineerden.

Dag 7 Darwin Station en terugvlucht naar Ecuador

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland, waarmee een einde is gekomen aan de fantastische Galápagos cruise!

Algemene informatie

Een 7-daagse cruise op het recent gerenoveerde motorjacht Bonita met o.a. de topbestemmingen op Isabela en Fernandina

 • code GA0197
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 7 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Baltra

accommodatie
cabin met eigen sanitair

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaar door


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • excursies tijdens de cruise volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende Galápagos gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galápagos v.v.
 • entree Galápagos Nationaal Park (USD 100)
 • Galápagos immigration card (USD 20)
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • alcoholische dranken aan boord
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds