Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Samba 8 dagen

Galapagos cruise Samba 8 dagen


De Samba is een klein motorzeiljacht voor maximaal 14 passagiers. De boot wordt zeer vaak gecharterd en we kunnen deze dus maar zelden aanbieden aan onze individuele reizigers maar als de boot een week beschikbaar is doen we dat graag want de Samba staat bekend om zijn uitstekende gidsen en pure passie voor de schoonheid van de Galapagos Eilanden.


DIASHOW

Fregatvogel op North Seymour (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Samba 8 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise

Uw Galápagos avontuur start met de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgevangen en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Daarna vertrekt u voor een eerste excursie naar Playa Las Bachas. Hier heeft u een eerste kennismaking met de fauna van Galapágos zoals zeeleeuwen, zeeleguanen en soms flamingo's in enkele kleine lagunes achter het strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. Door de afgelegen ligging is dit eiland eigenlijk alleen voor de wat betere cruiseboten te bezoeken. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Marchena

Het eiland Marchena wordt (op dit moment) alleen door passagiers van de Samba bezocht, waardoor het een unieke ervaring is om hier te zijn. In de ochtend bezoekt u Punta Mejia, één van de beste snorkelplekken binnen de Galápagos Archipel. Hier zwemt u met vele vissoorten en heeft u de kans om roggen, rifhaaien en zeeschildpadden te zien. Naast snorkelen kunt u er ook voor kiezen om een pangatocht te maken of te gaan kajakken. 's Middags vaart u richting Playa Negra en onderweg is de kans groot dat u vergezeld wordt door spelende bottlenose dolfijnen. Bij Playa Negra snorkelt u bij lavagrotten waar o.a. zeeleguanen leven. Een fantastische ervaring om met deze dieren te zwemmen en ze onder water te zien eten! Hierna maakt u een 5 á 6 uur durende boottocht langs het eiland en vaart u door de wateren waar o.a. dolfijnen en walvissen voorkomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Isabela - Puntas Albemarle en Vicente Roca

Op het meest noordelijke puntje van het eiland Isabela ligt Punta Albemarle, één van de plekken waar de lopende aalscholver te zien is. Daarnaast leven hier ook de Galápagos pinguïn en vele zeevogels. U maakt in de ochtend een pangatochtje bij Punta Albemarle. 's Middags bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Ook hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Fernandina en Isabela - Bahía Urbina

U blijft vandaag nog aan de westkant van het grote eiland Isabela. In de ochtend bezoekt u op het eiland Fernandina het prachtige Punta Espinoza. Deze bezoekersplaats is een highlight van iedere cruise met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. 's Middags bezoekt u Bahía Urbina op Isabela. Hier ligt een groot koraalrif wat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Isabela - Bahía Elizabeth en Punta Moreno

U start vandaag met een bezoek aan Bahía Elizabeth. Hier wordt niet aan land wordt gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes. Ook is dit een aansprekende snorkellokatie. Punta Moreno op het eiland Isabela is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. U bezoekt Punta Morena in de middag.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Asilo de la Paz en La Loberia

In de ochtend staat een bezoek aan Asilo de la Paz gepland, een berg op Floreana. U vindt hier onder andere een zoetwaterbron en een grot die door piraten werd gebruikt om hun veroverde schatten of zichzelf onder te brengen. Tevens bestaat hier de kans om schildpadden te zien. Ook maakt u een excursie naar la Loberia. Hier is een keienstrand waar vaak hele grote zeeleguanen te zien zijn en verderop is een zandstrand waar zeeleeuwen leven en waar u kunt snorkelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Hoogland en terugvlucht naar Ecuador

Einde van een fantastische Galápagos cruise! U eindigt uw bezoek aan deze archipel met een bezoek aan het hoogland van Santa Cruz. Vanuit hier wordt u naar Baltra gebracht vanwaar u terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Cruise van een week op het motorzeiljacht Samba. Een eenvoudige boot; intense Galapagos beleving

 • code GA0107
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 8 dagen
 • startpunt Quito

accommodatie
Tweepersoonscabin met stapelbed en eigen sanitair

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • Galápagos cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • gebruik wetsuits
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree Galápagos National Park (USD 100)
 • INGALA transit card Galápagos National Park (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • eventuele materiaalhuur
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds