Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Anahi 8 dagen

Galapagos cruise Anahi 8 dagen


De Anahi is een motorcatamaran die we veelvuldig aan onze klanten aanbieden. Het is een comfortabele en goede boot wel de stabiliteit biedt van een moderne motorcatamaran maar toch aanzienlijk gunstiger geprijsd is dan de allermodernste topcatamarans die op Galapagos rondvaren.


DIASHOW

Galapagos reuzenschildpad (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Anahi 8 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Daarna vertrekt u voor een eerste excursie naar Playa Las Bachas. Hier heeft u een eerste kennismaking met de fauna van Galapágos zoals zeeleeuwen, zeeleguanen en soms flamingo's in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 2 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 3 Plaza Sur en Santa Fé

U bezoekt eerst Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 4 Punta Pitt, Leon Dormido en Isla Lobos

De eerste excursie van deze dag vindt plaats bij het maar zelden bezochte Punta Pitt aan de uiterste noordoostpunt van het eiland San Cristóbal. Op het met fraaie tufsteenrotsen omzoomde strand waar u aan land gaat leven zeeleeuwen en tijdens de excursie landinwaarts heeft u goede kansen de roodpootgent te zien die verder eigenlijk alleen op Genovesa kan worden gespot. Na de lunch vaart u terug vanaf Punta Pitt via de steile kliffen van de Kicker Rock naar Isla Lobos. Hier gaat u weer aan land op het kleine eilandje waar naast zeeleeuwen ook vaak blauwvoetgents en lavameeuwen gezien worden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 5 Interpretation Center en La Loberia

In de ochtend vaart u langs de steile kliffen van Kicker Rock naar het eiland San Cristobal. Deze middag wordt besteed aan een verkenning van het eiland San Cristóbal. U brengt een bezoek aan het interpretatiecentrum van Puerto Baquerizo waar u meer te weten komt over de natuurlijke historie van de Galápagos Eilanden. Ook maakt u een excursie naar La Loberia. Hier is een keienstrand waar vaak hele grote zeeleguanen te zien zijn en verderop is een zandstrand waar zeeleeuwen leven en waar u kunt snorkelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 6 Española

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 7 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay komt de geschiedenis van de Galapagos eilanden tot leven en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillende kleine eilandjes waar het goed snorkelen is, zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 8 Darwin Station en terugvlucht naar Ecuador

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekerscentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland van Ecuador

Algemene informatie

Achtdaagse cruise door de Galapagos archipel op de eerste klasse catamaran Anahi

 • code GA0178
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Baltra

accommodatie
De Anahi heeft 6 standard cabins en 2 suites

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • Galapagos cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galápagos v.v
 • entree Galápagos National Park (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos National Park (USD 20)
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • drankjes aan boord
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds